Met de kinderen
Met de kinderen
Actieve vakanties
Actieve vakanties

Family Adventure White Silence

8-daagse wintervakantie met verblijf in vakantiewoning - Lapland, Finland

Reiscode FIEXWHIT
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in vakantiewoning
vanaf 
€ 1590
per persoon

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Inclusief 4 excursies waaronder bezoek aan SnowVillage
  • Verblijf in een sfeervolle vakantiewoning
  • Hele week gratis sneeuwschoenen

Deze Winter Adventure staat helemaal in het teken van de pracht en praal van het winterse landschap in Fins Lapland. Een witte wereld waarin de bomen gebukt gaan onder een dik pak sneeuw, de meren veranderen in gladde witte vlaktes en met wat geluk het noorderlicht haar sluiers aan de nachtelijke hemel toont. De excursies waarbij je op verschillende manieren met en in de natuur bezig bent zijn geschikt voor zowel stellen als families (kinderen vanaf 7 jaar).

Reiscode FIEXWHIT
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in vakantiewoning
vanaf 
€ 1590
per persoon

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Dag 1

Vlucht Amsterdam-Kittilä met Transavia. Transfer, Ylläs vakantiewoningen. 7 overnachtingen.

Nadat je bent geland in Kittilä word je in ca. 45 min per transferbus naar het dorpje Äkäslompolo gereden. De huisjes zullen vanaf 16:00 uur beschikbaar zijn. Uiteraard heb je de mogelijkheid om tot die tijd je spullen te stallen in een aparte ruimte van een restaurant, gelegen in het centrum van Äkäslompolo. We raden aan om alvast wat eerste boodschappen doen in de supermarkt, die op loopafstand van het restaurant ligt. Tevens is er WiFi aanwezig in het restaurant. Haal ook vooral alvast de thermopakken en sneeuwschoenen op en verken alvast de prachtige omgeving. Zodra de huisjes gereed zijn voor check-in, word je weer door de bus en gids opgehaald en naar je huisje gebracht.

Voorbeeld Ylläs vakantiewoning

Dag 2

Dag ter vrije besteding.

Lekker rustig aan vandaag, het is tenslotte vakantie. Ga erop uit en verken de prachtige omgeving. Trek bijvoorbeeld de natuur in op de sneeuwschoenen of ga wandelen in het dorp. Houd je van skiën of snowboarden, dan zit je hier ook op de goede plek! Het skigebied van Ylläs is Finlands grootste skigebied en staat bekend om de brede pistes. Ter plaatse is het heel eenvoudig om je materiaal te huren en skipassen aan te schaffen.

Skiën

Dag 3

Bezoek Huskyboerderij incl. sledetocht.

Deze onvergetelijke ervaring begint bij de huskyboerderij en neemt je mee door het Finse winterlandschap. Het enige geluid dat je hoort is het hijgen van de honden en het kraken van de verse sneeuw onder de slee. Halverwege de safari van ongeveer 9 kilometer wordt er gestopt voor een pauze. Bij een kampvuur kan je genieten van een warm drankje en worstjes. Uiteraard is er na afloop voldoende tijd om lekker te knuffelen met de honden.

Huskysafari

Finland

Bijna geen ander land in Europa biedt meer ruimte en mogelijkheden om je in de vrije natuur te bewegen! Tijdens een zomervakantie in Finland zijn er naast cultuur, heerlijke stranden of gemoedelijke haventjes waar je kunt relaxen. De meren trekken jaarlijks duizenden vakantie bezoekers. Toch is het er nooit druk en dat komt omdat er zoveel is: tienduizenden meertjes en duizenden eilandjes. In de nationale parken zijn uitgebreide wandel- en fietsmogelijkheden, vele rivieren en stroomversnellingen voor kanotochten en een overdaad aan vis- en vaarwater.

Winter in Finland

In de winter verandert Finland in een sprookjesachtig winterparadijs waar van alles te doen is. Behalve de bekende wintersporten als skiën, snowboarden en langlaufen draait het in Fins Lapland vooral om spectaculaire activiteiten, zoals tochten met een honden- of rendierslee, sneeuwscootertochten, sneeuwschoenwandelingen en ijsvissen. Aangezien de sauna een belangrijk onderdeel is van de Finse cultuur, is er in veel accommodaties een sauna te vinden.

Klimaat
In het hoge noorden van Finland, boven de poolcirkel, heerst een subarctisch klimaat, met temperaturen van gemiddeld -10°C met uitschieters tot -30°C. Doordat de lucht droger is dan bij ons voelt het bij dergelijke temperaturen minder koud aan dan in Nederland. Januari is de koudste maand. De dagen zijn dan ook het kortst. Februari en maart kenmerken zich door stabiel en aangenaam winterweer. Het winterseizoen loopt in Finland van begin november t/m eind maart. Vanaf half december ligt er overal sneeuw. Februari en maart zijn de populairste wintersportmaanden. In december en januari zijn de dagen het kortst.

Familievakanties Finland

Fins Lapland is een avontuurlijke winterbestemming. De bijzondere winteractiviteiten maken je vakantie afwisselend en bijzonder! Maar niet alle activiteiten zijn geschikt voor kinderen. Daarom hebben we Winter Adventures samengesteld die helemaal zijn afgestemd op gezinnen. Een combinatie van leuke uitstapjes, een kindvriendelijke accommodatie en excursies waarbij rekening wordt gehouden met de kinderen.

Noorderlicht in Finland

Ga op zoek naar het noorderlicht in Finland! Slaap onder de sterrenhemel in een glazen iglo of kies voor een knusse houten kota met, uiteraard, een glazen dak! Ga je liever actief het noorderlicht spotten? Kies dan voor een sneeuwschoenwandeling of een sneeuwscootersafari in het donker. Voor de echte noorderlicht liefhebber hebben we een speciale Winter Adventure samengesteld, Noorderlicht Inari, met extra veel noorderlicht excursies.

Hoe meer je tijdens je vakantie naar het noorden van Finland reist, hoe groter de kans is dat je het poollicht aanschouwt. Daar zijn de nachten donkerder en is het licht feller. Vooral in de maanden september en maart is het noorderlicht in Finland goed te zien. Een reis naar het noorderlicht in Finland is goed te combineren met een wintersport- of sneeuwvakantie.

Finland

Noord-Finland

Het gebied ten noorden van de poolcirkel wordt ook wel Lapland (Noord-Finland) genoemd. Dit dunbevolkte gebied behoort tot de laatst bewaard gebleven wildernissen van Europa. Fins Lapland wordt ook wel ‘het land van de Sami’ genoemd. Het volk dat van oudsher hier woont, leeft voornamelijk van de rendieren. Deze grazende rendieren zijn volop te vinden in het noorden van Finland.

In de zomer kan je hier leuke acitiviteiten ondernemen zoals wildlife spotten, wandelen, mountainbiken, vissen en raften.

In de winter verandert Noord-Finland in een sprookjesachtig winterparadijs waar van alles te doen is. Behalve de bekende wintersporten als skiën, snowboarden en langlaufen draait het in Fins Lapland vooral om spectaculaire winterse activiteiten. Maak een huskysafari, sneeuwscootertocht, sneeuwschoenwandeling en ga ijsvissen. En hoe verder je tijdens je vakantie naar het noorden van Finland reist, hoe groter de kans is dat je het noorderlicht aanschouwt. Daar zijn de nachten donkerder en is het licht feller. Aangezien de sauna een belangrijk onderdeel is van de Finse cultuur, is er in veel accommodaties een sauna te vinden.

Noord-Finland

Kittilä-Amsterdam (za), Transavia

Buro Scanbrit vliegt dit winterseizoen met Transavia naar Kittilä in Fins Lapland met een moderne Boeing 737-800.  In de winter vliegen wij elke zaterdag vanaf Amsterdam naar Kittilä. Je vliegt comfortabel naar het ‘hoge noorden’ voor een heel bijzondere wintervakantie. Zo wordt het noorden van Finland wel heel makkelijk bereikbaar (ca. 3 uur vliegen) tegen een zeer aantrekkelijke prijs! Op de heenweg naar Kittilä maak je een tussenstop op Ivalo, de terugvlucht is een rechtstreekse vlucht. Meer details

Transavia, vlucht Amsterdam-Kittilä

Bekijk een grotere afbeelding van Kittilä-Amsterdam (za), Transavia

Amsterdam-Kittilä (za), Transavia

Buro Scanbrit vliegt dit winterseizoen met Transavia naar Kittilä in Fins Lapland met een moderne Boeing 737-800.  In de winter vliegen wij elke zaterdag vanaf Amsterdam naar Kittilä. Je vliegt comfortabel naar het ‘hoge noorden’ voor een heel bijzondere wintervakantie. Zo wordt het noorden van Finland wel heel makkelijk bereikbaar (ca. 3 uur vliegen) tegen een zeer aantrekkelijke prijs! Op de heenweg naar Kittilä maak je een tussenstop op Ivalo, de terugvlucht is een rechtstreekse vlucht. Meer details

Transavia, vlucht Amsterdam-Kittilä

Bekijk een grotere afbeelding van Amsterdam-Kittilä (za), Transavia

Kittilä-Amsterdam (zo), Transavia

Buro Scanbrit vliegt dit winterseizoen met Transavia naar Kittilä in Fins Lapland met een moderne Boeing 737-800.  In de winter vliegen wij elke zondag vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Kittilä. Je vliegt comfortabel naar het ‘hoge noorden’ voor een heel bijzondere wintervakantie. Zo wordt het noorden van Finland wel heel makkelijk bereikbaar (ca. 3 uur vliegen) tegen een zeer aantrekkelijke prijs! Meer details

Transavia, vlucht Amsterdam-Kittilä

Bekijk een grotere afbeelding van Kittilä-Amsterdam (zo), Transavia

Reisduur

8 dagen

Aantal personen
Vervoer

Vliegen

Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

2

3

4

€ 1590

5

€ 1590

6

7

8

9

10

11

€ 1670

12

€ 1670

13

14

15

16

17

18

€ 1690

19

€ 1690

20

21

22

23

24

25

€ 1710

26

€ 1710

27

28

29

30

31

Bijzonderheden

- deze Winter Adventure is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar
- Type A geschikt voor max. 3 volw. of 2 volw. en 2 kinderen t/m 12 jaar
- Type B en C geschikt voor max. 5 volw. of 4 volw. en 2 kinderen t/m 12 jaar

Family Adventure White Silence

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- Vluchten volgens programma o.b.v. Economy klasse
- Luchthavenbelasting
- Ruimbagage 20 kg
- Transfers
- 7 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies
- Eindschoonmaak
- Bad- en bedlinnenset
- Activiteiten volgens programma
- Engelssprekende gids

Extra voordeel

- Gratis haardhout
- Gratis gebruik van sneeuwschoenen of langlaufmateriaal

Overige info

- Door weersomstandigheden kan er worden afgeweken van de volgorde van de activiteiten

Vroege aankomst

Onze vluchten naar Fins Lapland vertrekken in de vroege ochtend, wat betekent dat de aankomst in Äkäslompolo ook in de ochtend zal zijn. De woningen zijn einde van de middag beschikbaar. Als extra (gratis) service biedt Buro Scanbrit de mogelijkheid om tot die tijd je spullen op te bergen in een aparte ruimte van restaurant Rouhe, gelegen in het centrum van Äkäslompolo. Je kan hier tevens lunchen (op eigen kosten) en alvast wat eerste boodschappen doen in de supermarkt, die op loopafstand van het restaurant ligt. Tevens is er WiFi aanwezig in het restaurant. Zodra de huisjes gereed zijn voor check-in, word je weer door de bus en gids opgehaald. Vooraf boeken is niet nodig. Voor meer tips wat te doen op de dag van aankomst, ontvang je bij je reisbescheiden meer informatie.

Kindertarieven

- Kinderen 7 t/m 12 jaar ontvangen een korting van € 199 p.p. bij min. 2 volbetalende volw. Kinderen t/m 12 jaar nemen altijd plaats in de slede bij de gids

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

- Vertrek in de periode 21/12 t/m 29/12: Vanaf 60 dagen voor vertrek 100% annuleringskosten
- Overige periodes: Vanaf 30 dagen voor vertrek 100% annuleringskosten

Inbegrepen excursies

Bezoek aan de rendierboerderij Äkäslompolo

Rendieren zijn onlosmakelijk verbonden met de oorspronkelijke bewoners van Lapland, de Sami. Op de rendierenboerderij word je hartelijk ontvangen op de traditionele bewoners en ze vertellen je alles over het boerderijleven in Lapland. Je mag de rendieren aaien en voeren, ze zullen de mos en berkenblaadjes zo uit je hand eten. Daarna kan je opwarmen in de Kota met koffie, thee en koekjes. Om het bezoek compleet te maken ...

Bezoek aan SnowVillage Äkäslompolo

SnowVillage wordt elk jaar volledig opnieuw opgebouwd uit sneeuw en ijs. Verschillende ijskunstenaars creëren vanuit het niets een grote iglo bestaande uit meerdere ruimtes met o.a. een trendy ijsbar, ijsrestaurant en waanzinnige ijsdecoraties. Vandaag bezoek je dit unieke sneeuwdorp en de gids vertelt je over de totstandkoming van de iglo en sculpturen. Neem even de tijd voor een drankje in de ijsbar! De excursie duurt ...

Bezoek huskyboerderij incl. sledetocht Äkäslompolo

Op de Ylläs Husky Farm zal de huskygids je kennis laten maken met de ongeveer honderd husky's (zowel Alaskan als Siberische) en zal je van alles vertellen en uitleggen over deze vriendelijke dieren. Uiteraard mag een heuse sledetocht (ca. 9 km) door de betoverdende Finse bossen niet ontbreken, hier worden ook de husky's zo ontzettend blij van. Na de safari staan er in de Lapse hut een warm drankje en koekjes klaar.

Gratis sneeuwschoenen gedurende het verblijf

Ga er op eigen gelegenheid lekker op uit en ontdek de prachtige omgeving van Ylläs! In het begin is het wellicht even wennen, maar je zal zien dat je het al snel onder de knie krijgt. Met de sneeuwschoenen ondergebonden kom je op plekken waar je zonder deze schoenen niet kan komen omdat te sneeuw te diep is. Vraag eventueel de receptie om tips voor mooie wandelroutes in de omgeving.

Optionele excursies

Sneeuwschoenwandeling naar de fell Kuertunturi Äkäslompolo

De meest rustgevende manier om het sprookjesachtige landschap van Lapland te ontdekken is door een wandeling te maken op sneeuwschoenen. Na een korte introductie in het sneeuwschoenwandelen neemt de gids je mee naar Kuerfjell waar je uitkijkt over de prachtige dalen van Äkäslompolo. Je ploetert door de losse sneeuw en komt op de meest fantastische plekjes waar je anders nooit had kunnen komen. De gids vertelt je over ...

E-fatbike Äkäslompolo

Verken de stille witte wildernis op een leuke en actieve manier. Spring op een E-fatbike en volg onze gids op dit spannende winteravontuur. Onderweg vertelt de gids over de dierensporen en is er grote kans om een aantal bosbewoners in leven te zien. Halverwege is er een pauze bij het kampvuur om te genieten van warme bessensap en Lapse snacks.

Familie Sneeuwscootersafari Äkäslompolo

Een sneeuwscootersafari met de familie is een onvergetelijk avontuur! De kinderen (4 t/m 14 jaar) nemen plaats in de slee achter de gids, ouders gaan samen op de sneeuwscooter. Uiteraard wordt het tempo aangepast, zodat het voor alle deelnemers leuk is. Dus ook onervaren rijders die het graag eens willen proberen, kunnen prima deelnemen aan deze excursie. Na de benodigde instructies, rijdt je door een sprookjesachtig ...

IJsvissen en sneeuwscootersafari Äkäslompolo

Deze excursie combineert twee favoriete bezigheden van de Lappen; ijsvissen en sneeuwscooteren! Na een gave rit op de sneeuwscooter dwars door het prachtige besneeuwde bos, kom je bij een bevroren meer. Hier parkeer je de sneeuwscooter en boor je een gat in het ijs van wel meer dan een meter dik! Vervolgens ga je ontspannen hengelen naar een arctische vis. We wensen je een goede vangst!

Beoordelingen van deze reis

Klanten die deze reis gemaakt hebben, krijgen na thuiskomst het verzoek om de reis te beoordelen en hun ervaringen met ons te delen.

Gemiddelde beoordeling
9.2
Aantal beoordelingen 33

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit