Vakantie Midden-Duitsland

Het hart van Duitsland

Ontdek de rijke culturele geschiedenis tijdens je vakantie in Midden-Duitsland. De typische vakwerkhuizen in schilderachtige stadjes in de Harz regio, midden in Duitsland, waarvan er meerdere vermeld staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Interessant zijn zeker Wernigerode, Thale, Goslar en Quedlinburg. Treed in de voetsporen van Goethe, Bach en Luther en bezoek Eisenach en Erfurt. Neem in kijkje in het Bachhuis of klim naar kasteel de Wartburg dat boven de stad uittorent. Aanrader is cultuurstad Weimar, waar verleden en heden elkaar ontmoeten. De natuur in Midden-Duitsland nodigt uit voor een wandeling in het Thüringer Woud, Hainich Nationalpark of het bosrijke Kellerwald-Edersee. Kortom alleen maar genieten van de natuur en cultuur tijdens je vakantie in het hart van Duitsland!

Boomkronenpad in Hainich Nationalpark

In de deelstaat Thüringen geniet je tijdens je autovakantie volop in Hainich Nationalpark, dat op de Wereldnatuurerfgoedlijst van UNESCO staat. In dit oerbos met vooral rode beuken zijn vele wandelpaden en een overvloed aan flora en fauna. Voor een eindeloos panorama is het boomkronen pad Thiemsburg de aanrader.

De Middeleeuwen herleven

In Thüringen herleven de Middeleeuwen in rijksstad Mühlhausen aan de noordkzijde van Hainich Nationalpark. Dominant in de stad zijn de oude stadsmuren, de historische binnenstad en vele kerken zoals de Marienkirche met haar 86 meter hoge toren en de St. Blasiuskerk. Voor middeleeuwse feesten en prachtige tuinen, elk met een eigen thema, is Bad Langensalze de aangewezen plaats. Langs de rivier de Werra ligt het liefelijke Creuzberg met haar goed bewaard gebleven Romaanse burcht. Vanaf het water imponeert de burcht en de oude natuurstenen brug met wel 7 bogen.

Veel kleur en historie in Quedlinburg en Goslar

De Harz, bekend hoogvlaktes, stuwmeren, wilde rivieren en watervallen is meer dan ongerepte natuur. Werelderfgoed UNESCO vind je in Goslar en het nabijgelegen mijnbouwgebied Rammelsberg met een uniek mijnbouwmuseum. Wandel door smalle straten lang wel 1500 kleurige vakwerkhuizen en geniet van een heerlijke lunch op het gezellige marktplein. Het schilderachtige Quedlinburg aan de ‘Strasse der Romantik’ heeft een unieke Altstadt met het bezienswaardige gildehuis ‘Zur Rose’ en het koopmanshuis ‘Weisser Engel’.

Populaire Vakanties Midden-Duitsland

Met z'n tweeën
Korte Vakantie

In de voetsporen van Bach

4-daagse vakantie met verblijf in hotel

Midden-Duitsland, Eisenach

Verblijf in het charmante Eisenach in het Thüringer Woud

Met z'n tweeën
Rondreis

Klara

7-daagse autorondreis langs hotels

Duitsland

Ontdek de veelzijdigheid van Duitsland in een korte tijd

8.0
Rondreis

Moritz

11-daagse autorondreis langs hotels

Duitsland

Prachtige natuur en gezellige steden in Duitsland

Onze vakanties Midden-Duitsland

Korte Vakantie

Er even lekker tussenuit met onze korte vakanties inclusief accommodatie en vlucht of overtocht

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen Midden-Duitsland

Maak je vakantie naar Midden-Duitsland compleet met de leukste excursies

Vliegen of (met de auto) varen naar Midden-Duitsland

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit