Buro Scanbrit Blog

Welkom op het reisblog van Buro Scanbrit! Hier vind je de mooiste verhalen over vakanties naar Noordwest-Europa en Canada. Onze reisspecialisten hebben passie voor onze bestemmingen en kennen de landen meter voor meter. Daarom delen we graag inspirerende reisverhalen en praktische tips met je!

Recente blogs

Blog

Top 10 attracties in Denemarken

Denemarken is trots op haar verleden en op het heden. Maar er is meer om trots op te zijn! De Denen hebben kinderen in hun hart gesloten en dat zie je terug in de hoeveelheid attracties en bezienswaardigheden die voor jonge kinderen toegankelijk zijn. Wij hebben de 10 leukste attracties in Denemarken voor je op een rij gezet.

Blog

Top 10 attracties in Noorwegen

Noorwegen is dé vakantiebestemming als het gaat om ruwe en indrukwekkende natuur. Maar er is meer! Noorwegen heeft een interessante geschiedenis, witte stranden, musea en gezellige restaurantjes. Waar moet je absoluut heen tijdens een vakantie in Noorwegen? Wij geven onze top 10 attracties in Noorwegen.

Blog

De èchte Noordkaap

De noordkaap in het noorden van Noorwegen is het meest noordelijke punt van het vasteland van Europa. De klif van 307 meter kijkt uit over de zee en hoewel je het niet ziet; de eilandengroep Spitsbergen is het enige wat tussen jou en de Noordpool staat. 

Het Gjesværstappan natuurgebied staat bekend om deze bijzondere plek, maar ook om de iconische wandeling die veel natuurliefhebbers elk jaar trekt. Waaronder ik er één van ben. De regen slaat tegen de ruiten en de wind laat de auto trillen. Het lijkt een waarschuwing van de weergoden; weet waar je aan begint. Twijfelen doet ik niet; ik ga de auto uit.

Blog

Reisverhaal: Noorwegen is een ervaring die je je hele leven met plezier meedraagt

Na maanden aftellen was het eindelijk zo ver: onze vakantie naar Noorwegen. Samen met het gezin hebben we 20 dagen lang door Noorwegen gereisd en zijn we langs ontelbaar veel hoogtepunten (letterijk!) gereden. In dit blog deel ik je onze favoriete activiteiten en bezienswaardigheden!

Populairste blogs

Blog

Top 10 bezienswaardigheden in Ierland

Ierland kent vele mooie regio’s, natuurparken, kustroutes, Keltische overblijfselen, kleurrijke stadjes en musea. Wij hebben een 10-tal bezienswaardigheden voor je uitgelicht, verspreid over het land. Uiteraard is er nog veel meer te doen en te beleven in Ierland. Per rondreis en accommodatie staat beschreven wat je tijdens je vakantie kan ondernemen.

Blog

Hoe ontstaat het Noorderlicht?

Het noorderlicht, oftewel aurora borealis, bestaat uit schitterende groene en rode lichten die je maar op enkele plekken in de wereld kan zien. Voor veel reizigers staat dit natuurfenomeen dan ook hoog op de bucketlist. Je hebt je vast wel eens afgevraagd wat het noorderlicht precies is, en wanneer de beste tijd is om het noorderlicht te bewonderen. Dat leggen we je graag uit!

Blog

Noorderlicht in Finland

Het idee dat je in een andere wereld bent als je naar de hemel vol prachtig gekleurde lichten kijkt. Dat is het gevoel van het noorderlicht aanschouwen. Het is een magisch natuurverschijnsel dat je vaak in Finland kan bewonderen. Maar waar en wanneer je dit het beste doet dat verklappen wij jou graag in dit blog.

Blog

Top 10 tips voor een vakantie in Engeland en Wales

Ga er eens overwinteren, ontdek het heerlijke eten en bezoek een badhuis. Ja, we hebben het hier over Engeland en Wales! Wist jij dat de Engelse keuken meer is dan alleen bacon and eggs? Heb je al eens gebadderd in een Romeins badhuis in Bath? Rick Schaak, reisspecialist Engeland en Wales bij Buro Scanbrit, kent deze landen op zijn duimpje en deelt graag zijn 10 favorieten in dit blog.

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit