Jökulsárlón gletsjermeer in IJsland

Blog IJsland

Hier vind je de mooiste verhalen over vakanties naar IJsland. Ga je de geisers en watervallen bekijken in de zomer of juist in de winter wanneer je ook het noorderlicht kan zien? Onze reisspecialisten delen graag inspirerende reisverhalen en praktische tips met je, zodat jij de vakantie kiest die het beste bij jou past!

Recente blogs

Blog

De top 10 mooiste plekken van IJsland

Deze zomer is het noorden van Scandinavië de hotspot met IJsland hoog op de bucketlist. Verken ruige landschappen, geniet van rust en ruimte, en ontdek een diepe verbinding met de natuur. Voordat je naar IJsland vertrekt, wil je natuurlijk weten waar je de mooiste plekjes vindt en wat je er allemaal kunt beleven. In deze blog hebben we de 10 hoogtepunten van IJsland voor je verzameld die je absoluut niet mag missen! Laat je inspireren en maak je klaar voor een onvergetelijk avontuur!

Blog

Top 5 bezienswaardigheden op IJsland

Als je op vakantie gaat naar IJsland zijn er een aantal bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen! Op dit vulkanische eiland midden in de Atlantische Oceaan is het een en al oerkracht wat de klok slaat. Wil je deze oerkrachten zelf beleven, lees dan snel verder voor onze beste tips voor een vakantie op IJsland!

Blog

Beste reistijd IJsland

IJsland is een bestemming waar je het hele jaar goed naartoe kan op vakantie. Elk seizoen kent haar eigen schoonheden. In de zomer is het lang licht en dit is de ideale periode om het binnenland te verkennen. De winter is de beste reistijd om het noorderlicht te spotten. In het voor- en najaar spot je de mooiste vogels. Veel excursies zijn het hele jaar mogelijk, zoals het bezoeken van geothermische warmwaterbronnen of het maken van een gletsjerwandeling.

Blog

Lekker eten in IJsland: onze 6 tips!

Collega's Diana, Natasja, Annette en Corrine zijn in IJsland geweest. Speciaal voor jullie hebben ze de beste tips verzameld voor heerlijk eten in IJsland. Lees je mee?

"Nog voordat we op IJsland waren aangekomen, verlekkerden we ons al aan het lekkere eten. Uit eerdere ervaringen met IJsland weten we dat het eten goed is. IJslanders weten wel wat lekker eten is. Ze gebruiken graag verse producten van eigen land - al dan niet uit noodzaak, want IJsland is tenslotte een eiland. Zowel de groenten als het vlees, maar ook de vers gevangen vis. En dat proef je."

Populairste blogs

Blog

Ga duurzamer op reis met onze tips

Op onze bestemmingen in Noordwest-Europa geniet je van de mooiste natuur en adembenemende vergezichten. Wij vinden het belangrijk om dat zo te houden voor toekomstige generaties. Zo proberen we stap voor stap duurzamer te worden als bedrijf. Lees in dit blog onze tips hoe jij als reiziger kan helpen én hoe jij duurzamer op reis gaat.

Blog

Vijf tips voor het fotograferen van het noorderlicht

Het noorderlicht is een cadeautje van de zon. Onder invloed van zonneactiviteit en het magnetisme van de aarde kleurt de atmosfeer. Het is een fabeltje dat het noorderlicht alleen in de winter aanwezig is. Het noorderlicht is er altijd, maar is het beste te zien als de lucht donker is. De kans om het noorderlicht te zien is het grootst in de periode september tot en met maart.

Blog

Hoe ontstaat het Noorderlicht?

Het noorderlicht, oftewel aurora borealis, bestaat uit schitterende groene en rode lichten die je maar op enkele plekken in de wereld kan zien. Voor veel reizigers staat dit natuurfenomeen dan ook hoog op de bucketlist. Je hebt je vast wel eens afgevraagd wat het noorderlicht precies is, en wanneer de beste tijd is om het noorderlicht te bewonderen. Dat leggen we je graag uit!

Blog

Wat is de middernachtzon?

Heb je ooit gehoord van de middernachtzon? Het is een natuurlijk fenomeen dat in bepaalde delen van de wereld voorkomt tijdens de zomermaanden waar de zon 24 uur per dag zichtbaar blijft. Hoe laat het ook is, de zon gaat nooit onder! Het is een surrealistische ervaring die moeilijk voor te stellen is totdat je het zelf meemaakt. Deze gebeurtenis is te zien in landen als Noorwegen, Zweden, Finland én IJsland, waar de zon wekenlang boven de horizon kan blijven. Dus als je op zoek bent naar een uniek zomeravontuur, ga dan naar een van deze noordelijke bestemmingen om de magie van de middernachtzon te ervaren. In deze blog vertellen wij jou alles over de middernachtzon!

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit