Buro Scanbrit Blog

Welkom op het blog van Buro Scanbrit. Hier zijn allerlei mooie blog artikelen te vinden ter inspiratie voor je volgende reis.

Recente blogs

Blog

Hoe ontstaat het Noorderlicht?

Het Noorderlicht, oftewel aurora borealis, zijn schitterende groene en rode lichten die je maar op enkele plekken in de wereld kan zien. Voor veel reizigers staat dit natuurfenomeen dan ook hoog op de bucketlist. Je hebt je vast wel een afgevraagd hoe het Noorderlicht precies ontstaat. Dat leggen we je graag uit!

Blog

De 5 mooiste plekken van Noordwest-Europa met veel rust en ruimte

Onze reisspecialisten kennen elke meter van Noordwest-Europa en vertellen je graag meer over de mooiste plekken waar veel rust en ruimte is!

Blog

De Echte Noordkaap

Een waarschuwing van de weergoden
Ik ben aangekomen op de parkeerplaats en zit in de auto. De regen slaat tegen de ruiten en de wind laat de auto trillen. Het lijkt een waarschuwing van de weergoden; weet waar je aan begint. Even twijfel ik nog, maar ik besluit toch uit te stappen. Eerder op de dag heb ik van locals begrepen dat de wandeling zeker de moeite waard is. Ze hebben voor mij de weersvoorspellingen nagekeken, want dit gebied staat bekend om zijn soms opkomende mist. Voor onervaren wandelaars is dat gevaarlijk, je loopt immers zo de verkeerde kant op. De mist blijft gelukkig achterwege, maar er is wel sterke wind en af en toe een bui.

Blog

Beitostølen: de ideale wandelbestemming

Voor wie graag actief bezig is in de natuur en erg van wandelen houdt is Beitostølen één van de beste locaties om unieke wandelervaringen te beleven. Met de ligging in de regio Valdres en vlakbij Jotunheimen Nationaal Park ben je hier gegarandeerd van spectaculaire landschappen. Zo heb je hier lange vergezichten op de hoogvlaktes of zicht op eeuwenoude gletsjers. Ragnhild Bakken woont al haar hele leven in deze omgeving en deelde de top 5 wandelingen met ons. Voor ieder niveau en elke leeftijd zit er een geschikte tocht tussen. Laat je inspireren en kies je eigen favoriet voor jouw komende zomervakantie:

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit