Mountainbiken, Idre Fjäll in Zweden

Blog Zweden

Hier vind je de mooiste verhalen over vakanties naar Zweden. Word het deze zomer lekker fietsen, kanöen of wandelen langs de vele bossen en meren of toch een wintervakantie? Onze reisspecialisten delen graag inspirerende reisverhalen en praktische tips met je, zodat jij de vakantie kiest die het beste bij jou past!

Recente blogs

Blog

Onze top 10 populairste excursies voor de zomer

De zomer staat voor de deur en dat betekent hopelijk dat jouw langverwachte vakantie bijna begint... Heb je nog leuke excursies nodig om jouw vakantie compleet te maken? Wij hebben speciaal voor jou dé populairste zomerexcursies op een rij gezet. Denk aan: avontuurlijke watersportactiviteiten, heerlijke wandelingen in een rendierpark en niet te vergeten, de allerleukste pretparken!

Blog

Tips van onze reisspecialisten: de onmisbare paklijst voor een vakantie naar Scandinavië

Het verzamelen van alle benodigde spullen voor elke vakantie kan een uitdaging zijn. Gelukkig staan onze reisspecialisten klaar om je te voorzien van handige inpaktips voor jouw vakantie naar Scandinavië! Of je nu van plan bent om te genieten van een rondreis langs de Deense kust, een actieve vakantie in Zweden te maken of een avontuurlijke reis te ondernemen. Onze reisspecialisten geven advies over wat je absoluut niet mag vergeten. En daar zitten wat verrassingen bij waar je zeker niet aan hebt gedacht… Veel succes met het inpakken van je koffer! 

Tip: ga je in de winter op vakantie naar Scandinavië? Lees dan ons blog over onze kledingtips zodat je goed voorbereid bent op de sneeuw en arctische temperaturen in Scandinavië

Blog

Duurzaam reizen? Dan wil je ook duurzaam slapen!

Wat een genot dat we, na corona, weer op pad mogen, mensen ontmoeten, nieuwe landen ontdekken, nieuwe energie opdoen. Maar wel graag duurzaam, want dat hebben we de laatste jaren wel geleerd: duurzaam moet! En dat kan bij Buro Scanbrit. Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mens, milieu, natuur en cultuur. Zodat niet alleen wij maar ook de komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke vakantiebestemmingen. 

Als je duurzaam reist, wil je ook zo duurzaam mogelijk slapen op je bestemming. Daarom werkt Buro Scanbrit zo veel mogelijk samen met accommodaties met een officieel duurzaamheidslabel. Zoals deze 5 tips:

Blog

Wat is de middernachtzon?

Heb je ooit gehoord van de middernachtzon? Het is een natuurlijk fenomeen dat in bepaalde delen van de wereld voorkomt tijdens de zomermaanden waar de zon 24 uur per dag zichtbaar blijft. Hoe laat het ook is, de zon gaat nooit onder! Het is een surrealistische ervaring die moeilijk voor te stellen is totdat je het zelf meemaakt. Deze gebeurtenis is te zien in landen als Noorwegen, Zweden, Finland én IJsland, waar de zon wekenlang boven de horizon kan blijven. Dus als je op zoek bent naar een uniek zomeravontuur, ga dan naar een van deze noordelijke bestemmingen om de magie van de middernachtzon te ervaren. In deze blog vertellen wij jou alles over de middernachtzon!

Populairste blogs

Blog

Op zoek naar Pippi Langkous op Gotland

Via de ferry van Destination Gotland vaar je in ongeveer 3 uur naar Visby, de grootste stad op het Zweedse eiland Gotland. De overtocht maak je vanuit Oskarshamn of Nynashamn. Tijdens de overtocht vanuit Oskarshamn vaar je langs een prachtige route. Aan boord geniet je van een hapje of een drankje in het restaurant of kijk je lekker een film in de bioscoop. De kinderen komen alvast helemaal in de Pippi stemming tijdens de film van Pippi Langkous.

Blog

Hoe ontstaat het Noorderlicht?

Het noorderlicht, oftewel aurora borealis, bestaat uit schitterende groene en rode lichten die je maar op enkele plekken in de wereld kan zien. Voor veel reizigers staat dit natuurfenomeen dan ook hoog op de bucketlist. Je hebt je vast wel eens afgevraagd wat het noorderlicht precies is, en wanneer de beste tijd is om het noorderlicht te bewonderen. Dat leggen we je graag uit!

Blog

Vijf tips voor het fotograferen van het noorderlicht

Het noorderlicht is een cadeautje van de zon. Onder invloed van zonneactiviteit en het magnetisme van de aarde kleurt de atmosfeer. Het is een fabeltje dat het noorderlicht alleen in de winter aanwezig is. Het noorderlicht is er altijd, maar is het beste te zien als de lucht donker is. De kans om het noorderlicht te zien is het grootst in de periode september tot en met maart.

Blog

6 kledingtips voor de winter in Scandinavië

Ga je op wintervakantie of wintersport naar Scandinavië? Bereid je dan voor op sneeuw en arctische temperaturen. Gelukkig zijn de Scandinaviërs al geoefend en hebben ze niets voor niets een uitdrukking over hun typerende weer: “slecht weer bestaat niet, alleen de slechte kleding". Maar met de volgende 6 tips ga je zorgeloos van de kou genieten - zelfs in -10°c tot zelfs -30°c weer!

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit