Het noorderlicht bij Harriniva Adventure Resort in Fins Lapland

Het noorderlicht in Finland

Geplaatst door Daniëlle Kuil op woensdag 10 januari 2024

Het idee dat je in een andere wereld bent als je naar de hemel vol prachtig gekleurde lichten kijkt, dat is het gevoel van het noorderlicht aanschouwen. Dit magische natuurlijkverschijnsel bewonder je vaak in Fins Lapland! Maar waar en wanneer je dit het beste doet, dat verklappen wij jou graag in dit blog. Lees snel verder.

Bekijk al onze wintervakanties naar Lapland. Kijk jij al uit naar een betoverende wintervakantie in Lapland?

Waar kan ik het noorderlicht in Finland zien?

Hoe verder naar het noorden je gaat, des te groter wordt de kans om het noorderlicht te spotten. Fins Lapland is dan ook het ideale gebied om op zoek te gaan naar dit betoverende fenomeen. De witte wereld waarin je jezelf in Fins Lapland onderdompelt, creëert de perfecte sfeer om het noorderlicht te bewonderen.

 Yllasjärvi en Inari zijn twee plaatsen in Fins Lapland waar je een uitstekende kans hebt om dit bijzondere lichtspektakel te aanschouwen. Maar dat is niet alles! Naast het noorderlicht valt er in beide plaatsen genoeg te beleven. Ga skiën in Yllasjärvi of stuur een hondenslee tijdens een huskysafari. In Inari sta je versteld van de adembenemende natuur en de talloze rendieren die je tegenkomt.

Noorderlicht tijdens een sneeuwscootersafri in Inari, Fins Lapland

Wanneer kan ik in Finland het noorderlicht zien?

De beste periode om het noorderlicht in Finland te zien, loopt van december tot en met maart. Je hebt de meeste kans om het noorderlicht te aanschouwen op een heldere avond en wanneer je stadslicht zoveel mogelijk vermijdt. Een goede tip is om mee te doen aan een noorderlichtexcursie met een ervaren gids, omdat die precies weet waar je het licht het beste kunt zien op die dag. Samen met de gids maak je een spannende rit in een minibus of onderneem je een bijzondere sneeuwschoenwandeling om dit natuurwonder te ervaren.

Tijdens een verblijf in een glazen iglo kan je ook het noorderlicht bij een heldere hemel bekijken

Spot het noorderlicht vanuit een bijzondere accommodatie

Het zien van het noorderlicht is al bijzonder, maar wanneer je dit doet vanuit een bijzondere accommodatie in Finland, wordt het pas echt een onvergetelijke ervaring. Overnacht in een glazen iglo en geniet de hele avond van een eersteklas uitzicht op dit kleurrijke natuurverschijnsel. Midden in het bos vind je de Kakslauttanen iglo's, waar je naast het adembenemende noorderlicht ook geniet van een sauna, een bar en een restaurant. Kortom, hier geniet je optimaal van het noorderlicht in Finland.

Je kan ook kiezen voor een wilderness lodge in Fins Lapland. Hier zie je het noorderlicht zelfs nog beter, omdat je ver van de bewoonde wereld bent en dus weinig omgevingslicht hebt. Het bewonderen van het noorderlicht is hier een feest, want na een uitgebreid diner staat er een warme sauna voor je klaar. En niet zomaar een sauna, maar een speciale noorderlichtsauna!

Wilderness lodges in Fins Lapland

Welke kleding moet ik meenemen naar Finland?

Ga je op wintervakantie naar Fins Lapland? Bereid je dan goed voor voordat je je koffer pakt.

Het is belangrijk om je in lagen te kleden, zodat er een isolerende laag tussen de verschillende kledinglagen ontstaat. Hierdoor kan je gemakkelijk extra lagen toevoegen of verwijderen, afhankelijk van of je het te warm of te koud krijgt.

Bij de excursies in Fins Lapland krijg je ter plaatse geschikte kleding te leen, zoals een wind- en waterdichte overall, stevige laarzen, wollen sokken, handschoenen, een sjaal, een muts, en indien nodig een helm en een bril. De overall trek je over je eigen kleding aan, zodat je goed voorbereid en comfortabel deelneemt aan de activiteiten.

Ben jij nog op zoek naar de juiste kleding of een warme jas? Bij Vrijbuiter ben je op de juiste plek! Van wintersportjassen tot thermokleding en accessoires, hier vind je alles voor jouw wintervakantie. Denk bijvoorbeeld ook aan een goede thermosfles zodat je altijd een warme drank binnen handbereik hebt.

Het fotograferen van het noorderlicht

Bekijk alle noorderlichtreizen naar Finland bij Buro Scanbrit en laat je betoveren door dit magische fenomeen.

Ontdek deze bestemming

Actieve vakanties
Met de kinderen
9.2
Winter Adventure

Family Adventure White Silence

8-daagse wintervakantie met verblijf in vakantiewoning

Fins Lapland, Äkäslompolo

Inclusief 4 excursies waaronder bezoek aan SnowVillage

Inclusief excursie(s)

Actieve vakanties
Met z'n tweeën
8.9
Winter Adventure

Winter Adventure Inari

8-daagse wintervakantie met verblijf in hotel

Noord Fins Lapland, Inari

Een sfeervolle wildernis lodge aan het Inari meer

Inclusief excursie(s)

Actieve vakanties
Met de kinderen
8.7
Winter Adventure

Winter Adventure Saariselkä Vakantiewoningen

8-daagse wintervakantie met verblijf in vakantiewoning of appartement

Fins Lapland, Saariselkä

Incl. sneeuwschoenwandeling, husky- en sneeuwscootersafari

Inclusief excursie(s)

Actieve vakanties
Voor het eerst
8.6
Winter Adventure

Winter Adventure Silence of the Snow

8-daagse wintervakantie met verblijf in hotel

Fins Lapland, Menesjärvi

Zeer complete avonturenweek, obv volpension en 8 excursies!

Inclusief excursie(s)

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit