Koli Nationaal Park in Finland

Blog Finland

Hier vind je de mooiste verhalen over vakanties naar Finland. Hoe leuk is Finland in de zomer, actief in de winter in Fins Lapland of hoe ontstaat het noorderlicht? Onze reisspecialisten delen graag inspirerende reisverhalen en praktische tips met je, zodat jij de vakantie kiest die het beste bij jou past!

Recente blogs

Blog

Wat zijn de hoogtepunten van Scandinavië?

Scandinavië steelt absoluut de show als een van de meest wonderlijke vakantiebestemmingen in Noordwest-Europa. In Noorwegen, Zweden én Finland bevinden zich regio's en natuurgebieden die simpelweg uniek zijn en nergens anders ter wereld te vinden zijn. Wat het echt speciaal maakt? De diversiteit van al die plekken, van de oeroude rotstekeningen in Alta tot de kleurrijke stadjes van Denemarken en de landschappen rondom Akureyri. Elke regio heeft zijn eigen highlights, en geloof ons, daar willen wij je álles over vertellen!

Leuk nieuws: wij hebben nu leuke vroegboekkortingen bij Buro Scanbrit! Grijp je kans en profiteer van hoge korting op geselecteerde vakanties naar Scandinavië!

Blog

Ontdek de mooiste steden in Noordwest-Europa: een reis door de maanden

Noordwest-Europa heeft zoveel prachtige bestemmingen die je het hele jaar door kunt verkennen! Of je nu verlangt naar de levendige sfeer van steden als Oslo en Kopenhagen, de adembenemende natuur van het fjordengebied, of de fascinerende cultuur van Schotland... Er wacht altijd wel een plek die perfect aansluit bij jouw vakantiedromen.

In deze blog nemen we je mee op een reis door elke maand van het jaar en delen we welke steden in die periode extra magisch zijn.

Blog

6 hoogtepunten voor een vakantie in Scandinavië en IJsland met kinderen

Een rondreis door Scandinavië met de kinderen betekent avontuur en plezier. Hier kunnen de kinderen nog echt kind zijn. Ravotten in de weidse natuur, speuren naar bijzondere (roof)dieren, en genieten van de tijd samen. Bouw samen strandkastelen, maak een tocht over de rivieren met je eigen houtvlot én bezoek de leukste musea. Neem de kinderen mee naar Scandinavië en bezorg de hele familie een onvergetelijke vakantie met de onderstaande activiteiten. 

Leuk nieuws: wij hebben nu leuke vroegboekkortingen bij Buro Scanbrit! Grijp je kans en profiteer van hoge korting op geselecteerde familievakanties naar Scandinavië!

Blog

De mooiste accommodaties in Fins Lapland

Als je de winter in het betoverende, ijzig koude noorden van Finland doorbrengt, is er maar één wens voor de nacht: een knus en warm bed. En geloof het of niet, zelfs in de ijskoude accommodaties zoals een sneeuwhotel, ijshotel of glazen iglo kun je dat krijgen. Of kies voor een Finse kota met een glazen dak, zodat je vanuit je bed het magische noorderlicht in Finland kan bewonderen. Wij nemen je mee naar de drie meest adembenemende accommodaties - om spontaan voor te smelten...

Populairste blogs

Blog

6 kledingtips voor de winter in Scandinavië

Ga je op wintervakantie of wintersport naar Scandinavië? Bereid je dan voor op sneeuw en arctische temperaturen. Gelukkig zijn de Scandinaviërs al geoefend en hebben ze niets voor niets een uitdrukking over hun typerende weer: “slecht weer bestaat niet, alleen de slechte kleding". Maar met de volgende 6 tips ga je zorgeloos van de kou genieten - zelfs in -10°c tot zelfs -30°c weer!

Blog

Vijf tips voor het fotograferen van het noorderlicht

Het noorderlicht is een cadeautje van de zon. Onder invloed van zonneactiviteit en het magnetisme van de aarde kleurt de atmosfeer. Het is een fabeltje dat het noorderlicht alleen in de winter aanwezig is. Het noorderlicht is er altijd, maar is het beste te zien als de lucht donker is. De kans om het noorderlicht te zien is het grootst in de periode september tot en met maart.

Blog

Hoe ontstaat het Noorderlicht?

Het noorderlicht, oftewel aurora borealis, bestaat uit schitterende groene en rode lichten die je maar op enkele plekken in de wereld kan zien. Voor veel reizigers staat dit natuurfenomeen dan ook hoog op de bucketlist. Je hebt je vast wel eens afgevraagd wat het noorderlicht precies is, en wanneer de beste tijd is om het noorderlicht te bewonderen. Dat leggen we je graag uit!

Blog

Noorderlicht in Finland

Het idee dat je in een andere wereld bent als je naar de hemel vol prachtig gekleurde lichten kijkt, dat is het gevoel van het noorderlicht aanschouwen. Dit magische natuurlijkverschijnsel bewonder je vaak in Fins Lapland! Maar waar en wanneer je dit het beste doet, dat verklappen wij jou graag in dit blog. Lees snel verder.

Bekijk al onze wintervakanties naar Lapland. Kijk jij al uit naar een betoverende wintervakantie in Lapland?

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit