Vakantie in Lake District

Het Lake District betovert je

Een vakantie in het Lake District met zijn spiegelende meren, ruige bergen en groene valleien nodigt je uit om actief te zijn. Er zijn talloze fiets- en wandelpaden, en 12 meren om te kanoën of te zwemmen. Veel bezoekers komen hier om de verblijfplaatsen van hun literaire helden te zien. Met de auto maak je spectaculaire tochten over bergpassen als Hardnott Pass en Wrynose Pass. Onderweg stop je voor tea met scones in een knusse tearoom. Een leuk familie-uitje is het stoomtreintje dat vanuit de kustplaats Ravenglass door de prachtige natuur van de Eskdale-vallei naar Dalegarth tuft. Een vakantie in het Lake District is bijzonder veelzijdig.

Fietsen en kunst kijken

Het plaatsje Windermere ligt centraal in het Lake District aan het enorme gelijknamige meer, het grootste meer van Engeland. Huur een bootje, of stap aan boord van een stoomboot. Het Windermere West Shore Cycle Trail is een verkeersvrij fietspad van 6 kilometer langs de oever van het meer. Ben je een avontuurlijk ingestelde fietser, dan heeft het Grizedale Forest meer uitdagingen voor je in petto. Ook staan er in de mooie bossen en heidevelden van Grizedale 90 grote kunstwerken opgesteld. Ze zijn gemaakt van natuurlijke materialen als steen en hout. Via een bewegwijzerde route kom je langs alle creaties.

Op bezoek bij literaire helden

De pittoreske plaatsjes Ambleside en Grasmere zijn een must voor de fans van de romantische poëzie van William Wordsworth. De kleine kamertjes van de Dove Cottage in Grasmere zijn gevuld met gebruiksvoorwerpen van de dichter. Halverwege Grasmere en Ambleside ligt het veel minder bekende familiehuis van de Wordsworths: Rydal Mount. In Hawkshead, nog zo’n schilderachtig dorpje met witte huisjes en oude pubs, ging Wordsworth naar school en had Beatrix Potter haar studio waar ze de lokale fauna en flora vastlegde. In het kleine dorpje Near Sawrey woonde deze kinderboekenschrijfster en -illustratrice op de boerderij Hill Top. Potter kocht de boerenwoning van het geld dat ze verdiende met het beroemde verhaal van Pieter Konijn. Hill Top is een van de meest populaire bezienswaardigheden waar je tijdens je vakantie in het Lake District zeker naartoe moet.

Populaire Vakanties Lake District

Met z'n tweeën
8.0
Korte Vakantie

Touring the Lake District

5- of 6-daagse autovakantie met verblijf in hotel

Noord-Engeland, Newby Bridge

Spiegelende meren en hoge bergpassen in het Lake District

8.0
Hotel

Newby Bridge Hotel

Noord-Engeland, Newby Bridge

Ontdek het prachtige Lake District National Park

Onze vakanties Lake District

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Korte Vakantie

Er even lekker tussenuit met onze korte vakanties inclusief accommodatie en vlucht of overtocht

Bestemmingen Lake District

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit