Vakantie in Dublin

Te gast in Dublin

Een vakantie in Dublin brengt je naar de stad van Guinness, het meesterwerk de Book of Kells en fascinerende musea. Dublin ademt muziek, literatuur en kunst. En de Dubliners zijn vriendelijke en gastvrije mensen, altijd bereid om je de weg te wijzen. Het hart van de stad is het voetgangersgebied rondom Grafton Street met pubs, restaurants en winkels. Ook de meeste bezienswaardigheden zijn hier zoals het Trinity College en de bibliotheek met het kroonjuweel de Book of Kells. Dwaal wat rond over de fraaie campus uit 1592. Hier hebben de schrijvers Bram Stoker, Oscar Wilde en Jonathan Swift rondgelopen. In de wijk Temple Bar vind je veel kunstgalerieën, kleurrijke winkeltjes en nog meer pubs en restaurants. En dit is dan nog maar het begin van je vakantie in Dublin.

Gratis topmusea

Dublin heeft heel veel interessante musea die meestal ook nog gratis zijn. In het National Museum of Ireland vind je de belangrijkste archeologische schatten van Ierland. De National Gallery of Ireland heeft Europese en Ierse kunst, waaronder een aantal werken van de schilder Jack B. Yeats. Een bijzonder museum is het Chester Beatty Museum. Deze verzamelaar heeft een hele rijke collectie bijeengebracht met artistieke werken afkomstig uit Azië, het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Europa. Een absolute aanrader! Een stukje verderop is – van een hele andere orde – het Guinness Storehouse. Dit is de meest populaire toeristische attractie van Ierland. Hier ontdek je alles over het zwarte vocht. Sluit je bezoek af in de Gravity Bar met een Guinness en een fantastisch uitzicht over de stad.

Winkels en markten

Ook om te winkelen ben je op de goede plek in Dublin. Niet ver van de drukste winkelstraat van Dublin, Grafton Street, ligt het Powerscourt Centre, een overdekt winkelcentrum in een fraai 18e-eeuws herenhuis. Liberty Market is de oudste markt van Dublin. In Temple Bar wordt elke zaterdag een food market gehouden op Meeting House Square. Wanneer je op zoek bent naar mode en design ga je naar de Cow’s Lane Market. Op vakantie in Dublin ben je van alle markten thuis.

Populaire Vakanties Dublin

Met de kinderen
Rustig reistempo
8.0
Autorondreis

Siobhan

15- of 16-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Ierland, Engeland

Combineer romantisch Engeland met Ierse gastvrijheid

Met de kinderen
Met z'n tweeën
9.0
Fly Drive

Ailish

12-daagse rondreis langs diverse accommodaties

Ierland

In rustig reistempo naar de hoogtepunten van het zuidwesten

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.0
Autorondreis

Enya

15-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Ierland, Engeland

Ontdek het beste van Ierland

Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.0
Fly Drive

Rorry B&B

15-daagse rondreis langs B&B's

Ierland

Alle Ierse hoogtepunten én inclusief 2 leuke excursies

Onze vakanties Ierland

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Individuele Motorreis

De mooiste rondreizen of korte trips waarbij jij kiest wanneer en met wie je reist.

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit