De gekleurde Nyhaven in Kopenhagen

Kopenhagen goedkoper

Geplaatst door Annemarie Bergfeld op woensdag 07 december 2022

Een grachtentour, een bezoek aan pretpark Tivoli, het imposante slot Fredriksborg of de oudste sterrenwacht van Europa bezoeken: met de Copenhagen Card worden de leukste uitstapjes in én rond de hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen, opeens een stuk goedkoper. We geven je acht tips voor een stedentrip - of dagtrip - in Kopenhagen.

1. Van middeleeuwen naar heden

Pracht, praal, barok en romantiek: je vindt het allemaal in Slot Fredriksborg dat koning Christian IV begin 17e eeuw liet bouwen. Sinds 1878 huisvest het enorme kasteel het nationaal-historisch museum van Denemarken. Door rijk gedecoreerde kamers loop je van de late middeleeuwen naar het Deense heden. En de tuin is zeker een bezoek waard: loop langs watervallen, historische bloemen, fonteinen en een badhuis vermomd als kasteel.

Slot Frederiksborg, Hillerød

2. De mooiste zeemijl van het land

Met de Frederiksborg Ferry vaar je de mooiste zeemijl van Denemarken. De rondvaartboot maakt een tour over de Slotssøen (het 'kasteelmeer'), langs het sloteiland en de andere eilandjes waar ondermeer Frederiksborgs kasteelkerk net zo glorieus staat te zijn als het kasteel zelf.

Met de Frederiksborg Ferry vaar je langs Slot Fredriksborg

3. De stad vanaf het water

Zin in nog een stukje varen? Vast wel! Canal Tours Copenhagen laat je de mooiste en meest interessante bezienswaardigheden van Kopenhagen vanaf het water zien. Je komt langs de opera, Slot Amalienborg, de Kleine Zeemeermin en méér.

Vaar met Canal Tours Copenhagen o.a. langs Slot Amalienborg

4. Toren zonder trap

Daar is-ie weer: Koning Christian IV. Hij gaf óók opdracht voor de bouw van Rundetårn. In deze ronde toren is de oudste sterrenwacht van Europa te vinden. Ook bijzonder: je loopt niet via trappen omhoog, maar over een 192 m lang pad dat als een spiraal naar boven leidt.

Rundetårn

5. Kenia in Kopenhagen

Voor een vleugje Afrika in het noorden bezoek je het Karen Blixen Museum. Deze barones, die eigenlijk Isak Dinesen heette, was één van de belangrijkste 20-eeuwse schrijvers van Denemarken. Ze werd beroemd met haar boek Out of Africa, gebaseerd op de jaren dat ze een koffieplantage in Kenia leidde. De film won een Oscar net als de film die werd geïnspireerd op haar boek Babette's Feast.

6. Kunst aan zee

Alleen al voor de beeldentuin met uitzicht over de Øresund en op de kust van Zweden zou je er naartoe gaan. Maar vergeet ook de rest van het Louisiana Museum voor moderne kunst niet. Je ziet er meer dan 4000 internationale werken van 1945 tot nu. De nadruk ligt op schilderkunst en beeldende kunst. Denk aan namen als Giacometti, Picasso, Lichtenstein en Sol LeWitt. Best bijzonder: het museum heeft ook een strand.

Louisiana Museum of Modern Art

7. Ga kijken in Slot Kronborg!

En nog een slot. De Denen zijn er dol op. Het veelzijdige Kronborg Slot valt niet in een paar zinnen te beschrijven. Een poging: één van de mooiste renaissancekastelen van het noorden is elegant en robuust tegelijk. Hij was gebouwd om de Øresund te controleren en speelt een hoofdrol in Hamlet van Shakespeare. En een balzaal van 62 meter lang? Jazeker. Kijken dus!

Slot Kronborg, Helsingør

8. Tussen nostalgie en sensatie

En last but not least: Tivoli, het bekendste attractiepark van Denemarken (en misschien zelfs wel van Europa) dat al sinds 1843 bestaat. Tivoli heeft attracties voor iedereen en in de zomer geniet je er van live muziek. Hier stap je in nostalgische attracties, zoals de houten Roller Coaster uit 1914. Kies je voor meer actie? Ga dan voor de Vertigo: bij 100 km/uur hang je er ondersteboven in. Om moed te verzamelen voor de volgende attractie ga je lekker smørrebrød eten. Of - echt hygge - picknicken onder het weelderige bomengroen, net zoals veel Denen ook doen.

De Copenhagen Card kopen? Bestel de card bij jouw rondreis door Denemarken!

Lees ook het blog Kopenhagen met kids met Copenhagen Card-tips voor kids.

Ga naar attractiepark Tivoli

Ontdek deze bestemming

Vroegboekkorting
Met de hond
Met de kinderen
Voor het eerst
8.1
Autorondreis

Bente

11- of 12-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Denemarken

Inclusief entreetickets LEGOLAND® voor 1 dag

Voucher t.w.v. DKK 75 voor café Ribe

Aanbieding
Met de hond
Met de kinderen
8.4
Autorondreis

Als Vikingen door Denemarken

9-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Denemarken

Terug naar de Vikingtijd in historisch Ribe

Voucher t.w.v. DKK 75 voor café Ribe.

Met de e-car
Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.0
Autorondreis

Mads

14-daagse autorondreis langs hotels

Denemarken

Populairste hotelreis van Buro Scanbrit

Met de kinderen
8.4
Rondreis

Keld kampeerhutten

15-daagse autorondreis langs kampeerhutten

Denemarken

Het vrije campingleven

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit