Jökulsárlón gletsjermeer in IJsland

Blog IJsland

Hier vind je de mooiste verhalen over vakanties naar IJsland. Ga je de geisers en watervallen bekijken in de zomer of juist in de winter wanneer je ook het noorderlicht kan zien? Onze reisspecialisten delen graag inspirerende reisverhalen en praktische tips met je, zodat jij de vakantie kiest die het beste bij jou past!

Recente blogs

Blog

Het noorderlicht spotten in IJsland

Welkom in het land van vuur en ijs! IJsland staat bekend om zijn adembenemende landschappen en natuurlijk het poollicht in de winter. Er is geen ervaring zo spectaculair als het waarnemen van het noorderlicht. Of de weergoden meewerken en je de dansende lichten in de nachthemel laten zien, hangt af van de tijd van het jaar en het weer. 

In deze blog nemen we je mee op een rondreis langs de beste plekken om het noorderlicht te ervaren. Of je nu in de buurt van Reykjavík bent, waar de bruisende hoofdstad het perfecte startpunt vormt, of dat je afgelegen regio’s van het land verkent, één ding is zeker: er zijn ontelbare mogelijkheden om het noorderlicht te spotten in IJsland. We laten je ook kennismaken met de leukste noorderlichtexcursies én delen waardevolle tips om je kansen op een glimp van het noorderlicht te vergroten.

Dat wordt een wintervakantie om nooit te vergeten. Lees snel verder!

Blog

Bijzondere plekken om het noorderlicht te zien

Al bubbelend in een hottub in IJsland, vanaf de Hurtigruten die door de Noorse fjorden navigeert of vanuit je bed in een glazen iglo midden in de natuur. Op deze bijzondere plekken heb je extra veel kans om het kleurrijke noorderlicht in Scandinavië te bewonderen.

Blog

De mooiste natuur in Noord-Europa: tips van onze reisspecialisten

Noord-Europa is werkelijk een paradijs voor natuurliefhebbers! Van de ruige fjorden in Noorwegen tot de mystieke bossen in Zweden. In dit prachtige deel van de wereld vind je enkele van de meest adembenemende natuurgebieden. Maar hoe beslis je waar je naartoe gaat als je uit zoveel moois kan kiezen? Ons team van reisspecialisten heeft speciaal voor jou een lijst samengesteld met de allermooiste natuurplekken in Noord-Europa. Reis met ons mee door deze diverse landschappen en lees snel verder om erachter te komen wat je niet mag missen!

Blog

Onze top 10 populairste excursies voor de zomer

De zomer staat voor de deur en dat betekent hopelijk dat jouw langverwachte vakantie bijna begint... Heb je nog leuke excursies nodig om jouw vakantie compleet te maken? Wij hebben speciaal voor jou dé populairste zomerexcursies op een rij gezet. Denk aan: avontuurlijke watersportactiviteiten, heerlijke wandelingen in een rendierpark en niet te vergeten, de allerleukste pretparken!

Populairste blogs

Blog

Hoe ontstaat het Noorderlicht?

Het noorderlicht, oftewel aurora borealis, bestaat uit schitterende groene en rode lichten die je maar op enkele plekken in de wereld kan zien. Voor veel reizigers staat dit natuurfenomeen dan ook hoog op de bucketlist. Je hebt je vast wel eens afgevraagd wat het noorderlicht precies is, en wanneer de beste tijd is om het noorderlicht te bewonderen. Dat leggen we je graag uit!

Blog

Vijf tips voor het fotograferen van het noorderlicht

Het noorderlicht is een cadeautje van de zon. Onder invloed van zonneactiviteit en het magnetisme van de aarde kleurt de atmosfeer. Het is een fabeltje dat het noorderlicht alleen in de winter aanwezig is. Het noorderlicht is er altijd, maar is het beste te zien als de lucht donker is. De kans om het noorderlicht te zien is het grootst in de periode september tot en met maart.

Blog

Beste reistijd IJsland

IJsland is een bestemming waar je het hele jaar goed naartoe kan op vakantie. Elk seizoen kent haar eigen schoonheden. In de zomer is het lang licht en dit is de ideale periode om het binnenland te verkennen. De winter is de beste reistijd om het noorderlicht te spotten. In het voor- en najaar spot je de mooiste vogels. Veel excursies zijn het hele jaar mogelijk, zoals het bezoeken van geothermische warmwaterbronnen of het maken van een gletsjerwandeling.

Blog

Bijzondere plekken om het noorderlicht te zien

Al bubbelend in een hottub in IJsland, vanaf de Hurtigruten die door de Noorse fjorden navigeert of vanuit je bed in een glazen iglo midden in de natuur. Op deze bijzondere plekken heb je extra veel kans om het kleurrijke noorderlicht in Scandinavië te bewonderen.

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit