Voor het eerst
Voor het eerst
Actieve vakanties
Actieve vakanties

Winter Adventure Silence of the Snow

8-daagse wintervakantie met verblijf in hotel - Lapland, Finland

Reiscode FIEXKORP
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotel

Eerste keus

Deze vakantie is te boeken vanaf 09-06-2024. Stel mij als eerste op de hoogte zodra de prijzen bekend zijn en de vakantie geboekt kan worden.

  • Zeer complete avonturenweek, obv volpension en 8 excursies!
  • Activiteiten in kleinschalige groepen
  • Kleinschalig wildernishotel in het Lemmonjoki National Park

Geniet volop van de rust in het Lemmonjoki National Park, het grootste natuurpark van Finland. Je verblijft in een gezellig familiehotel midden in de natuur aan het Menesjärvimeer. Dit was voorheen een basisschool voor Sami kinderen, maar is omgebouwd tot een kleinschalig hotel. Iedere dag staat er een andere winterse activiteit op het programma. Zo maak je kennis met de langlaufski's, sneeuwschoenen en stepslee en krijg je tips voor het gebruik van je camera tijdens de Noorderlichtworkshop. Ook je wildernis skills worden op de proef gesteld tijdens de sneeuwschoenenwandeling en het ijsvissen. In het land van de Sami mag natuurlijk een bezoek aan Inari, de Sami-hoofdstad, en het Samimuseum niet ontbreken. Uiteraard staat er ook nog een mooie huskytocht op de planning, voor veel gasten het hoogtepunt van hun reis naar Lapland. And last but not least ga je 's avonds tijdens de sneeuwscootersafari op zoek naar het Noorderlicht! Kortom, een week boordevol gave activiteiten op een unieke plek en met veel persoonlijke aandacht.

Reiscode FIEXKORP
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotel

Eerste keus

Deze vakantie is te boeken vanaf 09-06-2024. Stel mij als eerste op de hoogte zodra de prijzen bekend zijn en de vakantie geboekt kan worden.

Dag 1

Vlucht Amsterdam-Ivalo met Transavia. Transfer, Hotel Korpikartano. 7 overnachtingen. Noorderlicht Workshop.

Je verblijft in

Hotel Korpikartano

Na aankomst op de luchthaven volgt de transfer van ongeveer een uur naar het de wildernis lodge. Hier wordt je opgewacht en ontvang je een welkomstdrankje. Na het inchecken krijg je in het naastgelegen safaricenter de thermische kleding die je de gehele week kan gebruiken.

In de middag staat de Noorderlicht Workshop gepland. Tijdens deze informatieve bijeenkomst wordt er vertelt over het ontstaan van het Noorderlicht en de Finse mythologie hierachter. Volgens de Sami wordt dit namelijk veroorzaakt door een vos die met zijn staart door de sneeuw zwiept. De sneeuwvlokken die daardoor als vonken opvliegen resulteren in een kleurig 'vossenvuur' aan de hemel; het noorderlicht. De gids zal je daarnaast ook informatie geven over de diverse apps die je kunt raadplegen en zal hij je assisteren bij de instellingen op je fotocamera.

Inbegrepen excursies

Noorderlicht Workshop Korpikartano

Hotel Korpikartano

Dag 2

Sneeuwpretactiviteiten.

Vandaag kan je al het wintermateriaal uitproberen onder begeleiding van een gids. Hij zal je de kneepjes van het sneeuwschoenwandelen, langlaufen en stepsleeën bijbrengen. De materialen staan de gehele week tot je beschikking. Optioneel kan je vanavond mee met de Noorderlicht safari.

Sneeuwpret

Dag 3

Bezoek aan de rendierboerderij en noorderlicht sneeuwscootersafari.

Rendieren zijn erg belangrijk voor de Sami. Vandaag neem je een kijkje in het leven van een echte rendierherder in Lapland. De tour begint met een korte transfer naar de boerderij. Hier stap je in de slee achter een sneeuwscooter en rijd je naar het nabijgelegen bos om de rendierkudde te zoeken. Rendieren lopen vrij rond in de omgeving, maar zijn ook op zoek naar de herder en zijn voedsel. Uiteraard mag je de herder helpen de dieren te voeren. Na afloop keer je terug naar de boerderij waar je lekker gaat opwarmen met koffie of thee en een snack rondom het vuur.

De sneeuwscooter is in de winter in Finland het meest gangbare vervoermiddel. Na het diner neemt de gids je dan ook mee over het bevroren landschap naar de plek waar je, bij helder weer, het beste het noorderlicht kan zien. Een overgetlijke ervaring!

Rendieren voeren

Finland

Bijna geen ander land in Europa biedt meer ruimte en mogelijkheden om je in de vrije natuur te bewegen! Tijdens een zomervakantie in Finland zijn er naast cultuur, heerlijke stranden of gemoedelijke haventjes waar je kunt relaxen. De meren trekken jaarlijks duizenden vakantie bezoekers. Toch is het er nooit druk en dat komt omdat er zoveel is: tienduizenden meertjes en duizenden eilandjes. In de nationale parken zijn uitgebreide wandel- en fietsmogelijkheden, vele rivieren en stroomversnellingen voor kanotochten en een overdaad aan vis- en vaarwater.

Winter in Finland

In de winter verandert Finland in een sprookjesachtig winterparadijs waar van alles te doen is. Behalve de bekende wintersporten als skiën, snowboarden en langlaufen draait het in Fins Lapland vooral om spectaculaire activiteiten, zoals tochten met een honden- of rendierslee, sneeuwscootertochten, sneeuwschoenwandelingen en ijsvissen. Aangezien de sauna een belangrijk onderdeel is van de Finse cultuur, is er in veel accommodaties een sauna te vinden.

Klimaat
In het hoge noorden van Finland, boven de poolcirkel, heerst een subarctisch klimaat, met temperaturen van gemiddeld -10°C met uitschieters tot -30°C. Doordat de lucht droger is dan bij ons voelt het bij dergelijke temperaturen minder koud aan dan in Nederland. Januari is de koudste maand. De dagen zijn dan ook het kortst. Februari en maart kenmerken zich door stabiel en aangenaam winterweer. Het winterseizoen loopt in Finland van begin november t/m eind maart. Vanaf half december ligt er overal sneeuw. Februari en maart zijn de populairste wintersportmaanden. In december en januari zijn de dagen het kortst.

Familievakanties Finland

Fins Lapland is een avontuurlijke winterbestemming. De bijzondere winteractiviteiten maken je vakantie afwisselend en bijzonder! Maar niet alle activiteiten zijn geschikt voor kinderen. Daarom hebben we Winter Adventures samengesteld die helemaal zijn afgestemd op gezinnen. Een combinatie van leuke uitstapjes, een kindvriendelijke accommodatie en excursies waarbij rekening wordt gehouden met de kinderen.

Noorderlicht in Finland

Ga op zoek naar het noorderlicht in Finland! Slaap onder de sterrenhemel in een glazen iglo of kies voor een knusse houten kota met, uiteraard, een glazen dak! Ga je liever actief het noorderlicht spotten? Kies dan voor een sneeuwschoenwandeling of een sneeuwscootersafari in het donker. Voor de echte noorderlicht liefhebber hebben we een speciale Winter Adventure samengesteld, Noorderlicht Inari, met extra veel noorderlicht excursies.

Hoe meer je tijdens je vakantie naar het noorden van Finland reist, hoe groter de kans is dat je het poollicht aanschouwt. Daar zijn de nachten donkerder en is het licht feller. Vooral in de maanden september en maart is het noorderlicht in Finland goed te zien. Een reis naar het noorderlicht in Finland is goed te combineren met een wintersport- of sneeuwvakantie.

Finland

Noord-Finland

Het gebied ten noorden van de poolcirkel wordt ook wel Lapland (Noord-Finland) genoemd. Dit dunbevolkte gebied behoort tot de laatst bewaard gebleven wildernissen van Europa. Fins Lapland wordt ook wel ‘het land van de Sami’ genoemd. Het volk dat van oudsher hier woont, leeft voornamelijk van de rendieren. Deze grazende rendieren zijn volop te vinden in het noorden van Finland.

In de zomer kan je hier leuke acitiviteiten ondernemen zoals wildlife spotten, wandelen, mountainbiken, vissen en raften.

In de winter verandert Noord-Finland in een sprookjesachtig winterparadijs waar van alles te doen is. Behalve de bekende wintersporten als skiën, snowboarden en langlaufen draait het in Fins Lapland vooral om spectaculaire winterse activiteiten. Maak een huskysafari, sneeuwscootertocht, sneeuwschoenwandeling en ga ijsvissen. En hoe verder je tijdens je vakantie naar het noorden van Finland reist, hoe groter de kans is dat je het noorderlicht aanschouwt. Daar zijn de nachten donkerder en is het licht feller. Aangezien de sauna een belangrijk onderdeel is van de Finse cultuur, is er in veel accommodaties een sauna te vinden.

Noord-Finland

Ivalo-Amsterdam (za), Transavia

Buro Scanbrit vliegt dit winterseizoen met Transavia naar Ivalo in Fins Lapland met een moderne Boeing 737-800.  In de winter vliegen wij elke zaterdag vanaf Amsterdam naar Ivalo. Je vliegt comfortabel naar het ‘hoge noorden’ voor een heel bijzondere wintervakantie. Zo wordt het noorden van Finland wel heel makkelijk bereikbaar (ca. 3 uur vliegen) tegen een zeer aantrekkelijke prijs! Op de terugreis naar Amsterdam maak je een tussenstop op Kittilä, de heenvlucht is een rechtstreekse vlucht. Meer details

Transavia, vlucht Amsterdam-Ivalo

Bekijk een grotere afbeelding van Ivalo-Amsterdam (za), Transavia

Amsterdam-Ivalo (za), Transavia

Buro Scanbrit vliegt dit winterseizoen met Transavia naar Ivalo in Fins Lapland met een moderne Boeing 737-800.  In de winter vliegen wij elke zaterdag vanaf Amsterdam naar Ivalo. Je vliegt comfortabel naar het ‘hoge noorden’ voor een heel bijzondere wintervakantie. Zo wordt het noorden van Finland wel heel makkelijk bereikbaar (ca. 3 uur vliegen) tegen een zeer aantrekkelijke prijs! Op de terugreis naar Amsterdam maak je een tussenstop op Kittilä, de heenvlucht is een rechtstreekse vlucht. Meer details

Transavia, vlucht Amsterdam-Ivalo

Bekijk een grotere afbeelding van Amsterdam-Ivalo (za), Transavia

Inbegrepen

- Vluchten volgens programma o.b.v. Economy klasse
- Luchthavenbelasting
- Ruimbagage 20 kg
- Transfers
- 7 nachten verblijf volgens programma o.b.v. volpension
- Activiteiten volgens programma
- Engelssprekende gids

Niet inbegrepen

- Evt. brandstof- en vliegbelastingtoeslag
- Eigen risico per sneeuwscooter van max. € 1000
- Je kan een verzekering afsluiten om het eigen risico van de sneeuwscooter af te kopen, informeer bij boeking naar de mogelijkheden

Extra voordeel

- Gratis gebruik van sneeuwschoenen, langlaufski's en stepslee

Overige info

- Door weersomstandigheden kan er worden afgeweken van de volgorde van de activiteiten

Belangrijke informatie

- Bij het huren van een sneeuwscooter dient de bestuurder in het bezit te zijn van een rijbewijs

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

- 59-45 dagen voor vertrek 30% annuleringskosten
- 44-30 dagen voor vertrek 50% annuleringskosten
- 29-0 dagen voor vertrek 100% annuleringskosten

Meer inspiratie? Lees onze blogs

Inbegrepen excursies

Bezoek aan de rendierboerderij Korpikartano

Tijdens het bezoek aan de rendierboerderij maak je kennis met het leven rondom de rendieren. De rendierherder neemt je mee in de slee achter de sneeuwscooter naar de besneeuwde wei waar de rendieren staan. Geniet van het mooie, stille landschap en de rust die deze dieren uitstralen. Bij het kampvuur wordt er een warm drankje bereidt.

Huskysafari Korpikartano

Vandaag leer je hoe je een eigen hondenspan kan aansturen. Na de kennismaking op de huskyboerderij en met je hondenteam, ga je opweg. Met zijn tweeën deel je de hondenspan en halverwege ruil je van bestuurder. De huskytocht wordt door vele gezien als het hoogtepunt van de vakantie.

IJsvissen en sneeuwscooter Korpikartano

Een sneeuwscootertocht over het Menesjärvi meer betekent dat je snelheid kan maken... todat je bij het punt komt waar de gids je vertelt te stoppen. De tijd voor het echte werk begint... maak een gat in in het ijs, gooi de vislijn uit en dan is het wachten op de eerste vis die bijt. Het klinkt een soort van 'saai' maar is heel rustgevend en ook leuk om te doen.

Noorderlicht sneeuwscootersafari Korpikartano

Het magische noorderlicht is een uniek verschijnsel wat kan worden waargenomen in de Arctische regio's. Tijdens deze sneeuwscootertocht ga je op zoek naar het noorderlicht. Er wordt onderweg gestopt voor een warm drankje bij het vuur en zal de gids je over de legendes van het noorderlicht vertellen.

Optionele excursies

Noorderlicht sneeuwschoenwandeling Korpikartano

Met de gids ga je op zoek naar het noorderlicht. Dit is een optionele avond tijdens je verblijf in Hotel Korpikartano, wanneer we de meeste kans achten op het noorderlicht. Het is daarom weersafhankelijk. Je ervaart het arctische landschap, sneeuw en ijs op een heel andere manier, terwijl de gids je over het natuurfenomeen verteld.

Beoordelingen van deze reis

Klanten die deze reis gemaakt hebben, krijgen na thuiskomst het verzoek om de reis te beoordelen en hun ervaringen met ons te delen.

Gemiddelde beoordeling
8.6
Aantal beoordelingen 8

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit