Manege Kommandørgården op het Deense eiland Rømø

Ontspannen op Rømø

Geplaatst door Carla Hazenberg op dinsdag 27 juli 2021

Na veel positieve verhalen over Rømø ben ik erg benieuwd geworden naar dit bijzondere eiland en ga ik er nu zelf een bezoek aan brengen. Het Waddeneiland Rømø ligt aan de zuidwestkust van Denemarken en wordt door een 9 kilometer lange dam verbonden met het vasteland van Denemarken.

Strand

Het is eb en hoewel de waterstand erg laag is, is het een heel bijzonder gezicht om over de lange dam naar Rømø te rijden, terwijl je omgeven wordt door water. Op Rømø aangekomen wil ik natuurlijk als eerste een bezoek brengen aan het strand waar het eiland bekend om staat. Met een lengte van bijna 10 kilometer en een breedte van 2 kilometer behoort dit strand tot één van de breedste stranden van Europa. Heel bijzonder is het dat men hier gewoon met de auto op het strand mag komen. Zoek dus lekker je eigen plekje uit op dit enorme strand en ga met het hele gezin genieten van dit prachtige natuurgebied. Kinderen kunnen heerlijk spelen in het water, zandkastelen bouwen en vliegeren. Ook voor de volwassenen is er uiteraard meer dan genoeg te beleven. Ga je windsurfen, strandzeilen of paardrijden? Keuze genoeg!

Strandzeilen op Rømø

Per fiets

Als tip wil ik meegeven om het eiland ook eens per fiets te verkennen. Rømø is namelijk bij uitstek geschikt om te fietsen. Je kunt natuurlijk je eigen fiets meenemen als je dat prettig vindt, maar ook een fiets huren is geen enkel probleem op het eiland.

Rømø is ook zeer geschikt om met de fiets te verkennen

Excursies

Er worden diverse rondleidingen en excursies georganiseerd door het natuurgebied dat Rømø rijk is. Je kunt bijvoorbeeld onder begeleiding van een gids op zoek naar de vele zeehondjes die hier wonen. Kinderen zullen dit een geweldige excursie vinden en zullen op het noorden van het eiland ook hun ogen uitkijken bij de omheining die gemaakt is van de onderkaken van walvissen.

Ga met een gids op zoek naar de zeehonden op Rømø

Historie

Naast veel strandplezier kent Rømø ook historie. Breng een bezoek aan het nationale museum Kommandørgården. De kommandørs hebben omstreeks de 17e eeuw op de walvisvangstboten gevaren en hebben veel welstand op Rømø gebracht. Dit museum geeft een kijkje in het leven van die tijd en je kunt er bovendien een enorm walvisskelet bewonderen. Wil je het kleinste schooltje van Denemarken zien? Deze staat naast het museum en was in gebruik van 1784 tot 1874. Het bestaat uit slechts één ruimte.

Sfeervolle plaatsjes

Wanneer je een hapje wilt eten of even wilt winkelen dan kun je een bezoek brengen aan de plaatsjes Havneby of Lakolk. Havneby is een havenplaatsje waar je in de restaurantjes verse vis kan eten. In Lakolk, het oudste vakantieplaatsje van Rømø, kun je lekker winkelen of op een terrasje zitten. 

Dit bijzondere eiland is zeker een bezoek waard. Laat je dan ook verrassen door de ongerepte natuur en de heerlijk ontspannen sfeer die hier heerst!

Wil jij ook dit geweldige eiland bezoeken? Bekijk al onze reizen naar Rømø.

Ontdek deze bestemming

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.3
Autorondreis

Rasmus

15-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Denemarken

Zwemmen in zee of in het zwembad

Met de hond
Met z'n tweeën
9.0
Vakantiewoning

Enjoy Resort Rømø

Zuidwest-Denemarken, Rømø

Uitgebreid wellnesscentrum en binnenzwembad

Met de hond
Met de kinderen
7.3
Vakantiewoning

Kommandørgården Hytter

Zuidwest-Denemarken, Rømø

Vakantiewoningen dichtbij zee

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit