Jökulsárlón gletsjermeer in IJsland

Blog IJsland

Hier vind je de mooiste verhalen over vakanties naar IJsland. Ga je de geisers en watervallen bekijken in de zomer of juist in de winter wanneer je ook het noorderlicht kan zien? Onze reisspecialisten delen graag inspirerende reisverhalen en praktische tips met je, zodat jij de vakantie kiest die het beste bij jou past!

Recente blogs

Blog

De top 10 mooiste plekken van IJsland

Deze zomer is het noorden van Scandinavië de hotspot met IJsland hoog op de bucketlist. Verken ruige landschappen, geniet van rust en ruimte, en ontdek een diepe verbinding met de natuur. Voordat je naar IJsland vertrekt, wil je natuurlijk weten waar je de mooiste plekjes vindt en wat je er allemaal kunt beleven. In deze blog hebben we de 10 hoogtepunten van IJsland voor je verzameld die je absoluut niet mag missen! Laat je inspireren en maak je klaar voor een onvergetelijk avontuur!

Blog

Top 5 bezienswaardigheden op IJsland

Als je op vakantie gaat naar IJsland zijn er een aantal bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen! Op dit vulkanische eiland midden in de Atlantische Oceaan is het een en al oerkracht wat de klok slaat. Wil je deze oerkrachten zelf beleven, lees dan snel verder voor onze beste tips voor een vakantie op IJsland!

Blog

Beste reistijd IJsland

IJsland is een bestemming waar je het hele jaar goed naartoe kan op vakantie. Elk seizoen kent haar eigen schoonheden. In de zomer is het lang licht en dit is de ideale periode om het binnenland te verkennen. De winter is de beste reistijd om het noorderlicht te spotten. In het voor- en najaar spot je de mooiste vogels. Veel excursies zijn het hele jaar mogelijk, zoals het bezoeken van geothermische warmwaterbronnen of het maken van een gletsjerwandeling.

Blog

Lekker eten in IJsland: onze 6 tips!

Collega's Diana, Natasja, Annette en Corrine zijn in IJsland geweest. Speciaal voor jullie hebben ze de beste tips verzameld voor heerlijk eten in IJsland. Lees je mee?

"Nog voordat we op IJsland waren aangekomen, verlekkerden we ons al aan het lekkere eten. Uit eerdere ervaringen met IJsland weten we dat het eten goed is. IJslanders weten wel wat lekker eten is. Ze gebruiken graag verse producten van eigen land - al dan niet uit noodzaak, want IJsland is tenslotte een eiland. Zowel de groenten als het vlees, maar ook de vers gevangen vis. En dat proef je."

Populairste blogs

Blog

Papegaaiduikers: verrassend veelzijdige vogels

Papegaaiduikers zijn geweldige vogels om te zien. Met hun zwart-witte kleur, prominente felgekleurde snavel en bijzonder getekende ogen lijken ze op plaatjes soms gephotoshopt. Ze worden niet voor niets ‘clownsvogel’ genoemd. Ook in gedrag hebben ze iets clownigs. Als je ze ziet vliegen begrijp je waarom. Hun lijven zijn gemaakt om te duiken, waarbij ze hun vleugels als propellors gebruiken. Maar voor vliegen zijn hun vleugels eigenlijk te kort. Ze moeten enorm hard flapperen om het water uit te komen. Liever springen ze van een klif, zodat ze al op een goede hoogte beginnen.

Blog

Hoe ontstaat het Noorderlicht?

Het noorderlicht, oftewel aurora borealis, bestaat uit schitterende groene en rode lichten die je maar op enkele plekken in de wereld kan zien. Voor veel reizigers staat dit natuurfenomeen dan ook hoog op de bucketlist. Je hebt je vast wel eens afgevraagd wat het noorderlicht precies is, en wanneer de beste tijd is om het noorderlicht te bewonderen. Dat leggen we je graag uit!

Blog

Wat is de middernachtzon?

Heb je ooit gehoord van de middernachtzon? Het is een natuurlijk fenomeen dat in bepaalde delen van de wereld voorkomt tijdens de zomermaanden waar de zon 24 uur per dag zichtbaar blijft. Hoe laat het ook is, de zon gaat nooit onder! Het is een surrealistische ervaring die moeilijk voor te stellen is totdat je het zelf meemaakt. Deze gebeurtenis is te zien in landen als Noorwegen, Zweden, Finland én IJsland, waar de zon wekenlang boven de horizon kan blijven. Dus als je op zoek bent naar een uniek zomeravontuur, ga dan naar een van deze noordelijke bestemmingen om de magie van de middernachtzon te ervaren. In deze blog vertellen wij jou alles over de middernachtzon!

Blog

Alles over het noorderlicht in Scandinavië

Het noorderlicht is voor velen een mysterieus natuurfenomeen en roept vaak veel vragen op. Zoals wanneer is het noorderlicht te zien? En waar is het noorderlicht te zien? En met een reden! Want het kleurrijke poollicht is een cadeautje om mee te maken: de hemel lijkt opeens te bewegen en groene – of soms zelfs paarse – gordijnen dansen boven je. 

Om het noorderlicht goed te zien moet je in de Aurora Zone zijn. Dit is een gebied waar het licht zich het meeste laat zien, zoals in Finland, Noorwegen, Zweden en IJsland. In dit blog geven we je antwoord op al jouw noorderlicht vragen én tippen we bijzondere plekken om het noorderlicht te spotten.

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit