Vakantie Groot-Brittannië

Een vakantiebestemming vol met contrasten

Groot-Brittannië is een vakantiebestemming vol met contrasten. Voor een heerlijke vakantie aan de kust ga je naar Zuid-Engeland. Maak een rondreis langs kliffen, stranden en schilderachtige vissersdorpjes én geniet van het spectaculaire uitzicht. Het midden van Engeland wordt ook wel 'het hart van Engeland' genoemd. Hier reis je door glooiende heuvels met gouden korenvelden en groene weides. Stop voor een bezoek aan de wereldberoemde universiteitssteden Oxford en Cambridge of ga naar de pittoreske Cotswolds. In Noord-Engeland vind je de mooiste natuurgebieden. Je vindt hier het Lake District met spiegelende meren, ruige bergen en groene valleien.

Ondek meer van Groot-Brittannië

Rijd je vanuit Engeland de grens met Schotland over, dan word je verwelkomt door glooiende heuvels met groene velden en akkers. Dat er in het verleden veel is gevochten om deze regio is nog goed te zien aan het grote aantal kastelen dat hier staat. In het hart van Schotland vind je het grootste Loch van Groot-Brittannie: Loch Lomond. Een boottochtje op Loch Lomond is de ideale manier om te ervaren hoe mooi het hier is. Naarmate je verder naar het noorden rijdt, zie je de heuvels veranderen in bergen. De magische Schotse Hooglanden komen in zicht. Al toerend of wandelend door de Schotse Hooglanden zie je steeds wisselende prachtige vergezichten. De hoogste piek - de Ben Nevis - en het grootste nationale park - Cairngorms National Park - vind je hier. En natuurlijk Loch Ness waar Nessie het monster zich op grote diepte heeft verstopt.
In het noorden kan je de oversteek maken naar de noordelijke eilanden Orkney, Shetland of de Buiten-Hebriden. Of bezoek één van de hoogtepunten van Schotland: Isle of Skye. Hier vind je ongerepte natuur, machtige bergen en watervallen.

Voor een combinatie van de wilde natuur van Schotland en de cultuur van Engeland ga je naar Wales. In Wales vind je een combinatie van rijke cultuur, interessante geschiedenis en prachtige natuur. Rijd dwars door de binnenlanden van Wales en bezoek Snowdonia Nationaal Park. In Snowdonia Nationaal Park vind je Mount Snowdon vanwaar je een prachtig uitzicht hebt. Of rijd langs de kustlijn met brede stranden, steile rotspartijen en kleine inhammen.

Op zoek naar meer informatie over Groot-Brittannië?

In onze uitgebreide brochure over vakanties naar Groot-Brittannië vind je meer informatie over deze bestemming.
En schrijf je ook in op onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze laatste aanbiedingen.

Populaire Vakanties Groot-Brittannië

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.5
Autorondreis

Colin

13- of 14-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Schotland

Ontdek de ruige westkust van de Schotse Hooglanden

Met z'n tweeën
8.0
Korte Vakantie

Slapen in een Schots Kasteel

5- of 6-daagse autovakantie met verblijf in hotel

Noord-Schotland, Pitlochry

Sfeervol kasteelhotel in het hart van de Hooglanden

Met de kinderen
Rustig reistempo
8.0
Autorondreis

Siobhan

15- of 16-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Ierland, Engeland

Combineer romantisch Engeland met Ierse gastvrijheid

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.5
Autorondreis

Graham

17-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Schotland

Rustige vakantieparken op mooie locaties

Groot-Brittannië op thema

Maak je vakantie naar compleet met de leukste excursies

Vliegen of (met de auto) varen naar

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit