Op vakantie in Faeröer

Ongerepte 'groene' natuur beleef je op Faeröer

Een vakantie in de ongerepte 'groene' natuur beleef je op Faeröer. Je vindt deze eilandengroep halverwege Schotland en IJsland in de Atlantische Oceaan. Faeröer bestaat uit 18 eilanden, waarvan er 17 bewoond zijn. De grootste en bekendste eilanden van Faeröer zijn Streymoy, Eysturoy, Vágar en Suduroy. De hoofdstad van Faeröer is Tórshavn. Ook wel de kleinste hoofdstad ter wereld genoemd. Faeröer is een redelijk onontdekte vakantiebestemming en bij uitstek geschikt voor vogelliefhebbers en wandelaars. Een vakantie naar Faeröer kan je goed combineren met een bezoek aan IJsland. Je kan, met je eigen auto, met de overtocht van Smyril Line vanuit Denemarken naar Faeröer varen en vanuit daar doorvaren naar IJsland.

Te voet op pad

Dé bezienswaardigheid van Faeröer is natuurlijk het ruige landschap. Steile kliffen en bergpieken worden afgewisseld met grassen, mossen en kleine dorpjes met gekleurde huizen. Bomen zijn er nauwelijks. En je ziet altijd wel ergens een waterval. De beste manier om het land te verkennen is te voet. Een goede voorbereiding is daarbij erg belangrijk. Aangeraden wordt om niet alleen op pad te gaan. Boek daarom vooraf een van onze excursies. Ook een bezoek aan de hoofdstad Tórshavn mag niet ontbreken. Het is voor Nederlandse begrippen een kleine stad met zo’n 20.000 inwoners. Je kan het centrum daarom eenvoudig te voet verkennen. Het meeste speelt zich in en vlakbij de haven af. Hier vind je de restaurantjes, gezellige terrasjes, winkelstraatjes en het oude centrum van de stad.

Vogels in overvloed

Vanwege de Warme Golfstroom heerst er een mild klimaat. Dat betekent dat het weer continue kan veranderen. Zon, mist en regen wisselen elkaar snel af. Dit levert gegarandeerd mooie foto’s en uitdagende ervaringen op. De temperatuur in de zomer ligt rond de 12°C. In de zomer zijn de dagen lang en zijn er veel vogels op de eilanden te vinden. Een bezoek aan het vogeleiland Mykines is eigenlijk een must wanneer je in de zomer op vakantie naar Faeröer gaat. Het eiland is in de zomermaanden namelijk een broedplek voor de kleurrijke papegaaiduiker en de Jan-van-genten.

Schapeneilanden

Faeröer hoort bij het koninkrijk van Denemarken. De naam Faeröer komt van de Deense woorden får en øer, dat letterlijk ‘schapeneilanden’ betekent. Het land doet zijn naam eer aan: er lopen meer dan 80.000 schapen rond. Vergelijk dat eens met de totale bevolking: er wonen slechts 50.000 mensen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het schaap het nationale symbool is.

Populaire Vakanties Faeröer

Met z'n tweeën
Rustig reistempo
9.3
Fly Drive

Tummas

10- of 12-daagse rondreis langs hotels

Faeröer

Verdiepingsreis naar Faeröer

Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.0
Fly Drive

Ásta

8-daagse rondreis langs hotels

Faeröer

Ideale kennismakingsreis naar Faeröer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Laat je inspireren en ontvang de laatste aanbiedingen

Onze brochures zijn nu ook online beschikbaar

Boordevol met reizen, tips en informatie

Loes Knoop

Faeröer is nog redelijk onontdekt en bij uitstek geschikt voor vogelliefhebbers en wandelaars

Faeröer op thema

Onze vakanties Faeröer

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Reisadvies

Een bestaande reis aanpassen of je eigen rondreis samenstellen met onze onze accommodaties. Wij maken het mogelijk.

Maak een afspraak met een reisadviseur voor een persoonlijk reisadvies bij jou in de buurt.

Bestemmingen Faeröer

Maak je vakantie naar Faeröer compleet met de leukste excursies

Vliegen of (met de auto) varen naar Faeröer

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit