Kopenhagen is ook leuk voor kids!

Kopenhagen met kids!

Geplaatst door Annemarie Bergfeld op woensdag 27 oktober 2021

Gratis openbaar vervoer in de regio Kopenhagen, vrije toegang tot 86 van de mooiste attracties en de rijen bij de ingang omzeilen: natuurlijk wil je die handige kortingkaart! Een paar tips voor Kopenhagen met kids én Copenhagen Card.

1. Een land om te ontdekken

Inkopen doen op de Vikingmarkt, rond het vuur aanschuiven bij een familie uit de IJzertijd, varen in een uitgeholde boomstam. In Land of Legends ga je ver terug in de tijd. Je ziet hoe de smid, de pottenbakker en de wever hun gereedschappen, eetkommen en kleren maakten en hoe de boeren op het veld hun graan verbouwden. In dit mooie openluchtmuseum bij de plaats Lejre wandel je niet alleen door tienduizend jaar Deense geschiedenis, je kan ook meedoen. Land of Legends is een land dat je wilt ontdekken!

Land of Legends, Lejre, ten westen van Kopenhagen

2. Experimenteren maar!

Het begint al met de kurkentrekkertrap. Wauw, dit is iets bijzonders! Een bezoek aan het Experimentarium zou zo maar het hoogtepunt van je trip naar Kopenhagen kunnen worden. Dit science centre daagt kinderen van alle leeftijden uit om op een speelse manier nieuwe dingen te leren. Leer in de Tunnel van de Zintuigen hoe proeven, ruiken, horen, zien en voelen in z'n werk gaat. In het Labyrint van Licht speel je op een laserharp, ontdek je de kamer zonder kleuren en beweeg je sneller dan je eigen schaduw. In het interactieve filmtheater speel je zelf een rol in de film en in het nieuwe Bubblearium blaas je bellen die zo groot zijn dat je erin kunt zitten. Iemand hier die zei dat wetenschap niet superleuk is?

Experimentarium in Hellerup, 6 km ten noorden van Kopenhagen

3. In de zeven zeeën

Den Blå Planet, de Blauwe Planeet, is Europa's grootste aquarium. Als er nog eens een wedstrijd wordt uitgeschreven voor het mooiste, staat-ie waarschijnlijk ook bovenaan. In dit aquarium, vlak bij de luchthaven, dompel je je bijna letterlijk onder in de zeven zeeën, je ziet de vissen naast, onder en boven je langs zwemmen. Er zijn meer dan 400 diersoorten van over de hele wereld. Niet alleen vissen maar ook otters, krokodillen (in het regenwoud!), vlinders en vogels - alle dieren die ook maar een béétje met water te maken hebben zijn in deze blauwe planeet te vinden. De kinderen kunnen zich er uren vermaken. En ze mogen de vissen aaien. Nee... de piranha’s dan weer niet.

Den Blå Planet in Kastrup, vlakbij de luchthaven van Kopenhagen

4. Dagje strand

Wat leer je veel van zoveel actieve dingen! Maar... na al die doe-dingen is een dagje luieren ook wel lekker. Komt dat even goed uit dat Kopenhagen stranden met stralend wit zand en schoon zeewater heeft! Die van Bellevue en Hellerup zijn populair, net als die van Amager - het dichtst bij het centrum. Vind je het leuk om ook een tochtje over het ruime, glooiende platteland van Denemarken te maken? Ga dan eens naar het strand van Gilleleje aan de noordkust van Sjaelland. Dit vissersdorpje op zo'n 60 km van de hoofdstad heeft een gezellig centrum en een levendige vissershaven. De trein (gratis met de Copenhagen Card) doet er ongeveer anderhalf uur over. Vanaf het station is het 300 meter lopen naar het strand. Laat het luieren maar beginnen!

De Copenhagen Card aanschaffen? Bestel de card bij jouw rondreis door Denemarken!

Lees ook het blog Kopenhagen Goedkoper met Copenhagen Card-tips voor volwassenen.

Strand nabij Kopenhagen

Ontdek deze bestemming

Vroegboekkorting
Met de hond
Met de kinderen
Voor het eerst
8.1
Autorondreis

Bente

11- of 12-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Denemarken

Inclusief entreetickets LEGOLAND® voor 1 dag

Voucher t.w.v. DKK 75 voor café Ribe

Aanbieding
Met de hond
Met de kinderen
8.4
Autorondreis

Als Vikingen door Denemarken

9-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Denemarken

Terug naar de Vikingtijd in historisch Ribe

Voucher t.w.v. DKK 75 voor café Ribe.

Met de kinderen
8.4
Rondreis

Keld kampeerhutten

15-daagse autorondreis langs kampeerhutten

Denemarken

Het vrije campingleven

Met de e-car
Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.0
Autorondreis

Mads

14-daagse autorondreis langs hotels

Denemarken

Populairste hotelreis van Buro Scanbrit

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit