Voor het eerst
Voor het eerst
Actieve vakanties
Actieve vakanties

Winter Adventure Noorderlicht Ylläsjärvi

8-daagse wintervakantie met verblijf in hotel - Lapland, Finland

Reiscode FIEXYLJA
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotel

Eerste keus

Deze vakantie is te boeken vanaf 06-06-2024. Stel mij als eerste op de hoogte zodra de prijzen bekend zijn en de vakantie geboekt kan worden.

  • Inclusief Noorderlicht sneeuwschoenwandeling
  • Vanuit een familiehotel op een bijzondere locatie
  • Noorderlichtlounge in wilderness hotel

Het magische noorderlicht staat misschien ook wel op jouw bucket list. Reden genoeg om Fins Lapland te bezoeken, want hier laat het natuurschoon zich geregeld zien. Vanuit hotel Ylläsrinne kan je 's avonds in de lounge plaatsnemen en je overgeven aan dit natuurwonder. Maar ook tijdens de sneeuwschoenwandeling ga je onder begeleiding van een ervaren gids op jacht naar Aurora Borealis. De reis is natuurlijk niet compleet zonder een sneeuwscootertocht en een huskysafari. Daarnaast blijft er nog voldoende tijd over om bijvoorbeeld te skiën, snowboarden, langlaufen of het SnowVillage te bezoeken.

Reiscode FIEXYLJA
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotel

Eerste keus

Deze vakantie is te boeken vanaf 06-06-2024. Stel mij als eerste op de hoogte zodra de prijzen bekend zijn en de vakantie geboekt kan worden.

Dag 1

Vlucht Amsterdam-Kittilä met Transavia of Brussel-Kittilä met Brussels Airlines. Transfer, Hotel Ylläsrinne. 7 overnachtingen

Je verblijft in

Hotel Ylläsrinne

Bij aankomst op de luchthaven wordt er een transfer geregeld naar het hotel, waar je wordt verwelkomd met een drankje en je thermische kleding ontvangt voor de rest van de week. Voor het avondeten heb je nog tijd om te genieten van de sauna. Aangezien je vroeg in de ochtend aankomt, heb je de hele dag om de prachtige omgeving te verkennen. Het hotel is gelegen aan de rand van het Ylläs-Pallastunturi National Park, waar je prachtige wandelingen kunt maken.

Hotel Ylläsrinne

Dag 2

Sneeuwschoenwandeling noorderlicht.

Er zijn veel leuke activiteiten om te doen vandaag! Eén optie is om te gaan langlaufen, een populaire bezigheid onder de Finnen. In de buurt van het hotel zijn er verschillende langlaufloipes beschikbaar. Als je geïnteresseerd bent in skiën of snowboarden, staat Ylläs bekend om de goede pistes, dus dat behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Bovendien kun je verschillende activiteiten boeken, zoals een sneeuwscootersafari in combinatie met ijsvissen.

's Avonds ga je op zoek naar de Aurora Borealis, oftewel het noorderlicht. De gids brengt je naar de beste locatie om dit bijzondere natuurverschijnsel te zien en zal ons alles vertellen over de fascinerende legendes en wetenschap achter het noorderlicht.

Noorderlicht tijdens een sneeuwschoenwandeling

Dag 3

Sneeuwscootersafari.

Voel de adrenaline stromen terwijl je door het betoverende winterwonderland van Ylläs scheurt op een sneeuwscooter! Na een veiligheidsinstructie van de deskundige gids, is het tijd om je vaardigheden te testen op het Ylläsjärvi-meer. Eenmaal vertrouwd met de scooter, trek je de bossen in voor een onvergetelijke tocht door de majestueuze winterlandschappen. Laat de snelheid en sensatie je hart sneller doen kloppen terwijl je de prachtige natuur van Lapland ervaart op deze opwindende sneeuwscootersafari.

Inbegrepen excursies

Sneeuwscootersafari Ylläsrinne

Sneeuwscootersafari

Finland

Bijna geen ander land in Europa biedt meer ruimte en mogelijkheden om je in de vrije natuur te bewegen! Tijdens een zomervakantie in Finland zijn er naast cultuur, heerlijke stranden of gemoedelijke haventjes waar je kunt relaxen. De meren trekken jaarlijks duizenden vakantie bezoekers. Toch is het er nooit druk en dat komt omdat er zoveel is: tienduizenden meertjes en duizenden eilandjes. In de nationale parken zijn uitgebreide wandel- en fietsmogelijkheden, vele rivieren en stroomversnellingen voor kanotochten en een overdaad aan vis- en vaarwater.

Winter in Finland

In de winter verandert Finland in een sprookjesachtig winterparadijs waar van alles te doen is. Behalve de bekende wintersporten als skiën, snowboarden en langlaufen draait het in Fins Lapland vooral om spectaculaire activiteiten, zoals tochten met een honden- of rendierslee, sneeuwscootertochten, sneeuwschoenwandelingen en ijsvissen. Aangezien de sauna een belangrijk onderdeel is van de Finse cultuur, is er in veel accommodaties een sauna te vinden.

Klimaat
In het hoge noorden van Finland, boven de poolcirkel, heerst een subarctisch klimaat, met temperaturen van gemiddeld -10°C met uitschieters tot -30°C. Doordat de lucht droger is dan bij ons voelt het bij dergelijke temperaturen minder koud aan dan in Nederland. Januari is de koudste maand. De dagen zijn dan ook het kortst. Februari en maart kenmerken zich door stabiel en aangenaam winterweer. Het winterseizoen loopt in Finland van begin november t/m eind maart. Vanaf half december ligt er overal sneeuw. Februari en maart zijn de populairste wintersportmaanden. In december en januari zijn de dagen het kortst.

Familievakanties Finland

Fins Lapland is een avontuurlijke winterbestemming. De bijzondere winteractiviteiten maken je vakantie afwisselend en bijzonder! Maar niet alle activiteiten zijn geschikt voor kinderen. Daarom hebben we Winter Adventures samengesteld die helemaal zijn afgestemd op gezinnen. Een combinatie van leuke uitstapjes, een kindvriendelijke accommodatie en excursies waarbij rekening wordt gehouden met de kinderen.

Noorderlicht in Finland

Ga op zoek naar het noorderlicht in Finland! Slaap onder de sterrenhemel in een glazen iglo of kies voor een knusse houten kota met, uiteraard, een glazen dak! Ga je liever actief het noorderlicht spotten? Kies dan voor een sneeuwschoenwandeling of een sneeuwscootersafari in het donker. Voor de echte noorderlicht liefhebber hebben we een speciale Winter Adventure samengesteld, Noorderlicht Inari, met extra veel noorderlicht excursies.

Hoe meer je tijdens je vakantie naar het noorden van Finland reist, hoe groter de kans is dat je het poollicht aanschouwt. Daar zijn de nachten donkerder en is het licht feller. Vooral in de maanden september en maart is het noorderlicht in Finland goed te zien. Een reis naar het noorderlicht in Finland is goed te combineren met een wintersport- of sneeuwvakantie.

Finland

Noord-Finland

Het gebied ten noorden van de poolcirkel wordt ook wel Lapland (Noord-Finland) genoemd. Dit dunbevolkte gebied behoort tot de laatst bewaard gebleven wildernissen van Europa. Fins Lapland wordt ook wel ‘het land van de Sami’ genoemd. Het volk dat van oudsher hier woont, leeft voornamelijk van de rendieren. Deze grazende rendieren zijn volop te vinden in het noorden van Finland.

In de zomer kan je hier leuke acitiviteiten ondernemen zoals wildlife spotten, wandelen, mountainbiken, vissen en raften.

In de winter verandert Noord-Finland in een sprookjesachtig winterparadijs waar van alles te doen is. Behalve de bekende wintersporten als skiën, snowboarden en langlaufen draait het in Fins Lapland vooral om spectaculaire winterse activiteiten. Maak een huskysafari, sneeuwscootertocht, sneeuwschoenwandeling en ga ijsvissen. En hoe verder je tijdens je vakantie naar het noorden van Finland reist, hoe groter de kans is dat je het noorderlicht aanschouwt. Daar zijn de nachten donkerder en is het licht feller. Aangezien de sauna een belangrijk onderdeel is van de Finse cultuur, is er in veel accommodaties een sauna te vinden.

Noord-Finland

Brussel-Kittilä , Brussels Airlines

Buro Scanbrit vliegt dit winterseizoen met Brussels Airlines naar Kittilä in Fins Lapland.  In de winter vliegen wij elke zondag vanaf Brussel rechtstreeks naar Kittilä. Je vliegt comfortabel naar het ‘hoge noorden’ voor een heel bijzondere wintervakantie. Zo wordt het noorden van Finland wel heel makkelijk bereikbaar (ca. 3 uur vliegen) tegen een zeer aantrekkelijke prijs! Meer details

Brussels Airlines, vlucht Brussel-Kittilä

Bekijk een grotere afbeelding van Brussel-Kittilä , Brussels Airlines

Kittilä-Brussel , Brussels Airlines

Buro Scanbrit vliegt dit winterseizoen met Brussels Airlines naar Kittilä in Fins Lapland.  In de winter vliegen wij elke zondag vanaf Brussel rechtstreeks naar Kittilä. Je vliegt comfortabel naar het ‘hoge noorden’ voor een heel bijzondere wintervakantie. Zo wordt het noorden van Finland wel heel makkelijk bereikbaar (ca. 3 uur vliegen) tegen een zeer aantrekkelijke prijs! Meer details

Brussels Airlines, vlucht Brussel-Kittilä

Bekijk een grotere afbeelding van Kittilä-Brussel , Brussels Airlines

Amsterdam-Kittilä (zo), Transavia

Buro Scanbrit vliegt dit winterseizoen met Transavia naar Kittilä in Fins Lapland met een moderne Boeing 737-800.  In de winter vliegen wij elke zondag vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Kittilä. Je vliegt comfortabel naar het ‘hoge noorden’ voor een heel bijzondere wintervakantie. Zo wordt het noorden van Finland wel heel makkelijk bereikbaar (ca. 3 uur vliegen) tegen een zeer aantrekkelijke prijs! Meer details

Transavia, vlucht Amsterdam-Kittilä

Bekijk een grotere afbeelding van Amsterdam-Kittilä (zo), Transavia

Inbegrepen

- Vluchten volgens programma o.b.v. Economy klasse
- Luchthavenbelasting
- Ruimbagage 20 kg Transavia en 23 kg Brussels Airlines
- Transfers
- 7 nachten verblijf volgens programma o.b.v. halfpension
- Activiteiten volgens programma
- Engelssprekende gids

Niet inbegrepen

- Evt. brandstof- en vliegbelastingtoeslag
- Eigen risico per sneeuwscooter van max. € 990
- Je kan een verzekering afsluiten om het eigen risico van de sneeuwscooter af te kopen, informeer bij boeking naar de mogelijkheden

Overige info

- Door weersomstandigheden kan er worden afgeweken van de volgorde van de activiteiten

Belangrijke informatie

- Bij het huren van een sneeuwscooter dient de bestuurder in het bezit te zijn van een rijbewijs

Kindertarieven

- Kinderen 4 t/m 12 jaar ontvangen een korting van € 350 p.p. bij 2 volbetalende volw. bij verblijf in een 4-persoonskamer. Gedurende sneeuwscootersafari verblijven kinderen kleiner dan 140 cm in de slede van de gids. Gedurende de huskysafari verblijven kinderen jonger dan 12 jaar in de slede van de gids

Inbegrepen excursies

Huskysafari Ylläsrinne

Vandaag gaan we naar de huskyboerderij. De energieke honden staan ons al op te wachten, maar eerst volgt een uitgebreide uitleg hoe we de slee moeten besturen. We maken een tocht van ca. 10 km door het bos en over het bevroren moeras. Genieten van het geweldige uitzicht en de stilte. Je hoort niets anders dan het gekraak van de sneeuw en het gehijg van de honden.

Sneeuwschoenwandeling noorderlicht Ylläsrinne

In het donker loop je door het stille bos en speur je de hemel af naar het noorderlicht. Bij het warme vuur kan je genieten van een warm drankje, terwijl de gids meer verteld over de natuur en het magische noorderlicht. De besneeuwde natuur ziet er totaal anders uit in het donker en jij kan zeker de mystiek van Lapland voelen.

Sneeuwscootersafari Ylläsrinne

Dit is een spannende sneeuwscootersafari voor zowel beginners als de meer ervaren chauffeurs. Na de uitleg van de gids gaat de 15 tot 20 km duurende tocht door bossen en over dichtgevroren meren. Onderweg wordt gestopt voor een warm drankje met een donut. Na afloop weet je 1 ding zeker..... dit wil je zeker nog een keer doen!

Optionele excursies

Bezoek aan de rendierboerderij Ylläsrinne

Als je aan Lapland denkt, denk je natuurlijk aan rendieren en dit is niet voor niets. Rendieren zijn onlosmakelijk verbonden met de oorspronkelijke bewoners van Lapland, de Sami. Vandaag bezoeken we een rendierboerderij en maken we een korte rit van ca. 4 km met een slee, getrokken door een rendier. Na de rit zal de herder ons vertellen over zijn nomadenbestaan met de rendieren.

IJsdrijven Ylläsrinne

Hoe gaan we ijsdrijven in een bevroren meer? Met speciale waterdichte pakken die je hele lichaam bedekken waardoor je droog blijft. Hieronder draag je je eigen warme kleding. Je blijft dus zelfs in het ijskoude water, drijvend tussen de ijsblokken, warm. Een bijzondere rustgevende ervaring. Na het drijven heb je tijd om rond de open haard te genieten van een warm drankje met een koekje.

IJsvissen en sneeuwscootersafari Ylläsrinne

Na instructie van de gids rij je naar het meer waar je alle technieken van het ijsvissen worden bijgebracht. Met een beetje geluk vang je misschien wel baars of witvis. Na de lunch aan het meer keer je terug naar het dorp.

Noorderlicht ijsdrijven Ylläsrinne

Dompel jezelf onder in het bevroren meer voor een geweldige en ontspannende ervaring! Bij helder weer kunnen we prachtige sterren zien en misschien zelfs het noorderlicht bewonderen. De omstandigheden zijn echt arctisch! Met speciale waterdichte pakken, drijf je in het water op zoek naar het noorderlicht, wat is er nu unieker? Onder deze speciale pakken draag je je eigen warme kleding. Een beleving die je niet snel zal ...

Beoordelingen van deze reis

Klanten die deze reis gemaakt hebben, krijgen na thuiskomst het verzoek om de reis te beoordelen en hun ervaringen met ons te delen.

Gemiddelde beoordeling
8.9
Aantal beoordelingen 14

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit