Wintervakantie

Op en top winter

Een sprookjeslandschap van besneeuwde bomen, het noorderlicht, de avontuurlijke activiteiten en de bijzondere overnachtingsmogelijkheden. Dat is een wintervakantie bij Buro Scanbrit! Onze handige all-in winter adventure pakketten zijn inclusief excursies. Ook hebben we selectie gemaakt van de beste ski-bestemmingen. Voor de ervaren wintersporter bijvoorbeeld of voor het hele gezin. Wil je een alleen paar dagen tussenuit? Bekijk dan ons  aanbod van korte noorderlichtreizen. Ontdek het allemaal in ons uitgebreide reisprogramma met wintervakanties. In Finland, Noorwegen, Zweden, IJsland en Canada.

Fins Lapland

Een wintervakantie in Finland is met geen andere bestemming te vergelijken. Het wordt een actieve vakantie die zich afspeelt in een betoverend mooi landschap bedenkt onder een dik pak sneeuw. Het hele winterseizoen zijn er tal van bijzondere activiteiten te ondernemen. Van huskytochten tot sneeuwschoenwandelen. Fins Lapland is meer dan spannende activiteiten alleen. Skiërs en snowboarders komen ook goed aan hun trekken. De skipistes zijn rustig, uitdagend en bedekt de perfecte sneeuw. Bovendien bereik je Fins Lapland  eenvoudig met onze directe vluchten vanaf Amsterdam.

IJsland, Noorwegen en Zweden

IJsland is het land van bevroren watervallen, stomende geisers en avontuurlijke excursies in de spectaculaire natuur. Noorwegen is de skibestemming bij uitstek. Met veelal verlichte pistes, goede snowboardfaciliteiten en uitgebreide off-piste mogelijkheden. Zweden is in de winter een echte familiebestemming. Nergens in Scandinavië vind je zoveel kinder après-skimogelijkheden.

Noorderlicht

Het noorderlicht maakt je wintervakantie pas een echte uniek! Het noorderlicht kan voornamelijk worden gezien in het noorden van Europa binnen een cirkel van ongeveer 2500 kilometer om de magnetische Noordpool. IJsland en het noordelijke deel van Scandinavië liggen hier binnen. De grootste kans om het noorderlicht te zien is van augustus tot begin april. Bij al onze reizen in deze gebieden heb je dus kans om het noorderlicht te zien.

Het klimaat

Omdat Scandinavië een groot gebied beslaat is het moeilijk te zeggen wat de temperaturen zijn op jouw bestemming en hoeveel uren het overdag licht is. Hoe noordelijker je komt, hoe kouder het wordt. Het aantal uren daglicht neemt ook af naarmate je noordelijker komt.
In Lapland is de dagtemperatuur gemiddeld tussen de -15 en -5 graden. In Zuid-Scandinavië zal het eerder rond de -5 graden liggen.
Dat geldt niet voor IJsland waar meer een zeeklimaat heerst. Het is er daardoor minder koud en de temperatuur is gedurende de winter constanter rond het vriespunt. Door de noorderlijke ligging zijn het aantal uren daglicht in december klein, maar in maart is het alweer vergelijkbaar met Nederland.

Populaire Wintervakanties

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.7
Wintersport

Ylläs Vakantiewoningen

8-daagse wintervakantie met verblijf in vakantiewoning

Fins Lapland, Äkäslompolo

Rust en ruimte in sprookjesachtige omgeving

Actieve vakanties
Voor het eerst
9.3
Winter Adventure

Winter Adventure Noorderlicht Ylläsjärvi

8-daagse wintervakantie met verblijf in hotel

Fins Lapland, Ylläsjärvi

Inclusief Noorderlicht sneeuwschoenwandeling

Inclusief excursie(s)

Actieve vakanties
Voor het eerst
8.6
Winter Adventure

Winter Adventure Levi

8-daagse wintervakantie met verblijf in hotel

Fins Lapland, Levi

Actieve winterweek in populair skigebied

Inclusief excursie(s)

Met z'n tweeën
8.5
Winter Adventure

Noorderlicht in Tromsø

5-daagse wintervakantie met verblijf in hotel

Tromsø & Senja, Tromsø

Inclusief noorderlichttour

Inclusief excursie(s)

Coco van IJsseldijk

Scandinavië, IJsland en Canada staan voor een wintervakantie in de weergaloze witte natuur. Laat je inspireren door onze wintersportvakanties en winter adventures.

Wintervakantie op thema

Wintervakantie Bestemmingen

Kies je Wintervakantie

Unieke wintervakanties inclusief avontuurlijke activiteiten

Wintersporten in Scandinavië een geweldige en unieke ervaring

Voordelige Wintervakanties

Aanbiedingen

Vakanties die (tijdelijk) extra voordelig geprijsd zijn

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit