Ontmoet de gezellige bevolking en hun muziek in Ierland

Blog Ierland

Hier vind je de mooiste verhalen over vakanties naar Ierland. Een heuvellandschap met smalle landweggetjes en dat alles in wel 50 tinten groen. Voor de kust de prachtigste kliffen, nog meer natuurschoon en de gezellige muzikale Ieren. Dat is Ierland! Onze reisspecialisten delen graag inspirerende reisverhalen en praktische tips met je, zodat jij de vakantie kiest die het beste bij jou past!

Recente blogs

Blog

Op vakantie met een elektrische auto

Veel van onze bestemmingen in Noordwest-Europa zijn ideaal voor een vakantie met de elektrische auto. Je bent er zo vanuit Nederland, er zijn voldoende laadpalen en met de elektrische auto geniet je nog meer van de rust op onze mooie groene bestemmingen.

Blog

Roadtrips om nooit te vergeten

Op zoek naar de mooiste routes van Europa? Dat komt goed uit! Wij hebben de 5 meest bijzondere en unieke roadtrips voor je op een rij gezet; van Groot-Brittannië tot aan Scandinavië. Deze routes zijn dé perfecte combinatie van prachtige uitzichten en de mooiste steden.

Blog

Het geheim van de Ring of Beara

Ierland heeft een fantastische kustlijn. De toeristische kustroute ‘Wild Atlantic Way’ loopt van de veilige haven van Kinsale tot de ruige kliffen van Malin Head in Donegal. Het meest bekende en toeristische stukje van deze route is het zuidwesten. De schiereilanden die hier liggen hebben witte stranden, smalle weggetjes en ruige rotskusten. Sfeervolle plaatsjes met felgekleurde huizen die zich rondom de pub verzamelen. De schiereilanden Kerry en Dingle zijn veruit het meest bezocht en de drukte op de weg is in de zomermaanden berucht.

Blog

Na regen komt zonneschijn. Ook in Groot-Brittannië en Ierland!

Het regent daar toch altijd? Dit is een vraag die vaak voorbij komt als het gaat over vakanties naar Groot-Brittannië en Ierland. In onze gedachten worden deze landen blijkbaar overspoeld door een eindeloze golf van regen en mist, die dan abrupt stopt als deze de andere kant van het kanaal heeft bereikt. Zoals veel ervaren reizigers naar deze landen weten, valt het vaak wel mee met al die regen. En die winterjas kan ook best thuis blijven tijdens een zomervakantie. Het weer is niet zo veel anders dan in Nederland. Het kan hier ook dagen regenen in de zomer, maar ook stralend zonnig weer zijn. Lees hieronder mijn ervaring met het weer in deze landen!

Populairste blogs

Blog

Top 10 bezienswaardigheden in Ierland

Ierland kent vele mooie regio’s, natuurparken, kustroutes, Keltische overblijfselen, kleurrijke stadjes en musea. Wij hebben een 10-tal bezienswaardigheden voor je uitgelicht, verspreid over het land. Uiteraard is er nog veel meer te doen en te beleven in Ierland. Per rondreis en accommodatie staat beschreven wat je tijdens je vakantie kan ondernemen.

Blog

10 redenen waarom je naar West-Ierland wil

De Wild Atlantic Way in Ierland loopt langs de hele westkust tot aan de grens met Noord-Ierland. Het meest wild is het minder bekende deel ten noorden van Galway. We geven 10 highlights en verborgen parels met een sterk daar wil ik ook naartoe-gehalte langs deze mooie kust.

Blog

Papegaaiduikers: verrassend veelzijdige vogels

Papegaaiduikers zijn geweldige vogels om te zien. Met hun zwart-witte kleur, prominente felgekleurde snavel en bijzonder getekende ogen lijken ze op plaatjes soms gephotoshopt. Ze worden niet voor niets ‘clownsvogel’ genoemd. Ook in gedrag hebben ze iets clownigs. Als je ze ziet vliegen begrijp je waarom. Hun lijven zijn gemaakt om te duiken, waarbij ze hun vleugels als propellors gebruiken. Maar voor vliegen zijn hun vleugels eigenlijk te kort. Ze moeten enorm hard flapperen om het water uit te komen. Liever springen ze van een klif, zodat ze al op een goede hoogte beginnen.

Blog

Het onontdekte Ierland: 6 tips

Ruige natuur, romantische kastelen en imposante kliffen. Ken jij de onontdekte parels van Ierland al? Laat je inspireren en lees de volgende 6 tips!

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit