Vakantie Isle Of Skye

Overweldigende natuur

De Isle of Skye staat in de top 3 van meest populaire vakantiebestemmingen in Schotland, samen met Edinburgh en Loch Ness. Je gaat naar Skye voor de overweldigende natuur met dramatische zeekliffen, groene vlaktes en ruige bergen. In de Cuillin Hills, een bergketen met toppen van 1000 meter hoog, komt de steenarend nog voor. Het lieflijke havenplaatsje Portree is een goed startpunt voor een rondrit over het eiland. Onderweg kom je langs de kastelen van de clans MacLeod en MacDonald die hun eeuwenlange vete met veel bloedvergieten hebben uitgevochten. Ben je toevallig in augustus op vakantie in Skye, ga dan kijken naar stoere mannen in kilts tijdens de Highland Games.

Clans van Skye

Tegenwoordig hoef je geen tol meer te betalen als je via de brug over Loch Alsh naar Skye rijdt. Een alternatief is de ferry van Mallaig naar Armadale. Hier staat de ruïne van het Armadale Castle, de zetel van de MacDonalds. Aan de westkust ligt Dunvegan Castle, het oudste bewoonde slot van Groot-Brittannië, dat al meer dan 800 jaar in het bezit is van de MacLeod-clan. Dit is een van de meest populaire attracties van Skye. In het kasteel bekijk je de Fairy Flag, een magische zijden vlag die de Macleods zou beschermen in moeilijke tijden. Ga ook naar de Fairy Pools in de buurt van Glen Brittle: de watervalletjes en het doorschijnende water zouden je bijna in elven laten geloven.

Bizarre rotsformaties

In het noorden van Skye ligt het natuurreservaat Trotternish waar je bizarre rotsformaties zoals de Old Man of Storr bewondert. Er leven vossen en adelaars en de alpine flora is rijk en gevarieerd. In het Skye Museum of Island Life maak je kennis met het leven van de kleine pachters en boeren in vroeger tijden. Wil je meer eilandhoppen tijdens je vakantie in Skye, Uig is het vertrekpunt van de veerboten naar de Buiten-Hebriden: de eilanden Lewis, Harris, North en South Uist en Barra.

Populaire Vakanties Isle Of Skye

Met z'n tweeën
8.0
Autorondreis

William Wallace

19-daagse autorondreis langs hotels

Schotland

De ultieme rondreis door adembenemend Schotland

Met z'n tweeën
8.2
Autorondreis

Kirsty Hotels

15-daagse autorondreis langs hotels

Schotland

Complete rondreis incl. Skye en de noordelijke Hooglanden

Met z'n tweeën
8.2
Autorondreis

Brodie

10-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Schotland

Rondje Schotland met overnachting in een kasteel

Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.3
Autorondreis

Duncan B&B

13-daagse autorondreis langs B&B’s

Schotland

Reis naar de mooie natuur in de Hooglanden

Onze vakanties Isle of Skye

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Bestemmingen Isle of Skye

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit