Voss - Hangurstoppen

Tips van onze reisspecialisten: de onmisbare paklijst voor een vakantie naar Scandinavië

Geplaatst door Daniëlle Kuil op vrijdag 09 juni 2023

Het verzamelen van alle benodigde spullen voor elke vakantie kan een uitdaging zijn. Gelukkig staan onze reisspecialisten klaar om je te voorzien van handige inpaktips voor jouw vakantie naar Scandinavië! Of je nu van plan bent om te genieten van een rondreis langs de Deense kust, een actieve vakantie in Zweden te maken of een avontuurlijke reis te ondernemen. Onze reisspecialisten geven advies over wat je absoluut niet mag vergeten. En daar zitten wat verrassingen bij waar je zeker niet aan hebt gedacht… Veel succes met het inpakken van je koffer! 

Tip: ga je in de winter op vakantie naar Scandinavië? Lees dan ons blog over onze kledingtips zodat je goed voorbereid bent op de sneeuw en arctische temperaturen in Scandinavië

Op pad in Denemarken: essentiële items!

Onze reisspecialist Mark is dé expert als het gaat om onze bestemming Denemarken. Denemarken is een fantastische vakantiebestemming met schone stranden, gezellige steden en volop attracties. Het is perfect voor gezinnen met kinderen en cultuurliefhebbers. “Hier zijn mijn tips voor een paklijst naar Denemarken”:  

Ik ga naar Denemarken en neem mee…

·       Wandelschoenen: Denemarken is ideaal om te wandelen, met glooiende heuvels en de prachtige kliffen van Møns Klint, de hoogste kliffen van het land op het eiland Møn (128 meter hoog).
·       Mountainbike of fiets (als je met je eigen auto gaat): verken de vele bossen en prachtige natuur van Denemarken. Denemarken is de perfecte bestemming voor avontuurlijke fietstochten of ontspannen fietsritten
·       Vergeet je zonnebrand niet. De Scandinavische zomers zijn prachtig, vaak nog mooier en zonniger dan de onze. Zorg ervoor dat je goed beschermd bent tegen de zon.

Tip voor als je al in Denemarken bent: ontdek de culinaire lekkernijen van het Hart van Denemarken! Proef al het heerlijks dat deze regio te bieden heeft. Neem zelf wat smørrebrød mee en dompel je onder in de Deense foodcultuur.

De auto inpakken

Wat heb je nodig voor een vakantie naar Zweden?

Reisspecialist Loes is gek op het Zweedse buitenleven. Onze reizen zijn ontzettend leuk voor jong en oud: op avontuur in de wildernis, wandelen in de charmante steden of zwemmen in een van de meren. Maar voordat je op vakantie gaat naar Zweden, is het belangrijk om de juiste spullen in te pakken. Maak een reislijstje om te zorgen dat je niks vergeet. 

Ik ga naar Zweden en neem mee…

·       Stevige wandelschoenen: ook voor Zweden is het belangrijk om fijne wandelschoenen mee te nemen. Met uitgestrekte nationale parken, prachtige wandelpaden en flink wat bergen is Zweden een paradijs voor wandelliefhebbers!
·       Sneldrogende handdoeken: of je nu een verfrissende duik neemt in een van de vele meren van Zweden of ontspant in een traditionele Zweedse sauna, sneldrogende handdoeken zijn ideaal. Ben jij al klaar voor je volgende wateravontuur?
·       Een verrekijker: Zweden staat bekend om zijn ongerepte natuur en wilde dieren. Een verrekijker helpt je om vogels te spotten of misschien wel een eland in het wild te zien!
·       Herbruikbare waterfles: in Zweden is kraanwater van uitstekende kwaliteit en veilig om te drinken. Het meenemen van een herbruikbare waterfles is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook handig om gehydrateerd te blijven tijdens je avonturen. Lees hier nog meer tips om duurzamer op reis te gaan.

Stockholm archipel

Wat mag je niet vergeten in je koffer: een vakantie naar Finland

Onze reisspecialist Joyce weet alles over Finland en de regio Lapland. Als ze op werkbezoek is, geniet ze van de eindeloze zomerdagen, prachtige meren én mooie landschappen. Voordat je op reis gaat, is het belangrijk om de juiste spullen in te pakken voor een zomer in Finland. Joyce heeft een handige inpaklijst samengesteld speciaal voor de zomerse dagen in Finland: 

Ik ga naar Finland en neem mee…

·       Muggenspray: helaas, muggen zijn er ook in Finland. Om te voorkomen dat deze zoemende beestjes je zomervakantie verstoren, is muggenspray een absolute must-have.
·       Een oogmasker: Finland staat bekend om zijn 'nightless nights' tijdens de zomer, waarin de zon nauwelijks ondergaat. Hoewel dit een unieke en fascinerende ervaring is, kan het ook je slaapritme verstoren. Neem daarom een oogmasker mee om het licht buiten te sluiten en een goede nachtrust te garanderen. 
·       Zwemkleding: Met de vele meren en waterwegen in Finland is zwemmen een populaire zomeractiviteit. Vergeet niet om je zwemkleding in te pakken, zodat je kunt genieten van een verfrissende duik in het heldere water van de Finse meren.

Brug in Rokua Geopark - Finland

Ontdek deze bestemming

Aanbieding
Met de kinderen
7.7
Autorondreis

Pernilla

17-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Zweden

Comfortabele, ruime vakantiewoningen

€ 150 korting per boeking

Met de e-car
Met de hond
Met de kinderen
8.1
Autorondreis

Arvid met Stena Line

13-, 14- of 17-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Zweden

Populairste gezinsreis door Zweden

Met de hond
Met de kinderen
9.0
Autorondreis

Ragnar

17-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Zweden

Leuke uitstapjes voor de kinderen

Met de hond
Met de kinderen
8.6
Autorondreis

Stine

11- of 12-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Denemarken

Eilandhoppen in Denemarken

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit