Vakantie Groot-Brittannië

Een vakantiebestemming vol met contrasten

Groot-Brittannië is een vakantiebestemming vol met contrasten. Voor een heerlijke vakantie aan de kust ga je naar Zuid-Engeland. Maak een rondreis langs kliffen, stranden en schilderachtige vissersdorpjes én geniet van het spectaculaire uitzicht. Het midden van Engeland wordt ook wel 'het hart van Engeland' genoemd. Hier reis je door glooiende heuvels met gouden korenvelden en groene weides. Stop voor een bezoek aan de wereldberoemde universiteitssteden Oxford en Cambridge of ga naar de pittoreske Cotswolds. In Noord-Engeland vind je de mooiste natuurgebieden. Je vindt hier het Lake District met spiegelende meren, ruige bergen en groene valleien.

Rijd je vanuit Engeland de grens met Schotland over, dan word je verwelkomt door glooiende heuvels met groene velden en akkers. Dat er in het verleden veel is gevochten om deze regio is nog goed te zien aan het grote aantal kastelen dat hier staat. In het hart van Schotland vind je het grootste Loch van Groot-Brittannie: Loch Lomond. Een boottochtje op Loch Lomond is de ideale manier om te ervaren hoe mooi het hier is. Naarmate je verder naar het noorden rijdt, zie je de heuvels veranderen in bergen. De magische Schotse Hooglanden komen in zicht. Al toerend of wandelend door de Schotse Hooglanden zie je steeds wisselende prachtige vergezichten. De hoogste piek - de Ben Nevis - en het grootste nationale park - Cairngorms National Park - vind je hier. En natuurlijk Loch Ness waar Nessie het monster zich op grote diepte heeft verstopt.
In het noorden kan je de oversteek maken naar de noordelijke eilanden Orkney, Shetland of de Buiten-Hebriden. Of bezoek één van de hoogtepunten van Schotland: Isle of Skye. Hier vind je ongerepte natuur, machtige bergen en watervallen.

Voor een combinatie van de wilde natuur van Schotland en de cultuur van Engeland ga je naar Wales. In Wales vind je een combinatie van rijke cultuur, interessante geschiedenis en prachtige natuur. Rijd dwars door de binnenlanden van Wales en bezoek Snowdonia Nationaal Park. In Snowdonia Nationaal Park vind je Mount Snowdon vanwaar je een prachtig uitzicht hebt. Of rijd langs de kustlijn met brede stranden, steile rotspartijen en kleine inhammen.

Groot-Brittannië op thema

Populaire Vakanties Groot-Brittannië

8.1
Autorondreizen

Keane

17-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Wales, Schotland, Ierland

Reis door Noord-Wales, Ierland en Zuid-Schotland

8.3
Autorondreizen

Kate

13- of 14-daagse autorondreis langs lodges

Engeland

Spectaculaire kliffenkusten van Zuidwest-Engeland

8.0
Autorondreizen

Leana

17-daagse autorondreis langs lodges

Schotland

Avontuurlijke reis door de Schotse Hooglanden

8.0
Autorondreizen

Charles

11-, 12-, 19- of 20-daagse autorondreis langs stacaravans

Wales, Engeland, Engeland

Familierondreis door Zuid-Engeland

Maak je vakantie naar compleet met de leukste excursies

Vliegen of (met de auto) varen naar

Voordelige vakanties

Best Deal

De beste prijs-kwaliteitsverhouding

Vroegboekkorting

Hoge kortingen voor vroege boekers

Aanbiedingen

Vakanties die (tijdelijk) extra voordelig geprijsd zijn

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit