Vakantie Oost-Duitsland

Historisch en natuurrijk Oost-Duitsland

Op vakantie in Oost-Duitsland, een rondreis door het onbekendere deel van de Duitse republiek. Voor rust en natuur geniet je in het oosten van Duitsland van meer dan 3000 meren zoals Scharmützelsee en de bekendere Großer Wannsee. Prachtige natuurparken zoals Spreewald, Schorfheide-Chorin en Unteres Odertal zijn er voor rust, wandelingen en fietstochten. Oude monarchieën vind je terug in Dresden met haar beroemde Zwinger en Potsdam met het Slot Sans Souci, het voormalig zomerpaleis van Frederik de Grote. Pittoresk in oost-Duitsland zijn wijnstad Radebuel, porseleinstad Meißen, zilverstad Freiberg en Lutherstad Wittenberg. Berlijn, de roemruchte Duitse hoofdstad, is indrukwekkend, hip en groen.

Berlijn, modern en historisch

Europese metropool, hoofdstad van Duitsland en een stad waar je geschiedenis op elke hoek van de straat terugvindt. Berlijn mag niet ontbreken tijdens jouw vakantie. Wandel onder de Brandenburger Tor door langs Unter den Linden naar het befaamde Museuminsel. Geniet op een terras in Prenzlauerberg of wandel over de beroemde Oberbaumbrug in Friedrichshain. Indrukwekkend is het Holocaust Monument bij het moderne Potzdamer Platz.

Wijnbouw in Saale-Unstrut

In de smalle valleien van de rivieren Saale en Unstrut liggen vele stijle, in terrasvorm, aangelegde wijngaarden. Volg de Weinstraße Saale-Unstrut en bezoek de proeflokalen langs de route. Onderweg zijn plaatsen als Freyburg, de wijnhoofdstad, en Naumburg met de St. Peter en Paul Dom en het woonhuis van filosoof Friedrich Nietzsche.

Bautzen, Pirna en Görlitz, onbekend en indrukwekkend

In het zuidoosten van Brandenburg ligt een rijkdom aan leuke plaatsen die een bezoek meer dan waard zijn. Het op een rotsplateau gelegen Bautzen met haar vele torens, zoals de scheve Reichentoren, is uniek, vanwege haar mosterd en Sorbische cultuur. In Görlitz ga je terug in de tijd, een stad met wel 3000 monumenten. Deze stad is uniek, verdeeld over 2 landen en gescheiden door de brug over de rivier Neisse. Prachtige herenhuizen en bijzondere pleinen vind je in het authentieke Pirna. Deze stad is een goed startpunt voor het ontdekken van het Elbezandsteengebergte en de Sächsische Schweiz.

Populaire Vakanties Oost-Duitsland

Met z'n tweeën
Autorondreis

Kasimir

16-daagse autorondreis langs hotels

Zweden, Polen, Litouwen, Letland, Estland, Duitsland

Ontdekkingsreis langs de Oostzee

Vroegboekkorting
Met de kinderen
Met z'n tweeën
Autorondreis

Heinz

11-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Duitsland

Natuur in Spreewald en Lüneburger Heide

Gratis voorkeursligging en activiteitenvoucher t.w.v. € 30 bij ...

Met z'n tweeën
Autorondreis

Hedwig

8-daagse autorondreis langs hotels

Duitsland

De Harz regio en haar unieke vakwerksteden

Met z'n tweeën
Autorondreis

Brunhilde

8-daagse autorondreis langs hotels

Duitsland

Ontdek veelzijdige steden Berlijn, Dresden en Leipzig

Onze vakanties Oost-Duitsland

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen Oost-Duitsland

Maak je vakantie naar Oost-Duitsland compleet met de leukste excursies

Vliegen of (met de auto) varen naar Oost-Duitsland

Voordelige vakanties Oost-Duitsland

Vroegboekkorting

Hoge kortingen voor vroege boekers

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit