Vakantie Hebriden

Een andere wereld

Op vakantie naar de Buiten-Hebriden (of the Western Isles) beland je in een totaal andere wereld. De eilandbewoners hechten sterk aan traditie. De meeste mensen zijn gelovig en zondag is nog steeds een rustdag. 60% van de bewoners spreekt Gaelic. De Buiten-Hebriden bestaan uit de eilanden Lewis & Harris (dit is 1 eiland), de Uists (North Uist, Benbecula en South Uist) en Barra. De overige meer dan 100 eilanden zijn onbewoond. Tijdens onze rondreis op de Buiten-Hebriden verken je in 5 dagen de bewoonde eilanden. Wil je langer blijven? Breid je vakantie uit met 1 nacht extra op de Uists en 2 nachten in Barra.

Lewis en Harris

Op het eiland Lewis zijn de prehistorische bezienswaardigheden, de blackhouses en de prachtige stranden een bezoek waard. Aan de westkust, tussen Barvas en Mealista, vind je de magische Callanish Standing Stones. Het is een 4000 jaar oude intacte steencirkel gelegen op een heuvel. Je kijkt uit over Loch Roag en de bergen in de verte. Voor de meer recente historie ga je naar het Arnol Blackhouse waar je aan den lijve ervaart hoe het was om in een blackhouse te wonen. Wil je even uitwaaien na deze ervaring, ga dan naar Reef Beach, een wonderschoon hagelwit strand. Of reis door naar Harris, waar je in het noorden ruige bergen treft en in het zuiden mooie witte zandstranden die mooi contrasteren met het turquoise zeewater. Harris is vooral bekend van de Harris tweed. Koop je een jasje van deze handgeweven wollen stof, dan weet je dat die een leven lang meegaat.

De Uists en Barra

Uist is een eiland van scherpe contrasten. In het oostelijke gedeelte worden glooiende heuvels en moerassige heidevelden afgewisseld met meertjes vol forel. Vogelliefhebbers gaan naar het Balranald RSPB Reserve ten westen van Lochmaddy. Naar het zuidoosten doet het landschap veel denken aan de Scandinavische scherenkust. Barra wordt wel het bloemeneiland genoemd vanwege zijn rijke verscheidenheid aan wilde bloemen, er zijn ruim duizend verschillende soorten!

Populaire Vakanties Hebriden

Met z'n tweeën
7.7
Autorondreis

Finley Hotels

16-daagse autorondreis langs hotels

Schotland

Combineer de Schotse eilanden met de Hooglanden

Met z'n tweeën
8.0
Autorondreis

Finley B&B

16-daagse autorondreis langs B&B's

Schotland

Reis naar de Schotse Hooglanden en Hebriden

Onze vakanties Hebriden

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen Hebriden

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit