Hurtigruten

De mooiste zeereis ter wereld

Hurtigruten is de mooiste zeereis ter wereld langs de Noorse fjordenkust en in de Arctische gebieden. En al 125 jaar bekend als lijndienst over zee naar het uiterste van Noorwegen. Hurtigruten is een unieke combinatie tussen passagiers-, vracht- en postvervoer en daardoor meer een ontdekkingsreis dan een cruise. De relatief kleine schepen, de persoonlijke sfeer en de uitstekende keuken maken van deze zeereis een heerlijke vakantie. Hurtigruten vaart ook in Groenland, IJsland, Spitsbergen en Antarctica. Stuk voor stuk adembenemende expedities langs spectaculaire landschappen. Ontdek de ongerepte natuur, oorspronkelijke culturen en historische steden tijdens een van de expeditie reizen van Hurtigruten.

De Hurtigruten schepen

Alle schepen zijn heel verschillend en hebben een eigen charme: van moderne inrichting in art-deco stijl tot de oorspronkelijke nostalische aankleding. Op het kleinste schip varen maximaal 290 mensen mee, op het grootste schip maximaal 1.000. Toch hebben ze één ding gemeen, de sfeer is informeel en er zijn geen kledingvoorschriften. Elk schip heeft een restaurant, cafetaria en (piano)bar waar je op gezette tijden naar livemuziek kunt luisteren. Er zijn comfortabele panorama-salons en ruime dekken met perfect uitzicht op de fascinerende landschappen die voorbij komen. Aan boord wordt geen entertainment georganiseerd.

Het land van dichtbij ontdekken

Om de reis nog interessanter te maken, is op alle schepen een expeditie team aanwezig. Deze experts kunnen alles vertellen over de omgeving waar je langs vaart. Het team neemt je graag mee aan land om verborgen plekken te ontdekken, tijdens de excursies of speciaal georganiseerde wandelingen. De excursies zijn vooraf of aan boord te boeken. Een aantal excursies is zo populair dat vooraf boeken teleurstelling kan voorkomen. Wij adviseren je er graag over. Op alle expedities naar de Arctische gebieden worden er door het expeditie team interessante lezingen gegeven.

De keuken aan boord

Hurtigruten is niet alleen een zeereis, maar ook een culinaire ontdekkingsreis. Er wordt gewerkt met lokale leveranciers onderweg. Altijd vers, onderscheidend en vol afwisseling. Omdat het een zeereis is domineren de visgerechten het menu. De koksstreven er altijd naar om de gasten een unieke en authentieke ervaring te laten proeven.

Populaire Hurtigruten

8.7
Hurtigruten

Hurtigruten Bergen-Kirkenes-Bergen

12-daagse zeereis

Noorwegen

De mooiste zeereis langs de Noorse kust

9.0
Hurtigruten

Arctisch Avontuur op Spitsbergen

6-daagse expeditiereis

Spitsbergen

Introductiereis Spitsbergen

Aanbieding
Hurtigruten

Hurtigruten Najaarsaanbieding

12-daagse zeereis

Noorwegen

Najaarsaanbieding: 2e persoon betaalt 50%

50% korting voor de 2e persoon bij vertrek in de periode 01/10/20...

Hurtigruten

Hurtigruten Kirkenes-Bergen

6-daagse zeereis

Noorwegen

Van Noord- naar Zuid-Noorwegen

Christiaan Obbink

Hurtigruten is een zeereis langs de Noorse kust, naar Spitsbergen, Groenland, IJsland of Antarctica. Het is geen standaard cruise. De schepen zijn kleiner en de service is persoonlijker. Welke reis van Hurtigruten je ook kiest, je kunt geweldige excursies maken.

Hurtigruten op thema

Hurtigruten Bestemmingen

Voordelige Hurtigruten

Aanbiedingen

Vakanties die (tijdelijk) extra voordelig geprijsd zijn

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit