Op wintervakantie naar Finland met de kids

Geplaatst door Daniëlle Kuil op woensdag 25 oktober 2023

Een wintervakantie met het hele gezin is één groot avontuur, vooral in Fins Lapland. De bomen zijn bijna onherkenbaar door een dikke laag sneeuw, een betoverende noorderlichtshow houdt je 's avonds wakker, en de activiteiten zijn onvergetelijk. Welk kind wil nou niet de Kerstman en zijn rendieren in het echt zien?

Maar elke leeftijd heeft andere wensen, en dat begrijpen wij! In dit blog geven we jou handige tips over welke vakanties geschikt zijn voor verschillende gezinssamenstellingen en welke opwindende excursies mogelijk zijn, zelfs voor de allerkleinsten. Klaar om het perfecte winteravontuur te ontdekken?

Met de peuters in Finland: vanaf 4 jaar

Juist de kleinste kinderen genieten extra. De sneeuw is vaak nieuw voor ze en zeker de hoeveelheden die je in Lapland tegenkomt. Dus extra leuk om mee op excursie te gaan! Want tijdens een huskysafari of noorderlichtsafari per sneeuwscooter mogen de kids vanuit de slee genieten. Over de kou hoef je je geen zorgen te maken, want met onze kledingtips blijven zij zeker warm. En zeker tijdens de excursies: de kinderen (en de ouders!) krijgen een warm pak aan.

Winter Adventures vanaf 4 jaar:

-          Noorderlicht Yllasjarvi
-          Inari
-          Silence of the Snow
-          Nellim
-          Essence of Lapland Hotel (vanaf 5 jaar)
-          Essence of Lapland Vakantiewoningen (vanaf 5 jaar)

De leukste excursies in Fins Lapland:

1. Ontmoet de vrolijke Rendieren: ga op bezoek bij een rendierboerderij en maak vriendjes met deze pluizige, gewei-gevende dieren. Misschien mag je ze zelfs voeren!
2. Bezoek de ijsskoude ijsswereld: stap in de 'ijsbus' en ontdek het magische SnowVillage, waar je rond loopt in een betoverend ijshotel. Bewonder de unieke ijskamers, het ijsbad, en speel verstoppertje tussen bijzondere ijssculpturen en prachtige decoraties.
3. Op weg naar de Kerstman: ga op reis naar het huis van de enige echte Kerstman! Je kan hem ontmoeten, je verlanglijstje overhandigen en zelfs een glimp opvangen van zijn betoverende werkplaats.
4. Huskyavontuur: neem plaats op een huskyslee en laat je voorttrekken door deze vrolijke, harige vrienden. Kies tussen een avontuurlijke 5 km tocht of een nog spannendere 10 km tocht, waar je samen met de husky's door de winterse wildernis glijdt.
5. Sneeuwpret met sneeuwscooters: stap op een sneeuwscooter en scheur door de besneeuwde bossen. En weet je wat het leukste is? Neem je vrienden of familie mee op een slee achter je sneeuwscooter voor een onvergetelijke winter-rit vol plezier! Leuk voor de allerkleinste.

IJsvissen met de kinderen

Met oudere kids: vanaf 8 jaar

Als de kinderen iets ouder zijn beleven ze alles nét iets anders. De tijd om meer te ontdekken. Bijvoorbeeld het noorderlicht! Maar ook de vele dieren je hier tegenkomt. Neem de kinderen mee tijdens de huskysafari of naar de rendierboerderij. Tijdens je wintervakantie ga je mee op verschillende excursies en geniet je van comfortabele vakantiewoningen of houten blokhutten omringt door naaldbomen.

Winter Adventures vanaf 8 jaar:

-          Family Adventure White Silence

De leukste excursies in Fins Lapland:

1. Op pad met de rendieren: trek eropuit en bezoek een rendierboerderij. Leer alles over deze magische dieren en maak zelfs een ritje op een heuse rendierslee!
2. IJzige avonturen in SnowVillage: verken SnowVillage met een coole ijzige bustocht. Ontdek een betoverend ijshotel, kom oog in oog te staan met unieke ijskunstwerken en kijk je ogen uit bij het ijzige restaurant.
3. Ontmoet de echte Kerstman: reis naar het noorden en breng een bezoek aan de enige echte Kerstman. Ontdek zijn wonderlijke wereld en misschien krijg je wel een sneak peek van de magische werkplaats!
4. Huskysafari door de wildernis: scheur door de besneeuwde wildernis met een spannende huskysafari. Kies tussen een 5 km- of een 10 km-avontuur en ervaar de kracht van deze vriendelijke honden.
5. Sneeuwscooter pret (alleen voor White Silence): voor de echte avonturiers! Stap op een sneeuwscooter en laat je familie of vrienden meegenieten terwijl ze op een slee achter je worden voortgetrokken.

6. Verken de sneeuwwereld te voet: trek je sneeuwschoenen aan en wandel door de prachtige, met sneeuw bedekte landschappen, waar je dieren spot en van de winterse schoonheid geniet.
7. Op Jacht naar het noorderlicht: ga op zoek naar het betoverende noorderlicht tijdens een avontuurlijke minibus-safari. Wie weet heb je geluk en zie je de kleurrijke dans van de aurora borealis!
8. IJsvissen als een pro: probeer je geluk met ijsvissen op bevroren meren. Leer de geheimen van dit oude ambacht en wie weet vang je wel je eigen diner!
9. Langlaufplezier: Stap in de wereld van langlaufen en ontdek de spanning van het glijden over de met sneeuw bedekte paden. Of je nu een beginner of een expert bent, het is een geweldige manier om de winterse omgeving te verkennen.

Met de kinderen in de sneeuw

De pubers gaan mee: vanaf 12 jaar

Neem de oudere kids mee naar Fins Lapland en ze willen nooit meer iets anders. Hier kunnen ze volledig losgaan. Willen ze skiën of snowboarden in hét skigebied van Finland of met de fatbike door het witte landschap scheuren? Dat kan!

Wist je dat de Finnen dol zijn op karaoke? Je zou het misschien niet zeggen, maar de Finnen ontpoppen zich tot ware karaoke liefhebbers, zodra zij de kans krijgen. Dan gaan ze helemaal los. Neem de kinderen mee voor een avond échte Finse karaoke…

Winter Adventures vanaf 12 jaar:

-          Saariselkä Hotel
-          Saariselkä vakantiewoningen
-          Levi

De leukste excursies in Fins Lapland:

1. Rendieren en avontuur: maak kennis met de rendieren en ontdek de tradities van de Sami-bevolking tijdens een bezoek aan een rendierboerderij. Wie weet mag je zelfs de teugels vasthouden tijdens een rendierslee-rit!
2. IJskoud avontuur in SnowVillage: stap aan boord van de ijzige bus en verken het magische SnowVillage. Bewonder de met de hand gemaakte ijskamers, loop door een adembenemend ijshotel, en bewonder unieke ijssculpturen en ijzige kunstwerken.
3. Reis naar het Hoge Noorden: bezoek de Kerstman in zijn betoverende woonplaats en maak je jeugddromen waar. Wie weet kom je achter de geheimen van zijn magische werkplaats!
4. Huskysafari met een beetje pit: neem de touwtjes in handen tijdens een opwindende huskysafari van 5 of 10 km. Leer hoe je deze krachtige honden bestuurt en laat je verrassen door de wilde schoonheid van de natuur.

5. Sneeuwscooter pret (alleen voor White Silence): voor de echte waaghalzen! Stap op een sneeuwscooter en sleep je vrienden of familie mee op een slee achter je. Dit is avontuur op zijn best!
6. Ontdek de wildernis te voet: trek je sneeuwschoenen aan en ga op ontdekkingsreis door de ongerepte wildernis. Spot wilde dieren en ervaar de majestueuze schoonheid van de besneeuwde omgeving.
7. IJsvissen zoals een pro: probeer je geluk met ijsvissen op bevroren meren. Leer de kneepjes van het vak en geniet van de serene rust van het winterlandschap.
8. Langlaufplezier en competitie: laat je ski's glijden en beleef het plezier van langlaufen. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen tocht of wat competitie, de witte winterwereld wacht op je!

9. Paardrijden in de sneeuw: verken de winterse wonderen te paard en ervaar de kracht en gratie van deze majestueuze dieren terwijl je door de besneeuwde bossen rijdt.
10. Scheuren op een fatbike: stap op een stoere fatbike en verken de omgeving op twee wielen. De paden kunnen variëren, afhankelijk van de locatie, maar één ding is zeker: avontuur en adrenaline wachten op je!
11. Op jacht naar het noorderlicht: begeef je op een avontuurlijke noorderlicht sneeuwschoenwandeling. Laat je betoveren door de dansende lichten in de donkere nachtelijke hemel.
12. Drijven op het IJs (vanaf 120 cm): beleef een unieke sensatie terwijl je drijft op het ijzige water van een bevroren meer. Het is een spannende uitdaging voor de dapperen!
13. IJskarten (vanaf 140 cm): stap in een ijskart en race over een speciaal geprepareerd ijsparcours. Wie van je vrienden zal de snelste ronde rijden op deze bevroren baan?

Fatbiken in Fins Lapland

Wintervakanties in Fins Lapland

Een Winter Adventure van Buro Scanbrit is inclusief je vluchten, accommodatie en inbegrepen excursies. Ook heb je de kans om de wintersport-ervaring in Fins Lapland te beleven! Ontdek alle wintervakanties naar Fins Lapland.

Ontdek deze bestemming

Actieve vakanties
Met de kinderen
9.2
Winter Adventure

Family Adventure White Silence

8-daagse wintervakantie met verblijf in vakantiewoning

Fins Lapland, Äkäslompolo

Inclusief 4 excursies waaronder bezoek aan SnowVillage

Inclusief excursie(s)

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.9
Wintersport

Ylläs Vakantiewoningen
+

8-daagse wintervakantie met verblijf in vakantiewoning

Fins Lapland, Äkäslompolo

Sfeervolle woningen met eigen sauna én open haard

Actieve vakanties
Met z'n tweeën
8.9
Winter Adventure

Winter Adventure Inari

8-daagse wintervakantie met verblijf in hotel

Noord Fins Lapland, Inari

Een sfeervolle wildernis lodge aan het Inari meer

Inclusief excursie(s)

Actieve vakanties
Met de kinderen
Met z'n tweeën
9.0
Winter Adventure

Winter Adventure Nellim

8-daagse wintervakantie met verblijf in hotel

Noord Fins Lapland, Nellim

Sfeervolle lodge midden in de prachtige wildernis

Inclusief excursie(s)

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit