Vakantie in Groenland

Ga mee op expeditiecruise

De expeditiereis naar Groenland volgt de beweging van het pak ijs dat zich in de loop van de zomer terugtrekt in noordelijke richting. In die tijd bieden wij een aantal expeditiecruises aan. Op diverse plaatsen langs de kust is het mogelijk om er voor een langere periode te verblijven zodat je heerlijke wandelingen of dagexcursies maakt met kleinere schepen. Spot bijvoorbeeld walvissen en kajak langs enorme ijsbergen!

Klimaat

Groenland wordt bedekt door een immense ijskap die zo'n 85% van het land beslaat. In het binnenland heerst daarom een poolklimaat, maar langs de kust is de gemiddelde zomertemperatuur ongeveer 12 graden Celsius. De oorspronkelijke bewoners, de Inuit wonen langs de kust in kleurrijke dorpjes. Zij weten de traditionele cultuur te combineren met het hedendaagse leven van internet en mobiele telefoons.

Beste tijd en wegen

De beste tijd voor een bezoek aan Groenland is van half juni tot half september. Het weer is dan gunstig en er is volop daglicht. Wegen zijn er alleen in de steden en dorpen. Om van de ene plaats naar de andere te reizen wordt gebruik gemaakt van boot, vliegtuig en helikopter. Een flexibele instelling is vereist als je in Groenland rondreist; een aanpassing van vaar- of vluchtschema komt regelmatig voor onder invloed van weersomstandigheden, ijsgang of mechanische pech.

Vervoer naar en in Groenland

De vluchten naar Groenland zijn sterk afhankelijk van de weersomstandigheden, een flexibele instelling wordt dan ook verwacht. Bij Air Greenland dien je minimaal 65 dagen voor vertrek te boeken. Bij de reizen waar binnenlandse vluchten onderdeel zijn van het programma, zijn deze inbegrepen in de prijs.

Populaire Vakanties Groenland

Hurtigruten

Ontdek het hart van Groenland

16-daagse expeditiereis

IJsland, Groenland

Bewonder UNESCO erfgoed bij de gletsjer van Ilulissat

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Laat je inspireren en ontvang de laatste aanbiedingen

Onze brochures zijn nu ook online beschikbaar

Boordevol met reizen, tips en informatie

Loes Knoop

Maak een onvergetelijke vakantie naar de ijsbergen en gletsjers van Groenland. De ultieme bestemming voor de actieve, avontuurlijke en nieuwsgierige reiziger.

Onze vakanties Groenland

Hurtigruten

De mooiste zeereis ter wereld langs de Noorse fjordenkust en expedities in de arctische landen

Reisadvies

Een bestaande reis aanpassen of je eigen rondreis samenstellen met onze onze accommodaties. Wij maken het mogelijk.

Maak een afspraak met een reisadviseur voor een persoonlijk reisadvies bij jou in de buurt.

Bestemmingen Groenland

Maak je vakantie naar Groenland compleet met de leukste excursies

Vliegen of (met de auto) varen naar Groenland

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit