Elektrische auto

De ideale rondreizen door Europa met een elektrische auto

Geplaatst door Daniëlle Kuil op maandag 06 maart 2023

Overweeg jij op vakantie te gaan met een elektrische auto? Het wordt je steeds makkelijker gemaakt! De afgelopen jaren is met name in Noordwest-Europa veel geïnvesteerd in de laadinfrastructuur voor elektrische auto’s. Daarom hebben wij een top-5 ‘ideale rondreizen met de elektrische auto’ voor je gemaakt.

1. Verken Midden-Zweden met de elektrische auto: rondreis Nils

Wil je op vakantie naar Zweden met een elektrische auto dan is de rondreis Nils uitermate geschikt! Want ook in Zweden zie je steeds meer elektrische auto’s op de weg. Tijdens rondreis Nils beleef je het echte Zweedse outdoor leven. Vergeet dus niet op eland- of beversafari te gaan. Of bezoek de stad Falun: hier vind je de kopermijn, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Een andere activiteit die op je lijstje moet staan is een wandeling door Sånfjället Nationaal Park en kijk uit naar wilde rendieren. Er is genoeg te zien en te beleven tijdens rondreis Nils! 

Tijdens deze reis verblijf je in 4 verschillende vakantiewoningen en geniet je van de rust, ruimte en natuur die Zweden te bieden heeft. Bij alle inbegrepen vakantiewoningen staan voldoende laadpalen en onderweg vind je veel snelladers. Het is wel goed om dit voorafgaand aan je autovakantie te checken. 

Tip! Lees meer over op reis gaan naar Zweden met de elektrische auto.

De UNESCO Kopermijn in Falun, Zweden

2. Rondreis Knut, onze populairste hotelrondreis met de elektrische auto

Wist je dat Noorwegen bekend staat om de meest EV-vriendelijkste plek (electric vehicle) op de wereld naast Nederland? Noren krijgen korting op tol en ferry’s, parkeren is op sommige openbare plekken gratis en er zijn nieuwe parkeergarages gekomen alleen geschikt voor elektrische auto’s. Ook is dit voordelig voor toeristen omdat er steeds meer laadpalen worden geplaatst. Genoeg redenen om de rondreis Knut te gaan maken naar de 3 beroemdste fjorden van Noorwegen: de Geirangerjord, Sognefjord en de Hardangerfjord. Bezoek tijdens deze reis ook het olympisch museum in Lillehammer, de grootste gletsjer van Europa en de staafkerk van Urnes. Vergeet ook niet de echte warme Noorse wafels te proeven!

De Geirangerfjord in Noorwegen

3. Op vakantie dicht bij huis met rondreis Mads

Denemarken is een heerlijk land voor een vakantie dichtbij huis. Je kan binnen 8 uur bij je eerste stop van deze reis zijn: welkom in het historische plaatsje Ribe. Hier kan jouw rondreis door het afwisselende Deense landschap beginnen. Je rijdt verder naar verschillende eilanden van Denemarken zoals Funen en Seeland. Twee weken lang is het genieten van de oude stadjes, schitterende natuur en Deense cultuur.

Onderweg zijn er verschillende laadpaalpunten. Houd er wel rekening mee dat het netwerk aan laadpalen nog niet volledig dekkend is. Het is verstandig om voorafgaand aan de reis te bekijken welke laadmogelijkheden op de route beschikbaar zijn. 

Lees meer over reizen met een elektrische auto naar Denemarken.

Een luchtfoto van Slot Geskov op het Deense eiland Funen

4. Met de elektrische auto naar de Schotse Hooglanden

Het reizen met een elektrische auto naar Schotland is ook mogelijk! Er zijn bij deze reis voldoende laadmogelijkheden die op de route liggen. Je elektrische autovakantie ‘Braveheart Hotels’ door Schotland kan beginnen! Het is het puur genieten van de natuur, traditionele Schotse gerechten en historische plaatsen. 

Met deze reis maak je kennis met de indrukwekkende geschiedenis van Schotland. Leer meer over de Schotse vrijheidsstrijder William Wallace, bezoek een whiskystokerij in Pitlochry en rij langs het geheimzinnige meer Loch Ness.

Pittoreske weg in Cairngorms National Park, Schotland

5. Rondreis Tommie: water, natuur en cultuur!

Een rondreis in Zweden die niet mag ontbreken op het lijstje is de autorondreis Tommie. Deze reis kan perfect met een elektrische auto gemaakt worden. Je vindt namelijk laadpalen direct in de omgeving en op loopafstand van je hotels! Tijdens deze reis maak je onder andere kennis met de hoofdstad Stockholm, de sfeervolle stad Göteborg en met het oude Kalmar. Veel plezier op vakantie met je elektrische auto!

Tip: als je nog meer wilt genieten van Zweden, lees dan meer over onze top 10 bezienswaardigheden en attracties verspreid door Zweden!

De skyline van Stockholm, Zweden.

Op zoek naar meer informatie over reizen met een elektrische auto?

Lees de algemene informatie over het rijden met een elektrische auto op een van onze bestemmingen of lees onze blog waar we een interview hebben gehouden met Raymond, een ervaren elektrische autorijder. Hij vertelt onder andere meer over op vakantie gaan met een elektrische auto in Engeland, Ierland en Noorwegen. 

Plan je reis met je elektrische auto met Buro Scanbrit.

Ontdek deze bestemming

Met de e-car
Met z'n tweeën
Rustig reistempo
8.2
Autorondreis

Braveheart Hotels

11-daagse autorondreis langs hotels

Schotland

Reis met je (elektrische) auto naar de Schotse Hooglanden

Met de e-car
Met de kinderen
7.6
Autorondreis

Nils

17-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Zweden

Rustig reistempo door Midden-Zweden

Met de e-car
Voor het eerst
8.1
Autorondreis

Knut

13- of 17- daagse autorondreis langs hotels

Noorwegen

Populairste hotelrondreis met de (elektrische) auto

Met de e-car
Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.0
Autorondreis

Mads

14-daagse autorondreis langs hotels

Denemarken

Populairste hotelreis van Buro Scanbrit

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit