Rijd door de prachtige natuur in Scandinavië

De populairste rondreizen door Scandinavië en IJsland met de auto

Geplaatst door Daniëlle Kuil op donderdag 21 december 2023

Beleef het gevoel van ultieme vrijheid, geniet van de rust en ruimte en voel je één met de natuur. Rijd dwars door de uitgestrekte bossen, de Noorse fjorden of de arctische toendra. Maak een onvergetelijke rondreis door Scandinavië. Maar waar moet je beginnen? Bekijk snel onze meest populaire rondreizen! Met deze reizen maak je sowieso een goede keuze!

Op pad met het gezin door Zweden: rondreis Arvid

Dé familiereis naar Zweden, dat is rondreis Arvid. Deze reis brengt je langs de mooiste plekjes van Dalarna, waar je met het hele gezin geniet van het echte Zweedse buitenleven. Wandelen, zwemmen, fietsen of kanoën, aan spannende activiteiten geen gebrek! Ook een elandsafari mag natuurlijk niet ontbreken als je in Zweden bent. Kortom: vakantiepret voor het hele gezin.

Met het hele gezin geniet je van het Zweedse buitenleven

Rondreis Bryndis, de populairste gezinsreis door IJsland

Ga je met de familie op vakantie naar IJsland? Dan is rondreis Bryndis een goede keuze! Je rijdt het hele eiland rond, en onderweg passeer je spetterende watervallen, gigantische gletsjers en zwarte zandstranden. 

Twee weken lang geniet je van de mooiste natuur en spannende activiteiten. Heb je wel eens een walvis in het echt gezien? Of ben je wel eens in een lavagrot geweest? Tijdens rondreis Bryndis maak je het mee!

Geniet van spetterende watervallen in IJsland

Combineer het mooiste van Zweden en Noorwegen met rondreis Bernt

Kan je niet kiezen tussen al het moois dat Scandinavië te bieden heeft? Combineer dan het beste van twee werelden met rondreis Bernt.  
Tijdens deze rondreis door Scandinavië start je in Zweden, waar je op zoek gaat naar beren in de bossen. Dat is pas spannend voor de kinderen! Ook twee dagen houtvlotvaren of drie dagen kanoën is een waar avontuur. Je eindigt de reis in het ruige fjordengebied van Noorwegen, bij het Nærøyfjord – onderdeel van de UNESCO werelderfgoedlijst!

Ga op zoek naar beren in Zweden

Rondreis Erkki: op avontuur in Finland

Veel mensen kennen Finland van de sprookjesachtige winter in Lapland, maar ook in de zomermaanden is Finland prachtig. Rondreis Erkki neemt je mee naar de poolcirkel, waar je na een reis per boot en autoslaaptrein op zoek gaat naar rendieren en mooie meertjes. Ook een bezoek aan de kerstman is mogelijk. Activiteiten als een RIB-boottocht of beren spotten vanuit een hut in de Finse wildernis zijn zeker de moeite waard. Met z’n tweeën of met het gezin, in Finland geniet iedereen.

Ontdek de Finse wildernis

Ontdek de fjorden in Noorwegen tijdens rondreis Knut

Wil je een roadtrip door Noorwegen met iets meer luxe? Dan is rondreis Knut jouw reis! Je verblijft in hotels en ontdekt de 3 beroemdste fjorden van Noorwegen: het Geirangerfjord, het Sognefjord en het Hardangerfjord. 

Geniet van mooie bergwegen, besneeuwde bergtoppen en het diepblauwe water van de fjorden. Ga samen kajakken en bekijk de fjorden vanuit een ander perspectief. Sluit de dag af met een heerlijke maaltijd vol verse vis! Deze rondreis is ook geschikt om met de elektrische auto te rijden.

Geirangerfjord in Noorwegen

Onze populairste hotelrondreis Denemarken: rondreis Mads

Zweden, Noorwegen en Finland en IJsland zijn natuurlijk fantastisch, maar voor een rondreis door Scandinavië hoef je niet altijd ver weg! Iets dichter bij huis heeft ook Denemarken vele verrassingen te bieden. Wist je bijvoorbeeld dat Denemarken een kustlijn van meer dan 7400 km heeft? Een romantische strandwandeling is tijdens deze reis dus nooit ver weg! 

Je ontdekt het schiereiland Jutland, met het oudste stadje van Denemarken, snuift cultuur in Århus en Kopenhagen en gaat op pad op de eilanden Funen en Seeland. Mads is een afwisselende rondreis met charme.

De beroemde haven van Kopenhagen

Ontdek deze bestemming

Met de e-car
Met de hond
Met de kinderen
8.1
Autorondreis

Arvid met Stena Line

13-, 14- of 17-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Zweden

Populairste gezinsreis door Zweden

Rustig reistempo
Voor het eerst
8.4
Fly Drive

Bryndís

16-daagse rondreis langs vakantiewoningen

IJsland

Compleet IJsland in de rustige seizoenen

Met de kinderen
Voor het eerst
7.8
Autorondreis

Bernt

17-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Zweden, Noorwegen

Afwisselende familiereis door Zweden en Noorwegen

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.5
Autorondreis

Erkki

19-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Finland

Unieke combinatie van zeereis en autoslaaptrein

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit