Vakantie Oost-Duitsland

Historisch en natuurrijk Oost-Duitsland

Op vakantie in Oost-Duitsland, een rondreis door het onbekendere deel van de Duitse republiek. Voor rust en natuur geniet je in het oosten van Duitsland van meer dan 3000 meren zoals Scharmützelsee en de bekendere Großer Wannsee. Prachtige natuurparken zoals Spreewald, Schorfheide-Chorin en Unteres Odertal zijn er voor rust, wandelingen en fietstochten. Oude monarchieën vind je terug in Dresden met haar beroemde Zwinger en Potsdam met het Slot Sans Souci, het voormalig zomerpaleis van Frederik de Grote. Pittoresk in oost-Duitsland zijn wijnstad Radebuel, porseleinstad Meißen, zilverstad Freiberg en Lutherstad Wittenberg. Berlijn, de roemruchte Duitse hoofdstad, is indrukwekkend, hip en groen.

Berlijn, modern en historisch

Europese metropool, hoofdstad van Duitsland en een stad waar je geschiedenis op elke hoek van de straat terugvindt. Berlijn mag niet ontbreken tijdens jouw vakantie. Wandel onder de Brandenburger Tor door langs Unter den Linden naar het befaamde Museuminsel. Geniet op een terras in Prenzlauerberg of wandel over de beroemde Oberbaumbrug in Friedrichshain. Indrukwekkend is het Holocaust Monument bij het moderne Potzdamer Platz.

Wijnbouw in Saale-Unstrut

In de smalle valleien van de rivieren Saale en Unstrut liggen vele stijle, in terrasvorm, aangelegde wijngaarden. Volg de Weinstraße Saale-Unstrut en bezoek de proeflokalen langs de route. Onderweg zijn plaatsen als Freyburg, de wijnhoofdstad, en Naumburg met de St. Peter en Paul Dom en het woonhuis van filosoof Friedrich Nietzsche.

Bautzen, Pirna en Görlitz, onbekend en indrukwekkend

In het zuidoosten van Brandenburg ligt een rijkdom aan leuke plaatsen die een bezoek meer dan waard zijn. Het op een rotsplateau gelegen Bautzen met haar vele torens, zoals de scheve Reichentoren, is uniek, vanwege haar mosterd en Sorbische cultuur. In Görlitz ga je terug in de tijd, een stad met wel 3000 monumenten. Deze stad is uniek, verdeeld over 2 landen en gescheiden door de brug over de rivier Neisse. Prachtige herenhuizen en bijzondere pleinen vind je in het authentieke Pirna. Deze stad is een goed startpunt voor het ontdekken van het Elbezandsteengebergte en de Sächsische Schweiz.

Populaire Vakanties Oost-Duitsland

Met z'n tweeën
Voor het eerst
Korte Vakantie

Stedentrip Berlijn

4- of 5-daagse vakantie met verblijf in hotel

Oost-Duitsland, Berlijn

Ontdek de bruisende metropool Berlijn

Accommodatie

Premier In Berlin City Centre

Oost-Duitsland, Berlijn

Midden in de bruisende metropool Berlijn

Onze vakanties Oost-Duitsland

Korte Vakantie

Er even lekker tussenuit met onze korte vakanties inclusief accommodatie en vlucht of overtocht

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Bestemmingen Oost-Duitsland

Maak je vakantie naar Oost-Duitsland compleet met de leukste excursies

Vliegen of (met de auto) varen naar Oost-Duitsland

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit