Een rendiersafari bij het Wilderness Hotel

Een reisverhaal van een klant: een wintervakantie in Fins Lapland

Geplaatst door Joyce Lodewijks op woensdag 18 oktober 2023

Diep verscholen in Fins Lapland, een uitgestrekte witte wereld van ongerepte bossen en bevroren meren, ontvouwt zich in de winter een betoverend tafereel. Terwijl de rendieren zich verschuilen in de besneeuwde landschappen, nemen de avonturen met husky's een magische wending. En tijdens de kerstperiode, wordt dit sprookjesachtige landschap nog magischer, waarbij Lapland zich ontpopt tot een betoverend kerstparadijs.

We vroegen aan een klant van ons hoe zij het magische land hebben ervaren. Samen met haar familie reisde Esther naar Fins Lapland in de winter. In onze blog deelt Esther meer over hun winterse avonturen in dit paradijs met haar gezin. Lees snel verder!

Family Adventure White Silence

Esther en haar gezin hebben voor 'Family Adventure White Silence' gekozen. Deze onvergetelijke family adventure staat helemaal in het teken van pracht en praal van het winterse landschap in Fins Lapland. De reis omvat vier leuke excursies, waaronder een bezoek aan het betoverende SnowVillage, en de mogelijkheid om de hele week gratis te genieten van sneeuwschoenen of langlaufski's. Deze reis is geschikt voor stellen en gezinnen (kinderen vanaf 7 jaar), en belooft een onvergetelijke reis vol natuurlijke schoonheid en winterpret.

Sneeuwschoenwandelen is ook leuk voor de kinderen

1. Waarom kozen jullie voor de Family Adventure White Silence?

We hadden zin om Scandinavië te verkennen en onvergetelijke herinneringen te creëren. Onze kinderen waren 10, 11 en 14 jaar oud, dus het was tijd voor iets bijzonders. Omdat we nog nooit zoiets hadden gedaan en nog nooit in Finland waren geweest, wilden we een 'georganiseerde' vakantie. Geen zorgen, geen verrassingen. Bij Family Adventure White Silence stond specifiek vermeld dat het een uitstekende keuze was voor een vakantie met de kinderen.

Huskysafari

2. Hoe hebben jullie je voorbereid op de reis naar Fins Lapland, en waren er specifieke verwachtingen?

Onze voorbereiding draaide vooral om het inwinnen van informatie over zaken zoals de temperatuur en geschikte kleding. Aangezien we al ski-ervaring hebben, was het kledingaspect geen zorg. Voor het overige hebben we ons voornamelijk verheugd op de reis en niet al te veel voorbereidingen getroffen. We lieten ons verrassen!

Huskysafari in Fins Lapland

3. Welke activiteiten hebben jullie ondernomen tijdens jullie reis naar Fins Lapland?

Onze dagen waren gevuld met spannende activiteiten! We zijn gaan ijsvissen, hebben adembenemende sneeuwscootertochten gemaakt, bezochten het betoverende ijshotel en gingen paardrijden in de witte wildernis. We huurden daarnaast ook fatbikes voor avontuurlijke tochten, verkenden een huskyfarm met een spannende slede-ervaring, en brachten een bezoek aan een rendierenfarm. Het was een onvergetelijk avontuur. De husky-tocht was het absolute hoogtepunt van de reis!

IJsglijbaan

4. Zijn er bepaalde tips die jullie andere reizigers zouden willen meegeven voor een reis naar Fins Lapland?

Absoluut! Als je op zoek bent naar echte rust, is het belangrijk om je reis zorgvuldig te plannen, vooral tijdens vakantieperiodes. Hoewel Lapland prachtig is en velen aantrekt, betekent dit ook dat bepaalde activiteiten met andere reizigers worden gedeeld. Schitterende foto's kunnen de indruk wekken dat je helemaal alleen bent, maar sommige gebieden kunnen toeristisch zijn.

Verwacht dat je bepaalde ervaringen, zoals busritten en drukkere locaties, met andere reizigers zult delen. Lapland is misschien niet zo 'afgelegen' als je zou denken, maar dat doet niets af aan het avontuur dat je kan beleven, vooral als je buiten de vakantieperiodes reist. En de drukte is natuurlijk ook afhankelijk van de specifieke gebieden en excursies die je kiest.

Het landschap in Fins Lapland

Ook enthousiast geworden door het reisverhaal van Esther? Bekijk hier al onze reizen naar Fins Lapland!

Ontdek deze bestemming

Actieve vakanties
Met de kinderen
9.2
Winter Adventure

Family Adventure White Silence

8-daagse wintervakantie met verblijf in vakantiewoning

Fins Lapland, Äkäslompolo

Inclusief 4 excursies waaronder bezoek aan SnowVillage

Inclusief excursie(s)

Actieve vakanties
Voor het eerst
8.5
Winter Adventure

Winter Adventure Levi

8-daagse wintervakantie met verblijf in hotel

Fins Lapland, Levi

Actieve winterweek in populair skigebied

Inclusief excursie(s)

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.9
Wintersport

Ylläs Vakantiewoningen
+

8-daagse wintervakantie met verblijf in vakantiewoning

Fins Lapland, Äkäslompolo

Sfeervolle woningen met eigen sauna én open haard

Actieve vakanties
Met z'n tweeën
8.9
Winter Adventure

Winter Adventure Inari

8-daagse wintervakantie met verblijf in hotel

Fins Lapland, Inari

Een sfeervolle wildernis lodge aan het Inari meer

Inclusief excursie(s)

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit