De prachtige zandstranden van Jutland in Denemarken

Blog Denemarken

Hier vind je de mooiste verhalen over vakanties naar Denemarken. Ga je met je gezin naar LEGOLAND en zandkastelen bouwen op een van de vele stranden of ga je samen cultuur snuiven in Kopenhagen, Jutland en op de Deense eilanden? Onze reisspecialisten delen graag inspirerende reisverhalen en praktische tips met je, zodat jij de vakantie kiest die het beste bij jou past!

Recente blogs

Blog

Vijf historische plaatsen in Jutland die een bezoek waard zijn

Het hart van Denemarken kent bijzondere bezienswaardigheden die geliefd zijn onder de cultuurgenieters: van het vikingstadje Ribe, het middeleeuwse kasteel Koldinghus tot aan het Bunker Museum in Hanstholm. Zo zijn er nog veel meer plekken die een bezoek waard zijn als je een rondreis door Denemarken maakt. Wij hebben een spannende mix van plaatsen samengesteld uit de oudheid tot het midden van de twintigste eeuw die geschikt zijn voor jouw culture rondreis.

Blog

Onze favoriete lokale boerderijwinkels in hartje Jutland

In het hart van Denemarken kan je ontzettend goed winkelen. In Kolding heb je bijvoorbeeld het overdekte winkelcentrum met meer dan 120 winkels, restaurants en een bioscoop. Ook heb je een ontzettend groot winkelcentrum in Vejle, een ideale plek om een dagje te gaan shoppen. Maar wist je ook dat er leuke plaatselijke boerderijwinkels zijn in Jutland? Heerlijk voor als je op zoek bent naar lokale producten! Wij hebben 5 boerderijwinkels op een rij gezet die een omweg waard zijn.

Tip: vergeet geen contant geld mee te nemen, aangezien veel boerderijwinkels geen creditcards accepteren.

Blog

Lekker eten in het hart van Jutland

Het hart van Denemarken bestaat uit de steden: Kolding, Vejle, Billund en Fredericia. Het gebied heeft een sterke positie als het nieuwste gastronomie- en cultuurregio van Scandinavië. Je vindt er wijnmakerijen, bierbrouwerijen, kaasmakers en vele andere spannende boerderijwinkels, die met trots de producten van de streek tentoonstellen. In de omgeving zijn er dan ook veel echt goede restaurants waar je uit kan kiezen. Deze zes restaurants zijn bijzonder gedenkwaardig.

Blog

Bewonder het Deense design in Jutland

Het hart van Jutland staat bekend om het Deense design, perfect voor liefhebbers van kunst en cultuur. Of het nu gaat om het heden, het verleden, de toekomst of een combinatie van alles, alle vormen van design komen terug in deze 5 architectonische ervaringen. Van musea tot gebouwen, een bezoek aan Jutland is het waard.

Populairste blogs

Blog

Bewonder het Deense design in Jutland

Het hart van Jutland staat bekend om het Deense design, perfect voor liefhebbers van kunst en cultuur. Of het nu gaat om het heden, het verleden, de toekomst of een combinatie van alles, alle vormen van design komen terug in deze 5 architectonische ervaringen. Van musea tot gebouwen, een bezoek aan Jutland is het waard.

Blog

Op vakantie naar Scandinavië met je hond!

Gaat jouw hond deze zomer mee met een kanotocht om te genieten van de Zweedse natuur? Of wandel je straks samen door de prachtige omgeving van Noorwegen? Veel vakantieadressen in Scandinavië verwelkomen jou en je trouwe viervoeter(s) met alle liefde. Hierdoor hoeft jouw maatje niet thuis te blijven en maak je samen herinneringen voor het leven. Wij hebben de fijnste rondreizen met de hond door Scandinavië op een rijtje gezet.

Blog

De 5 leukste uitjes met kinderen in Denemarken

Denemarken is de ideale bestemming voor kids. Mooie stranden voor volop waterpret, knusse dorpen, speeltuinen in overvloed én de leukste pretparken! Afgelopen meivakantie hebben wij de Deense regio Jutland verkent met onze kinderen. Wat zijn de leukste activiteiten om met kinderen te doen? Daar geef ik in dit blog antwoord op!

Blog

Ga duurzamer op reis met onze tips

Op onze bestemmingen in Noordwest-Europa geniet je van de mooiste natuur en adembenemende vergezichten. Wij vinden het belangrijk om dat zo te houden voor toekomstige generaties. Zo proberen we stap voor stap duurzamer te worden als bedrijf. Lees in dit blog onze tips hoe jij als reiziger kan helpen én hoe jij duurzamer op reis gaat.

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit