Vakantie in Duitsland

Op vakantie bij onze oosterburen

Vier je vakantie in Duitsland. Duitsland heeft veel te bieden voor allerlei soorten korte en langere vakanties. Ruige bossen, glooiende heuvels, spectaculaire bergtoppen, eeuwenoude steden, sprookjesachtige kastelen en de prachtige natuur in o.a. het Zwarte Woud, Beieren, de Eifel en het Sauerland. Naast de prachtige natuur heeft Duitsland ook indrukwekkende steden zoals Berlijn, Trier en Keulen en het historisch erfgoed dat zelfs op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Je vindt het allemaal tijdens een vakantie bij onze oosterburen. Een korte vakantie of rondreis door het veelzijdige Duitsland biedt dan ook alle ingrediënten voor een prachtige vakantie dichtbij huis.

Burchten en kastelen

Duitsland heeft honderden burchten en kastelen met bijbehorende feeërieke tuinen. Er is zelfs een kastelenroute die in het stadscentrum van Mannheim begint en 1200 kilometer verderop eindigt in Praag. Natuurlijk bezoek je tijdens je autovakantie naar Duitsland een van deze vele kastelen. Kasteel Neuschwanstein is mogelijk het allermooiste kasteel van Europa. Dit sprookjesachtige kasteel vind je in Beieren en inspireerde zelfs de tekenaars van Disney voor de tekenfilm Doornroosje. Slot Heidelberg is hét symbool van de stad Heidelberg en tevens een van de beroemdste kastelen van Duitsland. En zo zijn er nog veel meer kastelen te ontdekken in Duitsland.

Historische steden

Duitsland heeft een grote rijkdom aan geschiedenis en cultuur en dat zie je terug in de verschillende historische steden. Maak in Berlijn een selfie voor de Brandenburger Tor of maak een wandeling langs het Holocaustmonument en de Berlijnse Muur. Beklim de imposante Dom of bezoek de grootste kathedraal van Duitsland in het gezellige Keulen. Bewonder de skyline van Dresden met torenspitsen, torens en koepels van paleizen, kerken en statige gebouwen. Vergeet tijdens je reis in Duitsland ook niet om een bezoek te brengen aan Heidelberg. Het is het oudste en bekendste universiteitsstadje van Duitsland. Trier is een van de oudste steden van Duitsland. Hier vind je veel intact gebleven bouwwerken uit de Romeinse tijd en kunstschatten uit de klassieke oudheid. Veel monumenten staan op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Wandelen en fietsen

Wandelen en fietsen is ook een ideale manier om tijdens je vakantie meer van Duitsland te ontdekken. Duitsland heeft ruim 200.000 km aan wandelpaden en een betere manier om de mooie natuur te ontdekken is er niet. In Duitsland vind je de zogenaamde Top-trails. Dit zijn 14 mooie wandelroutes door heel Duitsland met meer dan 3700 kilometer wandelplezier en deze brengen je dichtbij de mooiste plekjes. Of ga erop uit met je fiets of mountainbike, want Duitsland heeft een uitgebreid netwerk van fietspaden met een ongekend aantal kilometers door de prachtige natuur. De langste fietsroute vind je in Brandenburg: deze is maar liefst 1111 kilometer lang.

Culinair genieten

Natuurlijk is Duitsland ook bekend vanwege haar lokale gerechten en gaan eind september alle remmen los gedurende het bekende Oktoberfest. In Duitsland zijn bier en schnitzel net zo traditioneel als pizza Italiaans is. Ook een broodje Bratwurst of andere lokale lekkernijen, zoals een stuk taart van de wereldberoemde Schwarzwälder Kirsch en zoete kersenschnaps, mag je niet overslaan om even te proeven tijdens je autovakantie naar Duitsland.

Populaire Vakanties Duitsland

Met de hond
Accommodatie

Hotel Birke

Noord-Duitsland, Kiel

Comfortabele kamers

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Laat je inspireren en ontvang de laatste aanbiedingen

Boek nu jouw vakantie met korting

Profiteer van kortingen oplopend tot € 300 per boeking

Christiaan Obbink

"Ik laat me altijd weer verrassen door de supervriendelijke en gastvrije Duitse bevolking. Je voelt je overal enorm welkom. Dit in combinatie met een prachtige natuur, mooie stadjes en vele activiteiten maakt het land een van de leukste zomerbestemmingen van Europa."

Duitsland op thema

Onze vakanties Duitsland

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Reisadvies

Een bestaande reis aanpassen of je eigen rondreis samenstellen met onze onze accommodaties. Wij maken het mogelijk.

Maak een afspraak met een reisadviseur voor een persoonlijk reisadvies bij jou in de buurt.

Bestemmingen Duitsland

Maak je vakantie naar Duitsland compleet met de leukste excursies

Vliegen of (met de auto) varen naar Duitsland

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit