6 x vakantie met kids - in Denemarken, Zweden en Zuid-Engeland

Geplaatst door Daniëlle Kuil op vrijdag 24 april 2020

Inspiratie nodig voor een herfst- of wintervakantie met het hele gezin? 6x leuke dingen doen voor alle leeftijden in Denemarken, Zweden en het zuiden van Engeland.

Zuid-Engeland

Voor groentjes
Het Eden Project in Cornwall bevat het grootste overdekte tropische regenwoud ter wereld. Kinderen kunnen hier kennismaken met tropische planten en bomen uit Zuid-Amerika, West-Afrika en Maleisi, zoals ananas, banaan, bamboe, cacao en rijst. The Eden Project is niet alleen leerzaam, maar er zijn ook veel speelplekken en er is een interactief centrum voor jong en oud. Kinderen kunnen via de geheime ingang, een glijbaan, naar binnen, terwijl volwassenen de gewone, saaie route moeten nemen.Tip: online tickets kopen geeft 10 % korting.

Voor avonturiers
Kent u ze nog? De kinderboekenserie De Vijf van schrijfster Enid Blyton, waarin vier kinderen en een hond op avontuur gingen en raadsels oplosten? Brownsea Island, voor de kust van Poole bij Bournemouth, was de inspiratie voor de titel De Vijf en de Schat op het Fluistereiland (nog steeds te koop) en kan bezocht worden! Neem een boot vanaf Poole Harbour en maak een avontuurlijke tocht door de bossen, bijvoorbeeld de tree climbing trail met zeven klimbomen (verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum). Daarna smaakt die Engelse sandwich in de teashop aan het water nóg lekkerder.

Denemarken

Voor schatzoekers
Geocaching kun je overal doen, maar Denemarken is met zijn mooie, toegankelijke landschappen bij uitstek geschikt voor families. Nog nooit van gehoord? Ga naar www.geocaching.com en zoek een schat in de buurt van je vakantieadres, bijvoorbeeld de uitdagende jacht op de geest van Sbygaard, in het noorden van Denemarken. De informatie die je krijgt laad je in een GPS of op je telefoon en dan ga je navigeren. Hebben jullie de schat (een kistje met een logboek en vaak een stukje speelgoed) gevonden, dan maak je er een foto van, schrijf je jullie namen in het logboek en je laat de schat weer achter zoals je hem gevonden hebt. Een leuke manier om wat van de omgeving te zien en véél spannender dan wandelen.

Voor zeemannen en zeemeerminnen
The Blue Planet in Kastrup (Kopenhagen)is het grootste aquarium van Noord-Europa en is zo ontworpen dat je er als bezoeker van alle kanten omgeven bent door water. Hierdoor krijg je bijna het gevoel dat je je n het water bevindt. Wat je je kinderen laat zien? Hamerhaaien, roggen, tropische vissen, kleurrijk koraal, een waterval, piranhas, schildpadden, zeeotters en meer.

Zweden

Voor wintersportfamilies
Sneeuwballengevechten, sleetje rijden, sneeuwpoppen bouwen en dan 's middags opwarmen bij het haardvuur. Met blozende wangen van de kou en een mok hete chocolademelk in de handen. Zweden heeft nog van die echt ouderwetse winters als uit een sprookjesboek. Bovendien zijn de skigebieden heel familievriendelijk, zoals het kleine Säfsen bij Frederiksberg. Het heeft slechts vijftien kilometer aan pistes, die allemaal op hetzelfde punt uitkomen, zodat kinderen al snel alleen kunnen skin. Er worden fakkeltochten en speciale kinderskiwedstrijden georganiseerd.

Voor paardenmeisjes (en jongens)
Je voelt je net een cowboy (of cowgirl), als je stapvoets op je paard de bergen bij het Zweedse plaatsje Idre oprijdt, omringd door een fantastisch uitzicht over het Zweedse landschap. Je kunt zelfs helemaal tot Noorwegen kijken. De paarden zijn rustig en ervaren en daardoor is een rijtocht voor iedereen geschikt: beginners en gevorderden, volwassenen en kinderen. n: je kunt het in elk jaargetijde doen, dus k als er sneeuw ligt.Meer info op www.jonsgarden.nu (alleen in het Zweeds). Verblijf je in vakantiepark Idre Fjäll, dan kun je ook een tocht via de receptie van het park boeken.

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit