Vakantie in de Highlands

De betoverende Highlands

Een vakantie in de Highlands komt helemaal tegemoet aan je beeld van Schotland. Al toerend of wandelend zie je steeds wisselende prachtige vergezichten, verblijf je te midden van ongeëvenaard landschap en maak je kennis met de gastvrije Highlanders. De hoogste piek en het grootste nationale park van Groot-Brittannië vind je hier: de Ben Nevis en het Cairngorms National Park. En natuurlijk Loch Ness waar Nessie het monster zich op grote diepte verstopt heeft. De strijd met de Engelse overheersers heeft de cultuur van de Highlanders bepaald en zijn sporen in het land gegrift. Het heeft imposante kastelen opgeleverd, maar ook de tragiek van de slag bij Culloden, de Glencoe Massacre en The Clearances. Tijdens je vakantie in de Highlands kom je zeker in aanraking met deze turbulente geschiedenis.

Cairngorms en de whisky trail

Komend vanuit het zuiden kom je langs Pitlochry, schitterend gelegen in het centrum van de Highlands. In de zomer zijn er concerten, toneelvoorstellingen én de Highland Games. Breng een bezoek aan een van de kleinste whiskydistilleerderijen van Schotland, Edradour. Maak een wandeling door de Killiecrankie-kloof naar het witgepleisterde Blair Castle. Verder naar het noorden rijd je door het ruige Nationale Park Cairngorms richting Inverness. Aviemore is een goede uitvalsbasis als je de Cairngorms te voet of met de mountainbike wilt verkennen. Je bent hier ook op de juiste plek om de Speyside, hét 'whiskygebied van Schotland' te verkennen.

Loch Ness en the Jacobite

In de buurt van de hoofdstad van de Highlands, Inverness, ben je dicht bij Loch Ness. Probeer het monster te spotten, bijvoorbeeld vanaf het Urquhart Castle. Ten oosten van Inverness ligt het Culloden Battlefield waar 1200 Highlanders de dood vonden in hun strijd tegen de Engelsen. De plek waar de slag in 1746 plaatsvond, is sindsdien nauwelijks veranderd.
In de buurt van de berg Ben Nevis is het startpunt van een van de mooiste treinreizen ter wereld: The Jacobite. De rit met de stoomtrein voert langs meren en berglandschappen naar Mallaig. Een absoluut hoogtepunt is het Glenfinnan-viaduct met 21 bogen, beroemd van de Harry Potter-films. Je treinticket kan je van tevoren bij ons reserveren.

Grimmige schoonheid

De North Coast 500, een van de mooiste wegen van Europa, gaat door het ruigste deel van de Highlands. De bewegwijzerde route begint en eindigt in Inverness en beslaat 500 mijl. Je passeert grillige inhammen, lange lochs en desolate bergen. De witte zandstranden en blauwe baaien contrasteren met het groen en zwart van het landschap. Je gaat via de oostkust naar de noordelijke kustplaatsen John o' Groats, Thurso en Durness naar de westkust. Je zakt af via Kylesku en Ullapool naar Gairloch. Een vakantie in de weergaloze Highlands is een unieke ervaring.

Populaire Vakanties Highlands

Aanbieding
Met z'n tweeën
8.3
Autorondreis

Brodie

10-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Schotland

Rondje Schotland met overnachting in een kasteel

€ 100 korting per boeking

Met de hond
Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.2
Autorondreis

Callum

13- of 14-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Schotland

Verblijf op kleinschalige parken met unieke ligging

Met de hond
Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.2
Autorondreis

Moray

13- of 14-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Schotland

Verblijf op 3 rustige vakantieparken in de Hooglanden

Met z'n tweeën
8.0
Autorondreis

William Wallace

19-daagse autorondreis langs hotels

Schotland

De ultieme rondreis door adembenemend Schotland

Onze vakanties Highlands

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Korte Vakantie

Er even lekker tussenuit met onze korte vakanties inclusief accommodatie en vlucht of overtocht

Bestemmingen Highlands

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit