Vakantie in Noord-Duitsland

Verrassend Noord-Duitsland

Een vakantie in Noord-Duitsland is als een ontdekkingsreis. Langs de kust vind je de Oost-Friese Waddeneilanden en het prachtige Sylt en Rügen. Geniet van de rust langs deze uitgestrekte stranden aan de Oostzeekust. In Cloppenburg in Nedersaksen is een boeiend openluchtmuseum over de woon- en leefomstandigheden in vroegere tijden. De middeleeuwse Hanzesteden zoals Lüneburg, Wismar en Lübeck zullen je verbazen met hun kleur en schoonheid. De Lüneburger Heide, een natuurlandschap met heide, dichte bossen en weelderig groene weiden. Kom oog in oog met de historische weelde en rijkdom in paleizen en kastelen in Schwerin en Glücksburg. Hamburg, de tweede stad van Duitsland, is cultureel, bruisend en gezellig. Ontdek nu zelf hoe groen en cultuurrijk Noord-Duitsland is tijdens het maken van een autorondreis.

Sylt en Rügen, eilanden voor de kust

Sylt aan de Noordzee en Rügen aan de Oostzee, beiden in het Noorden van Duitsland, mondain met elk hun eigen charme. Sylt is geliefd bij toeristen vanwege haar prachtige zandstrand, unieke duinen en het Rote Kliff, de 25 meter hoge rode duinwand tussen Wenningstedt en Kampen. Rügen is het grootste eiland van Duitsland. Geniet van de natuur in het Jasmund Nationalpark met haar witte krijtrotsen en Konigsstuhl of wandel over de pier in het gezellige Binz of Sellin.

Pracht en praal in Mecklenburg-Vorpommern

Centraal in Mecklenburg-Vorpommern ligt paleis Ludwigslust, ook wel het Versailles van het Noorden genoemd. Dit 18e eeuwse zomerpaleis van voormalig groothertog van Mecklenburg-Schwerin beschikt over mooi gerestaureerde kamers en een ruim aangelegde landschapstuin. Nog uitbundiger is het romantische kasteel van Schwerin, gelegen op een eiland midden in de stad. Rondom het paleis een barokke tuin met vijvers en meerdere beelden.

Hamburg en de historie van de Hanze

Het middeleeuws stedenverbond, de Hanze, gaf veel steden, zeker in Noord-Duitsland, aanzien en macht. Veel van het rijkdom is terug te vinden in prachtige plaatsen als Lübeck, Wismar, Stralsund en Greifswald. Hamburg aan de Elbe rivier is uitgegroeid tot een moderne, maar ook bruisende havenstad. Historie vind je in de wijk Speicherstadt, hypermodern daarentegen is HafenCity. Een lekkere wandeling maken doe je aan de Binnenalster.

Populaire Vakanties Noord-Duitsland

Met de hond
Accommodatie

Hotel Birke

Noord-Duitsland, Kiel

Comfortabele kamers

Onze vakanties Noord-Duitsland

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Bestemmingen Noord-Duitsland

Maak je vakantie naar Noord-Duitsland compleet met de leukste excursies

Vliegen of (met de auto) varen naar Noord-Duitsland

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit