Vakantie Zuidoost-Engeland

Welkom in Zuidoost-Engeland

Op vakantie naar Zuidoost-Engeland zie je vanaf de ferry de witte kliffen van Dover. Achter deze spectaculaire kliffenkust ligt een golvend heuvellandschap, ook wel 'de tuin van Engeland' genoemd. De Britse adel bouwde in Kent en Sussex eeuwenlang kastelen en landhuizen omringd met de mooiste tuinen en parken. De zon verwarmt de wijngaarden en hopvelden voor het beste bier en de mooiste wijnen. De steile kliffen en lange zandstranden aan de zuidkust herbergen mondaine badplaatsen als Eastbourne en Brighton. Wandel over de promenade met uitzicht op de Victoriaanse pieren en eet fish & chips bij een van de vele kiosken. Je hoeft niet lang onderweg te zijn voor een geweldig begin van je vakantie in Zuidoost-Engeland.

Kent en Sussex voor tuinliefhebbers

Nergens is er zo’n groot en gevarieerd aanbod aan prachtige tuinen als in Kent en Sussex. De tuinen van Sissinghurst Castle en Great Dixter trekken bezoekers vanuit de hele wereld, evenals het prachtig in The Weald gelegen landhuis van Winston Churchill, Chartwell. Op Hever Castle bracht Anna Boleyn, de tweede vrouw van Henry VIII, haar kindertijd door. Dwaal door het park en bewonder de kruiden- en rozentuin, de boomgaard en het waterdoolhof. Leeds Castle is misschien wel het meest sprookjesachtige kasteel in de wereld, gebouwd op 2 eilandjes in een meer. Wandel door de romantische tuin met buxus en oude Engelse rozen. Verlies jezelf in de doolhof, en keer terug naar de gewone wereld via een grot gedecoreerd met mythische figuren.

Canterbury, het religieuze hart van Engeland

Iedereen die naar Zuidoost-Engeland gaat, moet de kathedraal van Canterbury bezoeken. Al 1000 jaar lang is deze domkerk het religieuze hart van Engeland. Hedendaags plezier vind je in de typisch Engelse winkelstraatjes rondom de kathedraal. Even genoeg van alle drukte? Laat je roeien over de rivier de Stour. De stuurman vertelt verhalen over de stad terwijl je voortglijdt over het water. Op zoek naar antiek, ga dan Petworth in de South Downs. In de oude vakwerkhuisjes vind je talloze antiekhandelaren. Dit geldt ook voor het eeuwenoude Arundel, het mooiste plaatsje in deze regio. Hier kan je mooie souvenirs kopen als aandenken aan je vakantie in Zuidoost-Engeland.

Populaire Vakanties Zuidoost-Engeland

Met de hond
Met de kinderen
8.2
Vakantiewoning

Edgeley Holiday Park
+

Zuidoost-Engeland, Farley Green

Rustig park verstopt in de bossen van de Surrey Hills

9.0
Hotel

Mercure Brighton Seafront The Norfolk Hotel
+

Zuidoost-Engeland, Brighton

Comfortabel hotel gelegen aan de boulevard in Brighton

Met de kinderen
8.5
Vakantiewoning

Tilford Woods

Zuidoost-Engeland, Tilford

Rustig, kleinschalig park in bosrijke omgeving in Surrey

Met de kinderen
8.1
Stacaravan

Church Farm

Zuidoost-Engeland, Pagham

Mooi aangelegd stacaravanpark met natuurreservaat in Sussex

Onze vakanties Zuidoost-Engeland

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Bestemmingen Zuidoost-Engeland

Maak je vakantie naar Zuidoost-Engeland compleet met de leukste excursies

Vliegen of (met de auto) varen naar Zuidoost-Engeland

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit