De prachtige zandstranden van Jutland in Denemarken

Blog Denemarken

Hier vind je de mooiste verhalen over vakanties naar Denemarken. Ga je met je gezin naar LEGOLAND en zandkastelen bouwen op een van de vele stranden of ga je samen cultuur snuiven in Kopenhagen, Jutland en op de Deense eilanden? Onze reisspecialisten delen graag inspirerende reisverhalen en praktische tips met je, zodat jij de vakantie kiest die het beste bij jou past!

Recente blogs

Blog

De mooiste natuur in Noord-Europa: tips van onze reisspecialisten

Noord-Europa is werkelijk een paradijs voor natuurliefhebbers! Van de ruige fjorden in Noorwegen tot de mystieke bossen in Zweden. In dit prachtige deel van de wereld vind je enkele van de meest adembenemende natuurgebieden. Maar hoe beslis je waar je naartoe gaat als je uit zoveel moois kan kiezen? Ons team van reisspecialisten heeft speciaal voor jou een lijst samengesteld met de allermooiste natuurplekken in Noord-Europa. Reis met ons mee door deze diverse landschappen en lees snel verder om erachter te komen wat je niet mag missen!

Blog

Tips van onze reisspecialisten: de onmisbare paklijst voor een vakantie naar Scandinavië

Het verzamelen van alle benodigde spullen voor elke vakantie kan een uitdaging zijn. Gelukkig staan onze reisspecialisten klaar om je te voorzien van handige inpaktips voor jouw vakantie naar Scandinavië! Of je nu van plan bent om te genieten van een rondreis langs de Deense kust, een actieve vakantie in Zweden te maken of een avontuurlijke reis te ondernemen. Onze reisspecialisten geven advies over wat je absoluut niet mag vergeten. En daar zitten wat verrassingen bij waar je zeker niet aan hebt gedacht… Veel succes met het inpakken van je koffer! 

Tip: ga je in de winter op vakantie naar Scandinavië? Lees dan ons blog over onze kledingtips zodat je goed voorbereid bent op de sneeuw en arctische temperaturen in Scandinavië

Blog

Duurzaam reizen? Dan wil je ook duurzaam slapen!

Wat een genot dat we, na corona, weer op pad mogen, mensen ontmoeten, nieuwe landen ontdekken, nieuwe energie opdoen. Maar wel graag duurzaam, want dat hebben we de laatste jaren wel geleerd: duurzaam moet! En dat kan bij Buro Scanbrit. Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mens, milieu, natuur en cultuur. Zodat niet alleen wij maar ook de komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke vakantiebestemmingen. 

Als je duurzaam reist, wil je ook zo duurzaam mogelijk slapen op je bestemming. Daarom werkt Buro Scanbrit zo veel mogelijk samen met accommodaties met een officieel duurzaamheidslabel. Zoals deze 5 tips:

Blog

Lekker eten in het hart van Jutland

Het hart van Denemarken bestaat uit de steden: Kolding, Vejle, Billund en Fredericia. Het gebied heeft een sterke positie als het nieuwste gastronomie- en cultuurregio van Scandinavië. Je vindt er wijnmakerijen, bierbrouwerijen, kaasmakers en vele andere spannende boerderijwinkels, die met trots de producten van de streek tentoonstellen. In de omgeving zijn er dan ook veel echt goede restaurants waar je uit kan kiezen. Deze zes restaurants zijn bijzonder gedenkwaardig.

Populairste blogs

Blog

Skagen: stad tussen twee zeeën

Zodra je naar het noorden van Denemarken gaat, wordt het landschap smaller en smaller tot het als een soort 'landtong' in de zee uitloopt. Helemaal op het uiteinde van dit punt ligt Skagen; een verrassend leuk kunstenaarsdorp. Behalve dat, heeft het nog een extra troef in handen: een wandelende woestijn.

Blog

De 5 leukste uitjes met kinderen in Denemarken

Denemarken is de ideale bestemming voor kids. Mooie stranden voor volop waterpret, knusse dorpen, speeltuinen in overvloed én de leukste pretparken! Afgelopen meivakantie hebben wij de Deense regio Jutland verkent met onze kinderen. Wat zijn de leukste activiteiten om met kinderen te doen? Daar geef ik in dit blog antwoord op!

Blog

Op vakantie met minder plastic

Op onze bestemmingen reis je door de mooiste natuurgebieden ter wereld. We houden dat graag zo, ook voor toekomstige generaties. Wij proberen stap voor stap duurzamer te worden en een onderdeel hiervan is dat wij, samen met ca. 200 andere reisorganisaties, de Plastic Pledge hebben ondertekend. Met deze pledge willen we plasticvervuiling op vakantiebestemmingen tegengaan. Ook scheiden wij op kantoor natuurlijk ons plastic afval. Ook jij kan helpen. Lees onze 6 tips voor een vakantie met minder plastic.

Blog

De 4 mooiste treinreizen in Europa

Ontdek Europa met de trein! Wij hebben de mooiste treinvakanties voor je op een rij gezet. Je reist ontspannen van de ene onontdekte parel naar de volgende. Trein jij door Noorwegen, Zweden, Denemarken of toch liever de Schotse Hooglanden tijdens jouw volgende treinavontuur? Je komt op onontdekte plekken waar je alleen met de trein komt. Trein mee door Europa!

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit