De leukste uitjes met de kinderen in Denemarken. Foto: Thomas Høyrup Christensen

De 5 leukste uitjes met kinderen in Denemarken

Geplaatst door Carla Hazenberg op vrijdag 16 december 2022

Denemarken is de ideale bestemming voor kids. Mooie stranden voor volop waterpret, knusse dorpen, speeltuinen in overvloed én de leukste pretparken! Afgelopen meivakantie hebben wij de Deense regio Jutland verkent met onze kinderen. Wat zijn de leukste activiteiten om met kinderen te doen? Daar geef ik in dit blog antwoord op!

1. Tuurlijk LEGOLAND®!

Onmisbaar met kinderen is Legoland. Wij vermaken ons de hele dag in het park in de verschillende themalanden en Miniland (een soort Madurodam van legosteentjes) en hebben dan nog niet alles gedaan en gezien. Voor de echte bouwliefhebbers is het een aanrader om een bezoekje te brengen aan Lego House. Met 25 miljoen steentjes zijn de kids wel even zoet... Aan het eind van de dag snappen we wel waarom LEGOLAND® meerdere keren uitgeroepen is tot het beste attractiepark van Denemarken.

Tijdens je vakantie in Denemarken sla je LEGOLAND in Billund (Midden-Jutland) natuurlijk niet over

2. Buitenspelen in het WOW park

Kinderen in Denemarken zijn veel buiten. Overal zien we speeltuinen en zelfs de kleinste speeltuin heeft een kabelbaan. Klimmen en klauteren in de bomen is er populair. Het WOW Park combineert dit op een geweldige manier: je vindt hier ontelbaar veel boomhutten, glijbanen en kabelbanen. Niet alleen voor de kinderen leuk, maar ook zeker voor de ouders (wij hebben hier ook niet stilgezeten!). Overal zijn netten, zodat het toch een veilig gevoel geeft om je kinderen op pad te sturen. Het ruime park eromheen, de grote nettrampoline, het labyrint en de mooie oude boerderij maken het speelbos compleet. Zelfs voor het eten is aan gezonde oplossingen gedacht. Maar zelf popcorn maken op een vuurtje is wel het ultieme buiten gevoel.

Klimparcours in de WOW parken in Skjern en Billund, Midden-Jutland

3. Op safari en spot de dino's

Givskud Zoo is ruim opgezet als safaripark. Ga er met de auto doorheen of kies voor de wandeling. Een speurtocht naar de dieren wordt zo heel avontuurlijk en ga zeker op zoek naar babydieren! Givskud Zoo heeft namelijk wel een heel bijzonder kleintje; een baby neushoorn! Ook nog eens een Nederlandse, want de moeder komt uit de Beekse Bergen. Naast het safaripark is er ook een dinopark met uitleg over 26 levengrote dino’s met onuitspreekbare namen. En niet geheel onverwachts in Denemarken; er zijn ook twee grote speeltuinen.

Spot de dinosaurussen in Givskud Zoo, Give in Midden-Jutland

4. Ribe Vikinge Center

Wist je dat Denemarken een lange geschiedenis van Vikingen heeft? Niet echt de woeste wildemannen die wij ons vaak voorstellen. Voor hen was destijds het gezin en de landbouw belangrijk. Er zijn op verschillende plekken Viking musea, maar wij vonden het Ribe Vikinge Center de allerleukste. Het is een ruim opgezet terrein waar uit verschillende periodes Viking gebouwen staan die ‘echt’ bewoond worden door vrijwilligers die volledig in hun rol opgaan. Genoeg te doen hier! Volg een les in Viking vechten, bezoek de markt of kijk hoe de handwerkers vanalles maken. En tijdens drukke periodes is er ook een gave roofvogelshow.

Maak kennis met de vikingen in het Ribe Vikinge Center, Ribe, Zuid-Jutland

5. Nordsøen Oceanarium

Het Nordsøen Oceanarium ligt helemaal noordelijk in Jutland bij Hirtshals (ook leuk met voor de boot naar Noorwegen). De hoogtepunten van ons bezoek aan het aquarium waren: het aaien van de roggen, de duiker die de vissen en haaien in een enorme tank voerde en het zeehondenverblijf met onderwatertunnel. 

De oudste vond vooral het krabbetjes vangen het hoogtepunt van de dag. Bedenk een grote vijver vol met krabben die je met een hengel met een mossel eraan probeert te vangen. Een groot succes. De jongste vermaakte zich ondertussen in de leuke speeltuinen.

Er is natuurlijk nog veel meer te zien en te doen met kinderen in Denemarken tijdens de meivakantie.

Nordsøen Oceanarium in Hirtshals, Jutland, Noord-Denemarken

Ontdek deze bestemming

Met de hond
Met de kinderen
Voor het eerst
8.1
Autorondreis

Bente

11- of 12-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Denemarken

Inclusief entreetickets LEGOLAND® voor 1 dag

Met de hond
Met de kinderen
8.4
Autorondreis

Als Vikingen door Denemarken

9-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Denemarken

Terug naar de Vikingtijd in historisch Ribe

Met de kinderen
9.0
Vakantiewoning

Lalandia® Billund

Noord-Denemarken, Billund

LEGOLAND® op loopafstand!

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.3
Autorondreis

Rasmus

15-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Denemarken

Zwemmen in zee of in het zwembad

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit