Buro Scanbrit Blog

Welkom op het reisblog van Buro Scanbrit! Hier vind je de mooiste verhalen over vakanties naar Noordwest-Europa. Onze reisspecialisten hebben passie voor onze bestemmingen en kennen de landen meter voor meter. Daarom delen we graag inspirerende reisverhalen en praktische tips met je!

Recente blogs

Blog

Duurzamer reizen? Dan wil je ook duurzamer slapen!

Wat is het heerlijk om op pad te mogen, mensen te ontmoeten, nieuwe landen te ontdekken, nieuwe energie op te doen. Maar wel graag steeds duurzamer, want dat hebben we de laatste jaren wel geleerd: duurzamer is nodig! En dat kan bij Buro Scanbrit. Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mens, milieu, natuur en cultuur. Zodat niet alleen wij maar ook de komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke vakantiebestemmingen. 

Als je duurzamer reist, wil je ook duurzamer slapen op je bestemming. Daarom werkt Buro Scanbrit zo veel mogelijk samen met accommodaties met een officieel duurzaamheidslabel. Zoals deze 5 tips:

Blog

De mooiste treinreizen in Europa

Ontdek Europa met de trein! Wij hebben de mooiste treinvakanties voor je op een rij gezet. Je reist ontspannen van de ene onontdekte parel naar de volgende. Trein jij door Noorwegen of toch liever de Schotse Hooglanden tijdens jouw volgende treinavontuur? Je komt op onontdekte plekken waar je alleen met de trein komt. Trein mee door Europa!

Blog

Hoe lang moet je vakantie in Schotland duren?

Schotland is een ideale bestemming om er even lekker tussen uit te zijn. Het is een land voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Het plannen van je vakantie naar Schotland roept natuurlijk vragen op. Hoelang moet je blijven om alles te zien wat dit prachtige land te bieden heeft? Kies ik voor een korte vakantie of een uitgebreide rondreis? In dit blog ontdekken we samen de verschillende factoren die invloed hebben op jouw keuzes voor een ideale reis naar Schotland.

Blog

Op vakantie naar Engeland met de hond

Op vakantie naar Engeland met de hond? Dat kan een geweldige ervaring zijn voor zowel jou als je trouwe viervoeter. Of je nu van historische stadjes houdt, prachtige plattelandswandelingen wilt maken of gewoon wilt ontspannen aan het strand. In deze blog delen we handige tips en nuttige informatie om je te helpen bij het plannen van je vakantie naar Engeland met je hond.

Je ontdekt welke accommodaties honden toelaten, welke spullen je kan meenemen en nog véél meer tips. We bespreken ook belangrijke regels en voorschriften met betrekking tot het reizen met je hond in Engeland. Deze blog geeft je alle informatie die je nodig hebt om van je vakantie een onvergetelijke ervaring te maken voor jou en je hond.

Begin je voorbereidingen nu en maak je klaar voor een geweldige vakantie in Engeland met je viervoeter!

Populairste blogs

Blog

Noorderlicht in Finland

Het idee dat je in een andere wereld bent als je naar de hemel vol prachtig gekleurde lichten kijkt, dat is het gevoel van het noorderlicht aanschouwen. Dit magische natuurlijkverschijnsel bewonder je vaak in Fins Lapland! Maar waar en wanneer je dit het beste doet, dat verklappen wij jou graag in dit blog. Lees snel verder.

Bekijk al onze wintervakanties naar Lapland. Kijk jij al uit naar een betoverende wintervakantie in Lapland?

Blog

Top 10 bezienswaardigheden in Ierland

Ierland kent vele mooie regio’s, natuurparken, kustroutes, Keltische overblijfselen, kleurrijke stadjes en musea. Wij hebben een 10-tal bezienswaardigheden voor je uitgelicht, verspreid over het land. Uiteraard is er nog veel meer te doen en te beleven in Ierland. Per rondreis en accommodatie staat beschreven wat je tijdens je vakantie kan ondernemen.

Blog

Aan boord van Stena Line

Ga je binnenkort op reis naar Scandinavië of Groot-Brittannië en maak je de overtocht met de ferry van Stena Line? Heerlijk! Zo kom je lekker uitgerust aan en de tijd vliegt voorbij. Tijdens de nachtferry kom je al slapend aan op de plaats van bestemming en tijdens de dagovertocht is er genoeg te doen aan boord, waardoor je de tijd vergeet. Wat zijn nu de meest gestelde vragen als je met de ferry op reis gaat? Wij vragen het aan Siomara Mac Donald van Stena Line. Zo kom je goed aan met de ferry!

Blog

Op zoek naar Pippi Langkous op Gotland

Via de ferry van Destination Gotland vaar je in ongeveer 3 uur naar Visby, de grootste stad op het Zweedse eiland Gotland. De overtocht maak je vanuit Oskarshamn of Nynashamn. Tijdens de overtocht vanuit Oskarshamn vaar je langs een prachtige route. Aan boord geniet je van een hapje of een drankje in het restaurant of kijk je lekker een film in de bioscoop. De kinderen komen alvast helemaal in de Pippi stemming tijdens de film van Pippi Langkous.

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit