Uitzicht op Loenvatn en Nigardsbreen gletsjer in Fjord Noorwegen

Blog Noorwegen

Hier vind je de mooiste verhalen over vakanties naar Noorwegen. Worden het dit jaar de prachtige fjorden en gletsjers, het magische noorden met de Noordkaap, Lofoten en Vesterålen of toch een wintervakantie? Onze reisspecialisten delen graag inspirerende reisverhalen en praktische tips met je, zodat jij de vakantie kiest die het beste bij jou past!

Recente blogs

Blog

Op vakantie naar Noorwegen met de hond

Op vakantie naar Noorwegen met de hond? Ontdek samen met jouw hond de ongerepte natuur van Noorwegen. Voor lekker uitwaaien en heerlijke wandelingen kan je landinwaarts ook overal terecht. Of trek samen langs de fjorden voor een onvergetelijk avontuur. In deze blog delen we handige tips en nuttige informatie om je te helpen bij het plannen van je vakantie naar Noorwegen met je hond.


Je ontdekt welke accommodaties honden toelaten, welke spullen je het beste meeneemt en nog véél meer tips. We bespreken ook belangrijke regels en voorschriften met betrekking tot het reizen met je hond in Noorwegen. Deze blog geeft je alle informatie die je nodig hebt om van je vakantie een onvergetelijke ervaring te maken voor jou en je hond.

Begin je voorbereidingen nu en maak je klaar voor een geweldige vakantie in Noorwegen met je viervoeter!

Blog

Top 10 attracties in Noorwegen

Noorwegen is dé vakantiebestemming als het gaat om ruwe en indrukwekkende natuur. Maar er is meer! Noorwegen heeft een interessante geschiedenis, witte stranden, musea en gezellige restaurantjes. Waar moet je absoluut heen tijdens een vakantie in Noorwegen? Wij geven onze top 10 attracties in Noorwegen.

Blog

De beste reistijd voor een vakantie in Noorwegen

Noorwegen is één van 's werelds mooiste vakantiebestemmingen. Hier vind je alles waar je van droomt op vakantie, en meer. Het staat bekend om zijn spectaculaire natuur vanwege de indrukwekkende fjorden die het land uniek maken, de mythische poolcirkel, en de betoverende middernachtzon die je eindeloos laat doorgaan. En natuurlijk, het noorderlicht, de grootste lichtshow ter wereld. Noorwegen is stoer en ruig, maar ook lieflijk en vriendelijk. Een vakantie hier is betoverend in elk seizoen. En als je eenmaal gaat, is de kans groot dat je steeds terug wilt komen.

Lees ons blog en ontdek wat de beste reistijd is voor jou om naar Noorwegen te gaan. 

Blog

7 redenen om Scandinavië boven de poolcirkel te bezoeken!

Het Arctische landschap is ruig en uitgestrekt en je voelt je meteen welkom door de vriendelijke bevolking. Leer in Noord-Scandinavië meer over de Sami, het volk dat van oudsher in Fins Lapland en Zweeds Lapland woont. Geniet van de middernachtzon en verblijf in een traditionele rorbuer, een vissershut, op de Lofoten. Uiteraard maak je ook de mooiste wandelingen in één van de Nationale Parken van Lapland.  Lees onze 7 redenen om te gaan!

Populairste blogs

Blog

Ga duurzamer op reis met onze tips

Op onze bestemmingen in Noordwest-Europa geniet je van de mooiste natuur en adembenemende vergezichten. Wij vinden het belangrijk om dat zo te houden voor toekomstige generaties. Zo proberen we stap voor stap duurzamer te worden als bedrijf. Lees in dit blog onze tips hoe jij als reiziger kan helpen én hoe jij duurzamer op reis gaat.

Blog

Aan boord van Stena Line

Ga je binnenkort op reis naar Scandinavië of Groot-Brittannië en maak je de overtocht met de ferry van Stena Line? Heerlijk! Zo kom je lekker uitgerust aan en de tijd vliegt voorbij. Tijdens de nachtferry kom je al slapend aan op de plaats van bestemming en tijdens de dagovertocht is er genoeg te doen aan boord, waardoor je de tijd vergeet. Wat zijn nu de meest gestelde vragen als je met de ferry op reis gaat? Wij vragen het aan Siomara Mac Donald van Stena Line. Zo kom je goed aan met de ferry!

Blog

De mooiste routes van Fjord Noorwegen

Het landschap van Noorwegen is zo mooi dat het rondrijden alleen al een feest is. De mooiste wegen zijn door de overheid aangemerkt als ‘nasjonal turistveg’. Noorwegen heeft er inmiddels 18 door het hele land. Dit zijn onze favorieten in het fjordengebied.

Blog

Top 10 attracties in Noorwegen

Noorwegen is dé vakantiebestemming als het gaat om ruwe en indrukwekkende natuur. Maar er is meer! Noorwegen heeft een interessante geschiedenis, witte stranden, musea en gezellige restaurantjes. Waar moet je absoluut heen tijdens een vakantie in Noorwegen? Wij geven onze top 10 attracties in Noorwegen.

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit