Buro Scanbrit Blog

Welkom op het reisblog van Buro Scanbrit! Hier vind je de mooiste verhalen over vakanties naar Noordwest-Europa. Onze reisspecialisten hebben passie voor onze bestemmingen en kennen de landen meter voor meter. Daarom delen we graag inspirerende reisverhalen en praktische tips met je!

Recente blogs

Blog

Ontdek Noorwegen vanaf Cuxhaven of Emden

Stap aan boord van de Holland Norway Lines in Cuxhaven of in Emden en maak een comfortable overtocht waarmee je direct op je bestemming bent. Je stapt de boot op en voor je het weet zet hij koers richting het noorden. Na een nachtje slapen zie je de rotsachtige kustlijn al verschijnen. Welkom in Kristiansand in Zuid-Noorwegen. 

De hoge verwachtingen die je wellicht van Noorwegen hebt, worden zeker waargemaakt of zelfs overtroffen. Tijdens je autovakantie in Noorwegen kom je ongerepte natuur tegen; de indrukwekkende fjorden met uitzichten zoals je nog nooit gezien hebt en gletsjers die op het eerste gezicht onbegaanbaar lijken. En wat dacht je van de staafkerken en de Noorse folklore? Wij delen onze tips om Noorwegen te ontdekken.

Lees meer over de situatie rondom Holland Norway Lines

Blog

6 hoogtepunten voor een vakantie in Scandinavië en IJsland met kinderen

Een rondreis door Scandinavië met de kinderen betekent avontuur en plezier. Hier kunnen de kinderen nog echt kind zijn. Ravotten in de weidse natuur, speuren naar bijzondere (roof)dieren, en genieten van de tijd samen. Bouw samen strandkastelen, maak een tocht over de rivieren met je eigen houtvlot én bezoek de leukste musea. Neem de kinderen mee naar Scandinavië en bezorg de hele familie een onvergetelijke vakantie met de onderstaande activiteiten. 

Leuk nieuws: er is nu Summer Sale bij Buro Scanbrit! Grijp je kans en profiteer van hoge korting op geselecteerde familievakanties naar Scandinavië!

Blog

De mooiste vakanties met de camper

Stap in je camper en ervaar de adembenemende landschappen van Noorwegen, Zweden, Finland, IJsland, Ierland of Schotland. Onze reisspecialisten hebben speciaal voor jou een aantal routesuggesties samengesteld, zodat je de mooiste plekken op jouw bestemming ontdekt! Wij hebben in deze blog onze top 5 mooiste vakanties met de camper op een rij gezet.

Blog

7 redenen om Scandinavië boven de poolcirkel te bezoeken!

Het Arctische landschap is ruig en uitgestrekt en je voelt je meteen welkom door de vriendelijke bevolking. Leer in Noord-Scandinavië meer over de Sami, het volk dat van oudsher in Fins Lapland en Zweeds Lapland woont. Geniet van de middernachtzon en verblijf in een traditionele rorbuer, een vissershut, op de Lofoten. Uiteraard maak je ook de mooiste wandelingen in één van de Nationale Parken van Lapland.  Lees onze 7 redenen om te gaan!

Populairste blogs

Blog

Top 10 bezienswaardigheden in Ierland

Ierland kent vele mooie regio’s, natuurparken, kustroutes, Keltische overblijfselen, kleurrijke stadjes en musea. Wij hebben een 10-tal bezienswaardigheden voor je uitgelicht, verspreid over het land. Uiteraard is er nog veel meer te doen en te beleven in Ierland. Per rondreis en accommodatie staat beschreven wat je tijdens je vakantie kan ondernemen.

Blog

Op zoek naar Pippi Langkous op Gotland

Via de ferry van Destination Gotland vaar je in ongeveer 3 uur naar Visby, de grootste stad op het Zweedse eiland Gotland. De overtocht maak je vanuit Oskarshamn of Nynashamn. Tijdens de overtocht vanuit Oskarshamn vaar je langs een prachtige route. Aan boord geniet je van een hapje of een drankje in het restaurant of kijk je lekker een film in de bioscoop. De kinderen komen alvast helemaal in de Pippi stemming tijdens de film van Pippi Langkous.

Blog

Flåmsbana, de mooiste treinreis ter wereld!

In lijstjes met de beste bezienswaardigheden in Noorwegen staat bijna altijd de Flåmsbana. Volgens veel mensen de mooiste treinreis ter wereld. De treinverbinding is aangelegd om het geïsoleerde Flåm te verbinden met Oslo en Bergen. In ongeveer een uur rij je één van de steilste trajecten ter wereld van Flåm naar Myrdal: met een stijging van 865 meter over 20 kilometer en 20 tunnels is het een technisch hoogstandje.

Om de treinrit zo bijzonder mogelijk te maken, zetten we een aantal tips voor je op een rij.

Blog

Hoe ontstaat het Noorderlicht?

Het noorderlicht, oftewel aurora borealis, bestaat uit schitterende groene en rode lichten die je maar op enkele plekken in de wereld kan zien. Voor veel reizigers staat dit natuurfenomeen dan ook hoog op de bucketlist. Je hebt je vast wel eens afgevraagd wat het noorderlicht precies is, en wanneer de beste tijd is om het noorderlicht te bewonderen. Dat leggen we je graag uit!

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit