Fatbike excursie in Fins Lapland

Sneeuwpret in Finland: 7 winterse excursies

Geplaatst door Joyce Lodewijks op woensdag 10 januari 2024

Je vakantie in Finland wordt pas echt onvergetelijk met een reeks typische Finse winteravonturen! Duik met volle overgave in het betoverende besneeuwde landschap en geniet van spannende avonturen, zoals het besturen van een hondenslee of het razen over de sneeuwvlaktes op een stoere sneeuwscooter. Maar als je liever een meer ontspannen tempo verkiest, trek dan je sneeuwschoenen aan of glijd elegant over de met sneeuw bedekte paden op langlaufski's, terwijl onze deskundige gids je de geheimen van de Arctische natuur onthult.

Bovendien, tijdens een rendiersafari of een fatbike tour, word je ondergedompeld in de rijke Finse cultuur en tradities. En als je nog energie over hebt, daag dan je vrienden uit voor een spannende race op de ijskartbaan.

Maar dat is nog niet alles! Ontdek ook onze Winter Adventures, waarbij enkele fantastische excursies al inbegrepen zijn. Laat je betoveren door het beste van Finland en creëer herinneringen die je voor altijd zal koesteren!

Sledetochten met husky's

Een absolute must voor iedereen die Finland in de winter bezoekt! Dit is een onvergetelijke ervaring waarbij je je laat voorttrekken door een team van zes enthousiaste husky's, omringd door de serene rust van de Finse wildernis en het betoverende geknisper van de sneeuw onder je voeten. Of je nu alleen op avontuur gaat of samen met een vriend of vriendin, je hebt zelfs de kans om de slee te besturen terwijl je met topsnelheid door de sprookjesachtige bossen en over bevroren meren van dit witte wonderland zoeft. Bekijk de reis Winter Adventure Best of Lapland en beleef een hele speciale huskysafari. Uniek aan deze Winter Adventure is de 2-daagse huskysafari waarbij je 2 dagen je eigen hondenslee bestuurt en één nacht in een wildernis cabin overnacht. 

We raden je ten zeerste aan om deze populaire excursie vooraf te boeken om teleurstelling te voorkomen. Laat je betoveren door de magie van de huskysafari en maak je Finse winteravontuur compleet! 

Tip van onze reisspecialist Joyce: "Als een 2-daagse huskysafari te lang lijkt en een tocht van 5 km net iets te kort is om er optimaal van te genieten, overweeg dan om een tocht van 10 km te maken! Dat is echt een aanrader."

Ontmoet de enthousiaste huskies die meteen van start willen gaan om je mee te nemen op huskysafari

Een ontdekkingstocht met sneeuwscooters

Ga op een adembenemende excursie met het favoriete vervoersmiddel van de Finnen: de sneeuwscooter, en verken de majestueuze fjells van Lapland. Onze ervaren gids staat paraat om je alle geheimen te onthullen over het bedienen van deze krachtige machines en het beklimmen van de fjells, en je zult versteld staan van hoe eenvoudig het eigenlijk is. Houd er rekening mee dat je wel een geldig rijbewijs nodig hebt om de sneeuwscooter te besturen.

De sneeuwscootertochten variëren in duur, van avonturen vanaf 2 uur tot epische meerdaagse ontdekkingstochten. Kies voor een combinatie met andere activiteiten, zoals ijsvissen, het jagen op het noorderlicht, of een bezoek aan een rendier- of huskyboerderij. Wat nog geweldiger is, is dat je deze onvergetelijke ervaring kunt boeken op al onze winterbestemmingen.

Voordat je op een sneeuwscooter vertrekt krijg je eerst uitleg over de gebaren tijdens de sneeuwscootersafari

Winterwandelingen in de sneeuw

Het gematigde klimaat en het met sneeuw bedekte landschap bieden de ideale omstandigheden voor een sneeuwschoenwandeling. Met sneeuwschoenen, stokken en begeleiding van een gids, maak je een prachtige tocht en ontdek je plaatsen die anders onbereikbaar zouden zijn. De gids introduceert je aan de sporen van Arctische dieren en de schoonheid van de Finse natuur.

Deze wandelingen zijn geschikt voor alle niveaus, inclusief kinderen vanaf 6 jaar, en kunnen zowel overdag als 's avonds geboekt worden op al onze bestemmingen. 's Avonds ga je op zoek naar het noorderlicht, terwijl je overdag sneeuwschoenwandelen combineert met ijsvissen voor een compleet winteravontuur.

Trek de 'stoute' sneeuwschoenen aan tijdens een sneeuwschoenwandeling in Fins Lapland

Beleef een rendiersafari

Finland staat ook bekend als Lapland, of het land van de Sami. Dit nomadenvolk leeft in harmonie met de rendieren en vestigt zich in de winter op een vaste locatie. Maak kennis met de cultuur en levensstijl van de Sami én help bij het voeren van de rendieren.

Laat je belonen met een tocht in een slee die voortgetrokken wordt door een rendier. Geniet onderweg van warme bessensap in een tipi, terwijl de Sami hun verhalen met je delen. De opzet van deze winterervaring varieert per bestemming en duurt meestal van een halve dag tot een hele dag.

Maak kennis met de Sami en hun rendieren tijdens een bezoek aan een rendierfarm en maak een kleine tocht op de slee

Langlaufen: verken de omgeving op ski's

Langlaufen is populairder dan skiën in Finland, omdat je hiermee gewoon vanuit huis mee begint. Het is echter zeker niet minder intensief, aangezien je er een goede conditie voor nodig hebt. In elke Finse wintersportplaats vind je langlaufloipes binnen een straal van 500 meter, en veel van deze loipes zijn zelfs verlicht. Als je nog nooit op deze lange latten hebt gestaan, probeer dan een les, want zo kom je op de meest prachtige plekken terecht.

Bekijk onze wintersportvakanties naar Finland!

Het langlaufen in Finland is populairder dan het skiën

Scherpe bochten en hoge snelheden: ga ijskarten!

Rijden met je eigen go-kart over een ijsbaan is een spectaculaire ervaring die je absoluut niet wilt missen! Tijdens het ijskarten krijg je de kans om de snelste coureur te zijn, en tussendoor warm je op met een heerlijk warm drankje. Bovendien is het goed om te weten dat kinderen die groter zijn dan 1,50 meter ook kunnen deelnemen aan deze fantastische excursie. Klaar om de adrenaline te laten stromen op het ijs?

Een van de bijzondere excursies in Fins Lapland is wel ijskarten

Sneeuwplezier op dikke wielen

Ga fatbiken in de sneeuw! De 'fatbikes' beschikken over brede banden, waardoor fietsen door de sneeuw een stuk eenvoudiger wordt. Maak samen met de gids een tocht door het betoverende winterlandschap. Deze activiteit van de dag staat garant voor plezier en avontuur. Terwijl je door de met sneeuw bedekte paden fietst, geniet je van de adembenemende uitzichten en de verfrissende koude lucht. Een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen tijdens jouw winteravontuur!

Ga op een fatbike tour in Harriniva

Welke kleding moet ik meenemen naar Finland?

Ga je op wintervakantie of wintersport naar Fins Lapland? Bereid je dan voor op sneeuw en arctische temperaturen. Maar wat voor kleding neem je mee? De belangrijkste tip: gebruik laagjes! De beste manier om je te wapenen tegen de kou is het 3-lagen systeem. Bij extreme kou is het belangrijk om de lichaamstemperatuur te reguleren, zodat je het niet te koud, maar ook niet te warm krijgt. Gebruik daarom laagjes. Elke laag heeft hierbij zijn eigen doel:

1.            Onderlaag: deze houdt je warm en droog.
2.            Tussenlaag: zorgt voor isolatie.
3.            Buitenlaag: beschermt tegen regen, wind en kou.

Ben jij nog op zoek naar de juiste kleding of een warme jas? Bij Vrijbuiter ben je op de juiste plek! Van wintersportjassen tot thermokleding en accessoires, hier vind je alles voor jouw wintervakantie. Denk bijvoorbeeld ook aan een goede thermosfles zodat je altijd een warme drank binnen handbereik hebt.

Sneeuwschoenwandelen

Meer inspiratie voor Fins Lapland

Wil je weten hoe een van onze klanten Fins Lapland heeft ervaren, of ben je geïnteresseerd in de mooiste accommodaties in Fins Lapland? Wij hebben alle informatie voor je! Als je wilt weten waar je het noorderlicht het beste waarneemt in Finland, ben je bij ons ook aan het juiste adres. Lees snel onze andere blogs.

Avondsafari

Bekijk hier alle wintervakanties naar Fins Lapland van Buro Scanbrit.

Ontdek deze bestemming

Actieve vakanties
Met de kinderen
9.1
Wintersport

Levi vakantiewoningen
+

8-daagse wintervakantie met verblijf in vakantiewoning

Fins Lapland, Levi

Sfeervolle woningen met Finse sauna en knapperend vuur

Actieve vakanties
Met de kinderen
9.2
Winter Adventure

Family Adventure White Silence

8-daagse wintervakantie met verblijf in vakantiewoning

Fins Lapland, Äkäslompolo

Inclusief 4 excursies waaronder bezoek aan SnowVillage

Inclusief excursie(s)

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.9
Wintersport

Ylläs Vakantiewoningen
+

8-daagse wintervakantie met verblijf in vakantiewoning

Fins Lapland, Äkäslompolo

Sfeervolle woningen met eigen sauna én open haard

Actieve vakanties
Voor het eerst
8.5
Winter Adventure

Winter Adventure Levi

8-daagse wintervakantie met verblijf in hotel

Fins Lapland, Levi

Actieve winterweek in populair skigebied

Inclusief excursie(s)

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit