De leukste uitjes met de kinderen in Denemarken, Copyright Poul Anker Nielsen

De 5 leukste uitjes met kinderen in Denemarken

Geplaatst door Susan de Lange op dinsdag 27 juli 2021

Denemarken is een ideale bestemming voor kids. Mooie stranden voor volop waterpret, leuke plaatsjes, speeltuinen in overvloed én de leukste uitjes! Afgelopen meivakantie zijn wij naar Jutland geweest en hierbij mijn top 5 met kinderen in Denemarken.

1. Tuurlijk Legoland!

Onmisbaar met kinderen is Legoland. Wij vermaken ons de hele dag in het park in de verschillende themalanden en Miniland (een soort Madurodam van legosteentjes) en hebben dan nog niet alles gedaan en gezien. Voor de echte bouwliefhebbers is het een aanrader om een bezoekje te brengen aan Lego House. Met 25 miljoen steentjes zijn de kids wel even zoet.

Tijdens je vakantie in Denemarken sla je LEGOLAND in Billund (Midden-Jutland) natuurlijk niet over

2. Buitenspelen in het WOW park

Kinderen in Denemarken zijn veel buiten. Overal zien we speeltuinen en zelfs de kleinste speeltuin heeft een kabelbaan. Klimmen en klauteren in de bomen is er populair. Het WOW park combineert dit op een geweldige manier. Boomhutten, glijbanen en kabelbanen. Niet alleen voor de kinderen leuk maar ook zeker voor de ouders. Overal zijn netten, zodat het toch een veilig gevoel geeft om je kinderen op pad te sturen. Het ruime park eromheen, de grote nettrampoline, het labyrint en de mooie oude boerderij maken het speelbos compleet. Zelfs voor het eten is aan gezonde oplossingen gedacht. Zelf popcorn maken op een vuurtje is wel het ultieme buiten gevoel.

Klimparcours in de WOW parken in Skjern en Billund, Midden-Jutland

3. Op safari en spot de dino's

Givskud Zoo is ruim opgezet als safaripark. Je kunt er met de auto of wandelend doorheen. Een speurtocht naar de dieren wordt zo heel avontuurlijk en ga zeker op zoek naar babydieren. Givskud heeft namelijk wel een heel bijzonder kleintje, een baby neushoorn! Ook nog eens een Nederlandse, want de moeder komt uit de Beekse Bergen. Naast het safaripark is er ook een dinopark met uitleg over 26 levengrote dino’s met onuitspreekbare namen en zijn er twee grote speeltuinen.

Spot de dinosaurussen in Givskud Zoo, Give in Midden-Jutland

4. Ribe Vikinge Center

Wist je dat Denemarken een lange historie van Vikingen heeft? Niet echt de woeste wildemannen die wij ons vaak voorstellen. Voor hen was destijds het gezin belangrijk en de landbouw. Er zijn op verschillende plekken Viking musea, maar wij vonden het Ribe Vikinge Center de allerleukste. Het is een ruim opgezet terrein waar uit verschillende periodes Viking gebouwen staan. Deze worden ‘echt’ bewoond door vrijwilligers die volledig in hun rol opgaan. Bij de centrale hoeve is een leuk speeltuintje met waterpoel om over steentjes te springen (natte kleding gegarandeerd :) ). Er worden lessen gegeven in Viking vechten, er is een markt, er werken handwerkers en tijdens drukke periodes is er ook een gave roofvogelshow.

Maak kennis met de vikingen in het Ribe Vikinge Center, Ribe, Zuid-Jutland

5. Nordsøen Oceanarium

Het Nordsøen Oceanarium ligt helemaal noordelijk in Jutland bij Hirtshals (ook leuk met voor de boot naar Noorwegen). De highlights hier zijn: roggen aaien, de enorme tank met gigantische klompvis waar een duiker vissen (ook haaien) ging voeren en het zeehondenverblijf met onderwatertunnel. De oudste was niet weg te slaan bij het krabbetjes vangen. Bedenk een grote vijver vol met krabben die je met een hengel met een mossel eraan probeert te vangen. Gelukkig kon de jongste zich ondertussen vermaken in de leuke speeltuinen buiten.

Er is natuurlijk nog veel meer te zien en te doen met kinderen in Denemarken tijdens de meivakantie. Wat zijn jullie tips?

Nordsøen Oceanarium in Hirtshals, Jutland, Noord-Denemarken

Ontdek deze bestemming

Met de hond
Met de kinderen
8.4
Autorondreis

Als Vikingen door Denemarken

9-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Denemarken

Terug naar de Vikingtijd in historisch Ribe

Met de kinderen
8.3
Autorondreis

Keld kampeerhutten

13-daagse autorondreis langs kampeerhutten

Denemarken

Het vrije campingleven

Met de hond
Met de kinderen
9.0
Vakantiewoning

Lalandia® Billund

Noord-Denemarken, Billund

LEGOLAND® op loopafstand!

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.6
Vakantiewoning

Ribe Byferie Resort
+

Zuidwest-Denemarken, Ribe

Oudste stadje van Denemarken op Jutland

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit