Jökulsárlón gletsjermeer in IJsland

Blog IJsland

Hier vind je de mooiste verhalen over vakanties naar IJsland. Ga je de geisers en watervallen bekijken in de zomer of juist in de winter wanneer je ook het noorderlicht kan zien? Onze reisspecialisten delen graag inspirerende reisverhalen en praktische tips met je, zodat jij de vakantie kiest die het beste bij jou past!

Recente blogs

Blog

De 5 must-see's in IJsland

Een reis rond IJsland is een avontuur boordevol hoogtepunten. Het landschap blijft steeds veranderen en verrassen. Vuur en ijs liggen hier zo dicht bij elkaar! Hete bronnen, geisers, lava en pruttelende modderpoelen aan de ene kant, en reusachtige hoeveelheden ijs en gletsjerwater aan de andere kant. Het land is zo ruig en uitgestrekt, je voelt je helemaal één met de natuur. Wij maakten een rondje IJsland tegen de klok in, en ik vond dit de absolute hoogtepunten:

Blog

4 tips voor autorijden in de sneeuw

Wat is er nu mooier dan met een (huur)auto door Scandinavië rijden? De wegen zijn er rustig en de natuur is er prachtig. Onderweg stop je wanneer het jou uitkomt om extra van het uitzicht te genieten. Maar geldt dit ook in de winter? Of is het dan enorm glad, besneeuwd op de wegen en moet je het autorijden beter aan de locals overlaten? Nee, hoor! Met de volgende 4 tips rij je comfortabel door de winterse landschappen in Noorwegen, Zweden, IJsland of Finland.

Blog

Alles over het noorderlicht in Scandinavië

Het noorderlicht is voor velen een mysterieus natuurfenomeen en roept vaak veel vragen op. Zoals wanneer is het noorderlicht te zien? En waar is het noorderlicht te zien? En met een reden! Want het kleurrijke poollicht is een cadeautje om mee te maken: de hemel lijkt opeens te bewegen en groene – of soms zelfs paarse – gordijnen dansen boven je. 

Om het noorderlicht goed te zien moet je in de Aurora Zone zijn. Dit is een gebied waar het licht zich het meeste laat zien, zoals in Finland, Noorwegen, Zweden en IJsland. In dit blog geven we je antwoord op al jouw noorderlicht vragen én tippen we bijzondere plekken om het noorderlicht te spotten.

Blog

Bijzondere plekken om het noorderlicht te zien

Al bubbelend in een hottub in IJsland, vanaf de Hurtigruten die door de Noorse fjorden navigeert of vanuit je bed in een glazen iglo midden in de natuur. Op deze bijzondere plekken heb je extra veel kans om het kleurrijke noorderlicht in Scandinavië te bewonderen. 

Populairste blogs

Blog

Hoe ontstaat het Noorderlicht?

Het noorderlicht, oftewel aurora borealis, bestaat uit schitterende groene en rode lichten die je maar op enkele plekken in de wereld kan zien. Voor veel reizigers staat dit natuurfenomeen dan ook hoog op de bucketlist. Je hebt je vast wel eens afgevraagd wat het noorderlicht precies is, en wanneer de beste tijd is om het noorderlicht te bewonderen. Dat leggen we je graag uit!

Blog

Vijf tips voor het fotograferen van het noorderlicht

Het noorderlicht is een cadeautje van de zon. Onder invloed van zonneactiviteit en het magnetisme van de aarde kleurt de atmosfeer. Het is een fabeltje dat het noorderlicht alleen in de winter aanwezig is. Het noorderlicht is er altijd, maar is het beste te zien als de lucht donker is. De kans om het noorderlicht te zien is het grootst in de periode september tot en met maart.

Blog

De populairste rondreizen door Scandinavië en IJsland met de auto

Beleef het gevoel van ultieme vrijheid, geniet van de rust en ruimte en voel je één met de natuur. Rijd dwars door de uitgestrekte bossen, de Noorse fjorden of de arctische toendra. Maak een onvergetelijke roadtrip door Scandinavië. Maar waar moet je beginnen? Bekijk snel onze meest populaire rondreizen! Met deze reizen maak je sowieso een goede keuze!

Blog

6 hoogtepunten voor een vakantie in Scandinavië en IJsland met kinderen

Een rondreis door Scandinavië met de kinderen betekent avontuur en plezier. Hier kunnen de kinderen nog echt kind zijn. Ravotten in de weidse natuur, speuren naar bijzondere (roof)dieren, en genieten van de tijd samen. Neem de kinderen mee naar Scandinavië en bezorg de hele familie een onvergetelijke vakantie met de onderstaande activiteiten.

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit