Duurzaam op reis

Ga duurzamer op reis met onze tips

Geplaatst door Daniëlle Kuil op donderdag 19 oktober 2023

Op onze bestemmingen in Noordwest-Europa geniet je van de mooiste natuur en adembenemende vergezichten. Wij vinden het belangrijk om dat zo te houden voor toekomstige generaties. Zo proberen we stap voor stap duurzamer te worden als bedrijf. Lees in dit blog onze tips hoe jij als reiziger kan helpen én hoe jij duurzamer op reis gaat.

1. Kies voor een reis binnen Europa

Je hoeft niet ver weg te gaan om bijzondere natuur te ervaren. Europa heeft alles: fjorden, geisers, uitgestrekte stranden, kastelen én de mooiste bossen. Je bent sneller op bestemming én stoot minder CO2 uit, omdat je wellicht het vliegtuig niet in stapt. 

Ga op vakantie naar één van de meest duurzame landen ter wereld: Denemarken! Ontdek de rustige stranden en gemoedelijke steden. Maar dat is niet het enige; proef het verse fruit direct van het land. 

Tip: ga je op vliegvakantie naar bijvoorbeeld IJsland? Kies dan bewust voor een rechtstreekse vlucht en blijf langer op één bestemming.

Vakantie in Denemarken

2. Kies voor duurzamere accommodaties

Duurzamere keuzes maken is nog makkelijker met een beetje hulp. Dat begrijpen we. Daarom hebben we onze duurzamere accommodaties met een duurzaamheidslabel voor je op een rij gezet. Blijf je in één van deze accommodaties slapen? Dan weet je zeker dat zij zich inzetten om te verduurzamen. Zo ontbijt je bijvoorbeeld alleen met lokale producten! Vaak zijn deze accommodaties ook nog extra bijzonder...

Duurzamer op vakantie met Buro Scanbrit

3. Gebruik minder plastic

Plastic afval is tegenwoordig overal. Lees onze tips om duurzamer te reizen met minder plastic, en help mee onze groene bestemmingen zo schoon mogelijk te houden.

4. Ga op reis met een elektrische auto

In Europa wordt reizen met een elektrische auto steeds makkelijker. Zo reis je met minder CO2 uitstoot en geniet je extra van de stilte van de natuur. Bekijk onze rondreizen met de elektrische auto. Bij deze rondreizen laad je bij de accommodaties zelf of is er een laadpaal op maximaal 15 min. rijden. Ook geven we tips voor leuke laadstops.

Op reis met de elektrische auto in Noorwegen

5. Onderneem verantwoorde excursies

Excursies zijn de ideale manier om een land beter te leren kennen. Wij vinden het belangrijk dat er tijdens onze excursies geen schade wordt aangericht aan dieren, de natuur of aan mensen. Daarom hebben we richtlijnen opgesteld om hieraan bij te dragen. Wil je zelf ook de handen uit de mouwen steken, kies dan bijvoorbeeld voor een Ocean Clean Up kajaktrip in Noorwegen! Zo geniet je van de prachtige Lofoten en ruim je ook de plasticsoep op.

Ocean Clean Up Kajaktrip in Noorwegen

6. Pak de trein

Ontdek onze bestemmingen per trein en reis ‘groener’! Een treinrondreis is ideaal voor iedereen die stressvrij en comfortabel wil reizen. Je komt helemaal tot rust terwijl je geniet van de prachtige omgeving die aan je voorbij gaat.

Tip om duurzamer te reizen: ga je op vliegvakantie, pak dan de trein naar de luchthaven. Je begint de vakantie ontspannen, bespaart op parkeerkosten en vermindert de CO2 uitstoot van je reis direct. 

Wist je dat er een gratis KLM bus naar Schiphol rijdt? Deze bus rijdt van zeven steden naar Schiphol en weer terug. Je reist op deze manier klimaatneutraal: de bus rijdt op biobrandstof. Vraag bij ons de mogelijkheden na tijdens het boeken van je reis.

Treinreis door Ierland

7. Ga op vakantie met een duurzamere reisorganisatie

Boek je vakantie bij een reisorganisatie die duurzaamheid belangrijk vindt, en je gaat duurzamer op reis. Zo hebben wij als reisorganisatie het duurzaamheidslabel Travelife Certificaat behaald. Dit geeft aan dat we stap voor stap duurzamer ondernemen.

Heb jij ook tips om duurzaam te reizen? Deel ze met ons!

Vakantiewoning midden in de Finse bossen

Ontdek deze bestemming

Met de hond
Met de kinderen
8.1
Autorondreis

Arvid met Stena Line

13-, 14- of 17-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Zweden

Populairste gezinsreis door Zweden

Met de e-car
Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.0
Autorondreis

Mads

14-daagse autorondreis langs hotels

Denemarken

Populairste hotelreis van Buro Scanbrit

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit