De prachtige zandstranden van Jutland in Denemarken

Blog Denemarken

Hier vind je de mooiste verhalen over vakanties naar Denemarken. Ga je met je gezin naar LEGOLAND en zandkastelen bouwen op een van de vele stranden of ga je samen cultuur snuiven in Kopenhagen, Jutland en op de Deense eilanden? Onze reisspecialisten delen graag inspirerende reisverhalen en praktische tips met je, zodat jij de vakantie kiest die het beste bij jou past!

Recente blogs

Blog

Skagen: stad tussen twee zeeën

Zodra je naar het noorden van Denemarken gaat, wordt het landschap smaller en smaller tot het als een soort 'landtong' in de zee uitloopt. Helemaal op het uiteinde van dit punt ligt Skagen; een verrassend leuk kunstenaarsdorp. Behalve dat, heeft het nog een extra troef in handen: een wandelende woestijn.

Blog

Zomer in de tuin van Denemarken

De 'tuin van Denemarken' is de bijnaam van Funen. Dit Deense eiland ligt tussen Jutland en Seeland en is dé plek voor jouw zomervakantie. Het eiland wordt niet voor niets een tuin genoemd: het is een combinatie van mooie wandelpaden, oude kastelen en lekker eten vers van het land. Ga je op vakantie naar Zuid-Funen? Dan zijn de eilanden Aerø en Langeland ook leuk om te bezoeken! In dit blog delen wij onze favoriete plekken op Funen. 

Blog

7 tips voor nazomeren in Denemarken

In de nazomer met de kinderen op pad, of nog even met z’n tweeën er tussenuit? Half augustus is het hoogseizoen in Denemarken al voorbij. De prijzen liggen dan lager en het is rustiger in de vakantiegebieden. Lees snel onze zeven tips voor een zorgeloze vakantie naar Denemarken in de nazomer.

Blog

Duurzaam reizen? Dan wil je ook duurzaam slapen!

Wat een genot dat we, na corona, weer op pad mogen, mensen ontmoeten, nieuwe landen ontdekken, nieuwe energie opdoen. Maar wel graag duurzaam, want dat hebben we de laatste jaren wel geleerd: duurzaam moet! En dat kan bij Buro Scanbrit. Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mens, milieu, natuur en cultuur. Zodat niet alleen wij maar ook de komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke vakantiebestemmingen. 

Als je duurzaam reist, wil je ook zo duurzaam mogelijk slapen op je bestemming. Daarom werkt Buro Scanbrit zo veel mogelijk samen met accommodaties met een officieel duurzaamheidslabel. Zoals deze 5 tips:

Populairste blogs

Blog

Skagen: stad tussen twee zeeën

Zodra je naar het noorden van Denemarken gaat, wordt het landschap smaller en smaller tot het als een soort 'landtong' in de zee uitloopt. Helemaal op het uiteinde van dit punt ligt Skagen; een verrassend leuk kunstenaarsdorp. Behalve dat, heeft het nog een extra troef in handen: een wandelende woestijn.

Blog

6 x vakantie met kids - in Denemarken, Zweden en Zuid-Engeland

Inspiratie nodig voor een herfst- of wintervakantie met het hele gezin? 6x leuke dingen doen voor alle leeftijden in Denemarken, Zweden en het zuiden van Engeland.

Blog

De populairste rondreizen door Scandinavië en IJsland met de auto

Beleef het gevoel van ultieme vrijheid, geniet van de rust en ruimte en voel je één met de natuur. Rijd dwars door de uitgestrekte bossen, de Noorse fjorden of de arctische toendra. Maak een onvergetelijke roadtrip door Scandinavië. Maar waar moet je beginnen? Bekijk snel onze meest populaire rondreizen! Met deze reizen maak je sowieso een goede keuze!

Blog

6 hoogtepunten voor een vakantie in Scandinavië en IJsland met kinderen

Een rondreis door Scandinavië met de kinderen betekent avontuur en plezier. Hier kunnen de kinderen nog echt kind zijn. Ravotten in de weidse natuur, speuren naar bijzondere (roof)dieren, en genieten van de tijd samen. Neem de kinderen mee naar Scandinavië en bezorg de hele familie een onvergetelijke vakantie met de onderstaande activiteiten.

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit