Met z'n tweeën
Met z'n tweeën

Northern Lights Village

2-daags arrangement met verblijf in bijzondere accommodatie - Lapland, Finland

Reiscode FIWAURO
Bijzondere accommodatie
Gratis Wifi
4 personen

Eerste keus

Deze vakantie is te boeken vanaf 20-07-2024. Stel mij als eerste op de hoogte zodra de prijzen bekend zijn en de vakantie geboekt kan worden.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Finse houten kota's met glazen dak
  • Panoramisch uitzicht vanuit het restaurant op de rendierfarm
  • Vanuit je bed het noorderlicht bekijken

Voor een unieke ervaring tijdens je vakantie in het noorden van Lapland kan je een nacht bijboeken in een Noorderlicht Kota. De Finse houten kota's hebben een glazen dak en staan op een donkere locatie net buiten Saariselkä. Hier kan je vanuit je bed de sterrenhemel afspeuren op zoek naar het noorderlicht. Er is een restaurant met panoramisch uitzicht over de rendierboerderij waar het diner en ontbijt geserveerd wordt. Boek dit spectaculaire arrangement inclusief ontbijt en diner in combinatie met een verblijf in Saariselkä.

Hier overnacht je

de 80 kota's staan op een rendierboerderij aan de rand van Saariselkä. Vanuit het restaurant heeft u panoramisch uitzicht op de rendieren.

Reiscode FIWAURO
Bijzondere accommodatie
Gratis Wifi
4 personen

Eerste keus

Deze vakantie is te boeken vanaf 20-07-2024. Stel mij als eerste op de hoogte zodra de prijzen bekend zijn en de vakantie geboekt kan worden.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Hier overnacht je

de 80 kota's staan op een rendierboerderij aan de rand van Saariselkä. Vanuit het restaurant heeft u panoramisch uitzicht op de rendieren.

Ligging

ca. 1 km van Saariselkä, ca. 25 km van Ivalo Airport en ca. 11 km van Kakslauttanen.

Faciliteiten

Bar

Lounge / lobby

Parkeergelegenheid

Receptie

Restaurant

Type A

80; houten kota met glazen dak, max. 2+2 personen. Deze houten kota met een glazen dak is gemaakt met thermisch glas en beschikt over twee 1-persoonsbedden, elektriciteit, douche en een toilet. Bij een bezetting van 3 of 4 personen zal er een extra bed bijgezet worden. Bij helder weer heb je prachtig uitzicht op de sterrenhemel en met een beetje geluk het noorderlicht.

Finland

Bijna geen ander land in Europa biedt meer ruimte en mogelijkheden om je in de vrije natuur te bewegen! Tijdens een zomervakantie in Finland zijn er naast cultuur, heerlijke stranden of gemoedelijke haventjes waar je kunt relaxen. De meren trekken jaarlijks duizenden vakantie bezoekers. Toch is het er nooit druk en dat komt omdat er zoveel is: tienduizenden meertjes en duizenden eilandjes. In de nationale parken zijn uitgebreide wandel- en fietsmogelijkheden, vele rivieren en stroomversnellingen voor kanotochten en een overdaad aan vis- en vaarwater.

Winter in Finland

In de winter verandert Finland in een sprookjesachtig winterparadijs waar van alles te doen is. Behalve de bekende wintersporten als skiën, snowboarden en langlaufen draait het in Fins Lapland vooral om spectaculaire activiteiten, zoals tochten met een honden- of rendierslee, sneeuwscootertochten, sneeuwschoenwandelingen en ijsvissen. Aangezien de sauna een belangrijk onderdeel is van de Finse cultuur, is er in veel accommodaties een sauna te vinden.

Klimaat
In het hoge noorden van Finland, boven de poolcirkel, heerst een subarctisch klimaat, met temperaturen van gemiddeld -10°C met uitschieters tot -30°C. Doordat de lucht droger is dan bij ons voelt het bij dergelijke temperaturen minder koud aan dan in Nederland. Januari is de koudste maand. De dagen zijn dan ook het kortst. Februari en maart kenmerken zich door stabiel en aangenaam winterweer. Het winterseizoen loopt in Finland van begin november t/m eind maart. Vanaf half december ligt er overal sneeuw. Februari en maart zijn de populairste wintersportmaanden. In december en januari zijn de dagen het kortst.

Familievakanties Finland

Fins Lapland is een avontuurlijke winterbestemming. De bijzondere winteractiviteiten maken je vakantie afwisselend en bijzonder! Maar niet alle activiteiten zijn geschikt voor kinderen. Daarom hebben we Winter Adventures samengesteld die helemaal zijn afgestemd op gezinnen. Een combinatie van leuke uitstapjes, een kindvriendelijke accommodatie en excursies waarbij rekening wordt gehouden met de kinderen.

Noorderlicht in Finland

Ga op zoek naar het noorderlicht in Finland! Slaap onder de sterrenhemel in een glazen iglo of kies voor een knusse houten kota met, uiteraard, een glazen dak! Ga je liever actief het noorderlicht spotten? Kies dan voor een sneeuwschoenwandeling of een sneeuwscootersafari in het donker. Voor de echte noorderlicht liefhebber hebben we een speciale Winter Adventure samengesteld, Noorderlicht Inari, met extra veel noorderlicht excursies.

Hoe meer je tijdens je vakantie naar het noorden van Finland reist, hoe groter de kans is dat je het poollicht aanschouwt. Daar zijn de nachten donkerder en is het licht feller. Vooral in de maanden september en maart is het noorderlicht in Finland goed te zien. Een reis naar het noorderlicht in Finland is goed te combineren met een wintersport- of sneeuwvakantie.

Finland

Noord-Finland

Het gebied ten noorden van de poolcirkel wordt ook wel Lapland (Noord-Finland) genoemd. Dit dunbevolkte gebied behoort tot de laatst bewaard gebleven wildernissen van Europa. Fins Lapland wordt ook wel ‘het land van de Sami’ genoemd. Het volk dat van oudsher hier woont, leeft voornamelijk van de rendieren. Deze grazende rendieren zijn volop te vinden in het noorden van Finland.

In de zomer kan je hier leuke acitiviteiten ondernemen zoals wildlife spotten, wandelen, mountainbiken, vissen en raften.

In de winter verandert Noord-Finland in een sprookjesachtig winterparadijs waar van alles te doen is. Behalve de bekende wintersporten als skiën, snowboarden en langlaufen draait het in Fins Lapland vooral om spectaculaire winterse activiteiten. Maak een huskysafari, sneeuwscootertocht, sneeuwschoenwandeling en ga ijsvissen. En hoe verder je tijdens je vakantie naar het noorden van Finland reist, hoe groter de kans is dat je het noorderlicht aanschouwt. Daar zijn de nachten donkerder en is het licht feller. Aangezien de sauna een belangrijk onderdeel is van de Finse cultuur, is er in veel accommodaties een sauna te vinden.

Noord-Finland

Inbegrepen

- Overnachting o.b.v. halfpension

Niet inbegrepen

- Transfer € 7 per persoon per enkele reis volw. en € 3 per persoon per enkele reis kind (4 t/m 13 jaar)

Kindertarieven

- Korting € 104 (kind 4 t/m 13 jaar) in de periode 20/12 t/m 07/01 en 05/02 t/m 20/02 en in de overige periodes € 89 bij min. 2 volbetalende volw.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

Periode 20/12-07/01 & 05/02-20/02
- tot 60 dagen voor aankomst 30% annuleringskosten
- 60-31 dagen voor aankomst 50% annuleringskosten
- 30-0 dagen voor aankomst 100% annuleringskosten
Overige periodes
- 45-16 dagen voor aankomst 50% annuleringskosten
- 15-0 dagen voor aankomst 100% annuleringskosten

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit