Buro Scanbrit Blog

Welkom op het reisblog van Buro Scanbrit! Hier vind je de mooiste verhalen over vakanties naar Noordwest-Europa. Onze reisspecialisten hebben passie voor onze bestemmingen en kennen de landen meter voor meter. Daarom delen we graag inspirerende reisverhalen en praktische tips met je!

Recente blogs

Blog

Het Perfecte Plaatje in Ierland

De finale van het achtste seizoen van 'Het Perfecte Plaatje' heeft ons meegenomen op een reis naar het groene Ierland! Met wekelijkse uitdagingen, deskundige beoordelingen en onvergetelijke momenten heeft het programma ons keer op keer verbaasd. En eindelijk, na al de spannende opdrachten en prachtige foto’s van seizoen 8, brak eindelijk het langverwachte moment aan: de grande finale, die zich dit keer afspeelde in het mooie Ierland!

In deze blog vertellen we meer over de plekken waar de 3 finalisten, Quinty Misiedjan, Niek Roozen en Loes Haverkort, zijn geweest én hoe jij ook kunt afreizen naar deze plekken.

Blog

Wat zijn de hoogtepunten van Scandinavië?

Scandinavië steelt absoluut de show als een van de meest wonderlijke vakantiebestemmingen in Noordwest-Europa. In Noorwegen, Zweden én Finland bevinden zich regio's en natuurgebieden die simpelweg uniek zijn en nergens anders ter wereld te vinden zijn. Wat het echt speciaal maakt? De diversiteit van al die plekken, van de oeroude rotstekeningen in Alta tot de kleurrijke stadjes van Denemarken en de landschappen rondom Akureyri. Elke regio heeft zijn eigen highlights, en geloof ons, daar willen wij je álles over vertellen!

Leuk nieuws: wij hebben nu leuke vroegboekkortingen bij Buro Scanbrit! Grijp je kans en profiteer van hoge korting op geselecteerde vakanties naar Scandinavië!

Blog

Ontdek de mooiste steden in Noordwest-Europa: een reis door de maanden

Noordwest-Europa heeft zoveel prachtige bestemmingen die je het hele jaar door kunt verkennen! Of je nu verlangt naar de levendige sfeer van steden als Oslo en Kopenhagen, de adembenemende natuur van het fjordengebied, of de fascinerende cultuur van Schotland... Er wacht altijd wel een plek die perfect aansluit bij jouw vakantiedromen.

In deze blog nemen we je mee op een reis door elke maand van het jaar en delen we welke steden in die periode extra magisch zijn.

Blog

10x de mooiste bezienswaardigheden in Schotland

De Hooglanden, de vele kastelen en mooie routes… Maar wat moet je absoluut niet missen tijdens een rondreis door Schotland? In dit blog geven wij de top 10 bezienswaardigheden van Schotland die écht de moeite waard zijn.

Tip: ga je voor het eerst links rijden tijdens een rondreis door Schotland? Met onze tips is het alsof je nooit anders hebt gedaan.

Populairste blogs

Blog

10x de mooiste bezienswaardigheden in Schotland

De Hooglanden, de vele kastelen en mooie routes… Maar wat moet je absoluut niet missen tijdens een rondreis door Schotland? In dit blog geven wij de top 10 bezienswaardigheden van Schotland die écht de moeite waard zijn.

Tip: ga je voor het eerst links rijden tijdens een rondreis door Schotland? Met onze tips is het alsof je nooit anders hebt gedaan.

Blog

Top 10 bezienswaardigheden in Ierland

Ierland kent vele mooie regio’s, natuurparken, kustroutes, Keltische overblijfselen, kleurrijke stadjes en musea. Wij hebben een 10-tal bezienswaardigheden voor je uitgelicht, verspreid over het land. Uiteraard is er nog veel meer te doen en te beleven in Ierland. Per rondreis en accommodatie staat beschreven wat je tijdens je vakantie kan ondernemen.

Blog

6 kledingtips voor de winter in Scandinavië

Ga je op wintervakantie of wintersport naar Scandinavië? Bereid je dan voor op sneeuw en arctische temperaturen. Gelukkig zijn de Scandinaviërs al geoefend en hebben ze niets voor niets een uitdrukking over hun typerende weer: “slecht weer bestaat niet, alleen de slechte kleding". Maar met de volgende 6 tips ga je zorgeloos van de kou genieten - zelfs in -10°c tot zelfs -30°c weer!

Blog

Op zoek naar Pippi Langkous op Gotland

Via de ferry van Destination Gotland vaar je in ongeveer 3 uur naar Visby, de grootste stad op het Zweedse eiland Gotland. De overtocht maak je vanuit Oskarshamn of Nynashamn. Tijdens de overtocht vanuit Oskarshamn vaar je langs een prachtige route. Aan boord geniet je van een hapje of een drankje in het restaurant of kijk je lekker een film in de bioscoop. De kinderen komen alvast helemaal in de Pippi stemming tijdens de film van Pippi Langkous.

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit