Wintervakantie

Op en top winter

Een sprookjeslandschap van besneeuwde bomen, het noorderlicht, de avontuurlijke activiteiten en de bijzondere overnachtingsmogelijkheden. Dat is een wintervakantie bij Buro Scanbrit! Onze handige all-in winter adventure pakketten zijn inclusief excursies. Ook hebben we een selectie gemaakt van de mooiste skibestemmingen. Voor de ervaren wintersporter bijvoorbeeld of voor het hele gezin. Ontdek het allemaal in ons uitgebreide reisprogramma met wintervakanties. In Finland, Noorwegen, Zweden, IJsland en Canada.

Fins Lapland

Een wintervakantie in Finland is met geen andere bestemming te vergelijken. Hier ervaar je een actieve vakantie in een betoverend mooi landschap bedekt onder een dik pak sneeuw. Het hele winterseizoen zijn er tal van bijzondere activiteiten te ondernemen. Van huskytochten tot sneeuwschoenwandelen. Fins Lapland is meer dan spannende activiteiten alleen. Skiërs en snowboarders komen ook goed aan hun trekken. De skipistes zijn rustig, uitdagend en bedekt met de perfecte sneeuw. En je wisselt deze mooie avonturen af met het genieten van de rust en ruimte die je hier in het noorden van Europa vindt. Geniet heerlijk middenin de natuur in één van onze wilderness lodges of sfeervolle houten blokhutten.  Bovendien bereik je Fins Lapland eenvoudig met onze directe vluchten vanaf Amsterdam.

IJsland, Noorwegen en Zweden

IJsland is het land van bevroren watervallen, stomende geisers en avontuurlijke excursies in de spectaculaire natuur. Noorwegen is de skibestemming bij uitstek. Met veelal verlichte pistes, goede snowboardfaciliteiten en uitgebreide off-piste mogelijkheden. Zweden is in de winter een echte familiebestemming. Nergens in Scandinavië vind je zoveel kinder après-skimogelijkheden.

Noorderlicht

Het noorderlicht maakt je wintervakantie pas echt uniek! Het noorderlicht zie je vooral in het noorden van Europa binnen een cirkel van ongeveer 2500 kilometer om de magnetische Noordpool. Dus ook op IJsland en het noordelijke deel van Scandinavië. De grootste kans om het noorderlicht te zien is van augustus tot begin april. Bij onze wintervakanties in deze gebieden heb je dus een goede kans om het noorderlicht te zien.

Het klimaat

Omdat Scandinavië een groot gebied beslaat is het moeilijk te zeggen wat de temperaturen zijn op jouw bestemming en hoeveel uren het overdag licht is. Hoe noordelijker je komt, hoe kouder het wordt. Het aantal uren daglicht neemt ook af naarmate je noordelijker komt. In Lapland is de dagtemperatuur gemiddeld tussen de -15 en -5 graden. In Zuid-Scandinavië zal het eerder rond de -5 graden liggen. Dat geldt niet voor IJsland waar meer een zeeklimaat heerst. Het is er daardoor minder koud en de temperatuur is gedurende de winter constanter rond het vriespunt. Door de noorderlijke ligging is het aantal uren daglicht in december klein, maar in maart is het alweer vergelijkbaar met Nederland.

Kies je Wintervakantie

Unieke wintervakanties inclusief avontuurlijke activiteiten

Wintersporten in Scandinavië een geweldige en unieke ervaring

Volg onze online presentatie Wintervakanties Fins Lapland

Di. 20 september 19.30 - 20.30

Bekijk nu onze wintervakanties in de online brochure

Finland, Lapland, Noorwegen, Zweden, IJsland en Canada!

Populaire Wintervakanties

Vroegboekkorting
Actieve vakanties
Voor het eerst
8.7
Winter Adventure

Winter Adventure Levi

8-daagse wintervakantie met verblijf in hotel

Fins Lapland, Levi

Actieve winterweek in populair skigebied

€ 100 korting per boeking

Inclusief excursie(s)

Met z'n tweeën
8.7
Winter Adventure

Noorderlicht in Tromsø

5-daagse wintervakantie met verblijf in hotel

Tromsø & Senja, Tromsø

Inclusief noorderlichttour

Inclusief excursie(s)

Actieve vakanties
Met z'n tweeën
9.0
Winter Adventure

Winter Adventure Nellim

8-daagse wintervakantie met verblijf in hotel

Fins Lapland, Nellim

Sfeervolle lodge middenin de prachtige wildernis

Inclusief excursie(s)

Vroegboekkorting
Met de kinderen
9.5
Wintersport

Geilolia Hyttetun
+

8-, 9- of 10-daagse wintervakantie met verblijf in vakantiewoning

Viken, Geilo

Ski-in ski-out vakantiewoningen

€ 150 korting per boeking

Coco van IJsseldijk

Scandinavië, IJsland en Canada staan voor een wintervakantie in de weergaloze witte natuur. Laat je inspireren door onze wintersportvakanties en winter adventures.

Wintervakantie op thema

Wintervakantie Bestemmingen

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit