De kusten van Zuid-Engeland: strandplezier en gezelligheid voor het hele gezin

Geplaatst door Rick Schaak op dinsdag 16 november 2021

Maak van jouw rondreis een ontdekkingsreis!

Somerset

Je reis begint aan de Atlantische kust van het heuvelrijke Somerset. Vanuit het vakantiepark in Burnham-on-Sea geniet niet alleen van de ruimte van een 10 kilometer lang zandstrand, maar verken je ook uitgebreid de omgeving. Bezoek het gezellige stadje Bath met zijn beroemde Romeinse thermaalbaden. Wil je paardrijden, fietsen of gewoon lekker wandelen, bezoek dan de heideheuvels van het Nationaal park Exmoor of ga naar de grotten in de Mendip Hills.

Paignton

De volgende mooie plek ligt aan de zuidkust van Devon: Paignton met zijn rode zandstranden, vlakbij de beroemde badplaats Torquay. Stop onderweg ook in Plymouth, het vertrekpunt van de founding fathers naar Amerika. Naast het strand vind je in Paignton ook één van de grootste dierentuinen van Engeland en in het achterland het Nationaal Park Dartmoor: een uitgestrekt heidelandschap met menhirs en granieten heuveltoppen. Pagham in West Sussex (de meest zonnige county van Engeland) is de volgende parel in de Zuid-Engelse kroon. In het achterland is het oude stadje Chichester absoluut een bezoek waard en aan de Jurassic Coast zoek je met de kinderen naar fossielen. Ontdek het allemaal en nog veel méér! 
Vraag naar de rondreis Addison van Buro Scanbrit.

Schiereiland Hoo

Je vakantie begint op het schiereiland Hoo aan de kust van Kent. Je logeert in het comfortabele vakantiepark van Allhallows-on-Sea. Vanaf hier is het niet ver naar de middeleeuwse stadjes Canterbury en Rochester maar misschien heb je ook zin in een dagje Londen? Kent is niet alleen één van de warmste plekken van Engeland, het wordt ook de tuin van Engeland genoemd en staat vol met prachtige kastelen zoals het oeroude Leeds Castle of Walmer Castle uit de tijd van Hendrik VIII.

Burnham

Op weg naar je volgende bestemming aan de westkust Burnham-on-Sea zijn Windsor Castle of Legoland een leuke tussenstop. In de buurt van Burnham bezoek je het oude plaatsje Cheddar. Ja, hier wordt de beroemde kaas gemaakt! En er is nog meer Cheddar: de beroemde Cheddar Gorge in de Mendip Hills en de grotten waarin de Cheddar Man uit het stenen tijdperk woonde... Pluk na een wandeling de boeren aardbeien, bessen of frambozen voor het dessert in de omgeving. Pick Your Own Farm noemen ze dat hier.

Verblijf aan een baai

Op weg naar je volgende bestemming wordt het kiezen: over de Salisbury Plains langs de stenen cirkels van Stonehenge en de mysterieuze Silsbury Hill of liever de spectaculaire kustroute langs de kliffenkust van Dorset. Wat je ook kiest, je volgende vakantieverblijf ligt aan een grote baai, vlakbij de havenstad Poole. Hier zijn de Romeinen ooit begonnen aan de verovering van Engeland en later hebben de Vikingen het nog een keer over gedaan. Niet ver vanaf het vakantiepark ligt het kustplaatsje Swanage. Hier vertrekt een stoomtreintje door pittoreske heuvels naar Corfe Castle, ooit gebouwd door Willem de Veroveraar die wellicht ook van het prachtige uitzicht heeft genoten. Wie wetenschappelijk verantwoord aapjes wil kijken, is welkom in het beroemde chimpanseecentrum Monkey World. Met je entree steunt je ook nog een goed doel! Vanuit het nabij gelegen Bournemouth breng je een bezoek aan de Isle of Wight, ooit de favoriete vakantiebestemming van koningin Victoria. En terecht: je maakt hier mooie kustwandelingen en fietst langs landweggetjes. Je zal je geen moment vervelen tijdens deze vakantie! 
Vraag naar de rondreis Charles van Buro Scanbrit.

De reisspecialisten van Buro Scanbrit kennen hun bestemmingen als hun broekzak. En méér dan dat: ze houden er van. Daarom kan u er zeker van zijn dat alle bestemmingen en accommodaties met de grootste zorgvuldigheid zijn gekozen en gekeurd. Elke rondreis is samengesteld met het oog op natuurschoon, interessante culturele bezienswaardigheden en boeiende (sport)activiteiten.

Ontdek deze bestemming

Met z'n tweeën
7.8
Autorondreis

Poppy

14-daagse autorondreis langs hotels

Kanaaleilanden, Engeland

Eilandhoppen binnen het Britse kroongebied

Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.0
Autorondreis

James

12-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Engeland

Reis naar de Engelse Rivièra en Cornwall

Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.4
Autorondreis

Josie

13-daagse autorondreis langs hotels

Engeland

Rondreis naar de mooiste plekken van Zuidwest-Engeland

Met z'n tweeën
8.1
Autorondreis

Claire Hotels

14- of 16-daagse autorondreis langs hotels

Engeland

Complete reis door Zuid-Engeland inclusief Isle of Wight

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit