Vakantie Snowdonia

Op-en-top Welsh: Snowdonia

Een vakantie in Snowdonia brengt je naar de grote hoogte van Mount Snowdon en de lange stranden aan de Cardigan Bay. Verder vind je er groene valleien, wilde rivieren, watervalletjes en dorpen. Betws-y-Coed is het gezellige toeristische hart vanwaar je het Snowdonia Nationaal Park gaat ontdekken. Maak fraaie tochten in de bergen, of beklim de top van Mount Snowdon, met 1085 meter de koning van Snowdonia. Vind je dat te inspannend, neem dan de Snowdon Mountain Railway naar de piek (bij ons te boeken). Je hebt vanaf de top een prachtig uitzicht over de bergen. Op mooie dagen zie je zelfs Ierland in de verte liggen als je op vakantie in Snowdonia bent.

Wandelen en fietsen voor iedereen

Betws-y-Coed is centraal gelegen voor een ontdekkingstocht door Snowdonia Nationaal Park. Er zijn veel wandelroutes in en rondom Betws-y-Coed, vooral erg mooi tijdens de herfst als de natuur zich met herfstkleuren tooit. Om naar de top van Mount Snowdon te lopen, volg je het Llanberis Path, dat gelijk loopt met het treinspoortje. Er zijn overigens veel meer (en minder drukke) bergen te bewandelen in Snowdonia. Met de Sherpa Bus Service is het mogelijk om een A-B wandeling te maken en terug te keren met de bus. Ook voor fietsers valt hier veel te beleven. De Fford Brailsford Way bestaat uit 2 fietsroutes voor ervaren fietsers: een korte en lange rondrit door Snowdonia. Ook aan families met kinderen is gedacht: bezoek de website visitsnowdonia.info voor heel veel informatie over allerlei buitenactiviteiten.

Imponerende kastelen

In Snowdonia vind je ook de meest imponerende kastelen. Dichtbij Porthmadog kijkt het Criccieth Castle uit over Cardigan Bay. In Caernarfon staat het immense gelijknamige kasteel waar Charles tot Prince of Wales is gekroond. Dit is absoluut een van de meest indrukwekkende kastelen van Wales. Het ligt strategisch aan de oevers van de rivier de Seiont en dichtbij zee. Dit was de ideale plek om te laten zien wie de macht in handen had: koning Edward I. Het meer naar het zuiden gelegen Harlech Castle is ook in opdracht van Edward I gebouwd. Ooit lag het aan zee, nu is het door zandduinen van de zee gescheiden. Het imponerende kasteel heeft een opvallend poorthuis en ziet er nog steeds onverslaanbaar uit. In het plaatsje Harlech vind je veel antiekwinkels en tea rooms.

Spectaculaire ritten met de stoomtrein

De meeste leisteen die in de 19e eeuw op daken in Engeland werd gebruikt, was afkomstig uit de groeves van Blaenau Ffestiniog in het hart van Snowdonia. Duik in de tunnels van de leisteenmijnen en woon een ondergrondse rondleiding bij. De stoomtreinrit over de Ffestiniog Railway, ooit gebruikt om de leisteen af te voeren naar Porthmadog aan zee, is nog steeds spectaculair. Een andere prachtige treinrit voert over de Welsh Highland Railway. Je gaat vanuit Porthmadog, over de Aberglaslyn-bergpas en de westelijke flanken van Mount Snowdon naar Caernarfon. Kortom, er valt heel veel te beleven en te zien tijdens je vakantie in Snowdonia.

Populaire Vakanties Snowdonia

Met z'n tweeën
8.0
Autorondreis

Rhys B&B

14-daagse autorondreis langs B&B’s

Wales, Engeland

Ontdek de schoonheid van Midden-Engeland en Wales

Met z'n tweeën
7.9
Autorondreis

Rhys Hotels

14-daagse autorondreis langs hotels

Wales, Engeland

Historie en adembenemende natuur in Midden-Engeland en Wales

Met z'n tweeën
Hotel

Royal Oak Hotel
+

Noord-Wales, Betws-y-Coed

Gezellig hotel in het hart van Snowdonia

Onze vakanties Snowdonia

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen Snowdonia

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit