Excursies Finland

Geplaatst door Christiaan Obbink op woensdag 04 november 2020

Je vakantie in Finland wordt pas compleet met een aantal typische Finse winterbelevingen. Ervaar het besneeuwde landschap op een intense manier en laat je voortslepen op een hondenslee of rijdt met hoge snelheid op een sneeuwscooter. Maar het kan ook rustiger, op de sneeuwschoenen of met de langlaufski’s, terwijl de gids je wegwijs maakt in de Arctische natuur. Tijdens de rendiersafari of het ijsvissen maak je kennis met de Finse cultuur en gewoontes. En heb je nog energie over, ga dan de strijd aan op de ijskartbaan.

Huskysafari

Een ‘must do’ voor een ieder die Finland in de winter bezoekt. Het is een unieke ervaring waarbij je je laat voorttrekken op de slee met zes honden ervoor, de stilte van de Finse wildernis en het knerpen van de sneeuw. Alleen of met zijn tweeën op een slee, met de mogelijkheid om zelf de slee te besturen, zoef je door de bossen en over meren van het witte wonderland. Variërend van 1 uur tot meerdere dagen is de huskysafari op al onze bestemmingen te boeken. We raden aan deze populaire excursie vooraf te boeken om teleurstelling te voorkomen.

Sneeuwscootersafari
Maak een prachtige excursie met het nummer één vervoersmiddel van de Finnen; de sneeuwscooter, en ontdek de fjells van Lapland. Met de tips van de gids leer je hoe eenvoudig het is een sneeuwscooter te bedienen en een fjell te beklimmen. Je hebt daarbij wel een rijbewijs nodig. Sneeuwscootertochten zijn er vanaf 2 uur tot meerdere dagen, tevens in combinatie met ijsvissen, noorderlichtsafari of een bezoek aan de rendier- of huskyboerderij. Op al onze winterbestemmingen is deze excursie te boeken.

Sneeuwschoenwandelen
Het gematigde klimaat en het met sneeuw bedekte land vormen de ideale condities voor een sneeuwschoenwandeling. Voorzien van sneeuwschoenen, stokken en vergezelt door een gids maakt je een prachtige wandeling en kom je op plekken die op een andere manier niet te bereiken zijn. De gids laat je kennis maken met de sporen van de Arctische dieren en de pracht van de Finse natuur. Deze wandelingen zijn geschikt voor alle niveaus, voor kinderen vanaf 6 jaar en zijn zowel overdag als ’s avonds te boeken op al onze bestemmingen. In de avond ga je op zoek naar het noorderlicht en overdag kun je sneeuwschoenwandelen ook combineren met ijsvissen.

Rendiersafari

Finland wordt ook wel Lapland genoemd, of het land van de Sami. Dit nomadenvolk leeft met de rendieren en verblijft in de winter op een vaste plek. Maak kennis met de cultuur en levensstijl van de Sami, help bij het voeren van de rendieren en leer hoe je ze met een lasso kunt vangen. Laat je belonen met een tocht in de slee die wordt voortgetrokken door het rendier. Onder het genot van een warme bessensap in de tipi, zal de Sami, zijn verhalen met je delen. Per bestemming kan de opzet van deze winterbeleving verschillen, variërend van een halve tot hele dag.

Langlaufen
Populairder dan het skiën is het langlaufen in Finland, omdat je dit gewoon vanuit huis kunt starten. Maar het is zeker niet minder intensief, want je hebt er een goed conditie voor nodig. In elke Finse wintersportplaats vind je de langlaufloipes binnen een straal van 500 meter en veel van de loipes zijn zelfs verlicht. Heb je nog nooit op deze lange latten gestaan, probeer dan een les, want je komt zo op de meest mooie plekken.

IJskarten

Rijden met je eigen go-kart over een circuit van ijs, een spectaculaire ervaring die je niet wil missen! Je krijgt de kans om de snelste te zijn op het circuit en tussendoor kun je je opwarmen met een warm drankje. Kinderen die groter zijn dan 1,50 meter mogen ook deelnemen aan de race. Deze excursie kun je vanuit Levi en Ruka maken.

IJsvissen
Het ijsvissen wordt in Finland vaak gedaan in combinatie met een sneeuwschoenwandeling of sneeuwscootersafari. Op het meer draai je allereerst een gat in het ijs, hier krijg je het vanzelf warm van…. Vervolgens wordt je geduld op de proef gesteld en wacht je tot de vis door het aas wordt gelokt. Het is een bijzondere ervaring die je dicht bij de natuur brengt. Deze Finse manier van ontspannen is op al onze bestemmingen te boeken.

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit