Kajakken bij de Lofoten – Noorwegen

Onze top 10 populairste excursies voor de zomer

Geplaatst door Daniëlle Kuil op woensdag 28 juni 2023

De zomer staat voor de deur en dat betekent hopelijk dat jouw langverwachte vakantie bijna begint... Heb je nog leuke excursies nodig om jouw vakantie compleet te maken? Wij hebben speciaal voor jou dé populairste zomerexcursies op een rij gezet. Denk aan: avontuurlijke watersportactiviteiten, heerlijke wandelingen in een rendierpark en niet te vergeten, de allerleukste pretparken!

Noorwegen: ga op elandsafari

Noorwegen, het land van adembenemende landschappen, betoverende fjorden en natuurlijk... elanden! Een van de meest geliefde excursies in Noorwegen is de elandsafari. Bewonder deze majestueuze dieren in hun natuurlijke habitat. Onder begeleiding van ervaren gidsen ga je op ontdekkingstocht door de uitgestrekte bossen en open vlaktes van Noorwegen, op zoek naar elanden. Sta versteld als je oog in oog komt te staan. Vergeet je camera niet, want je gaat ongetwijfeld de perfecte foto’s maken. Een elandsafari is de ultieme toevoeging aan jouw Noorse vakantie!

Eland in de omgeving van Lom

Noorwegen: Flåm Banen avontuur vanuit Voss

Maak je klaar voor het ultieme avontuur in Noorwegen: het Flåm Banen avontuur! Flåm, een dorpje gelegen aan de Aurlandsfjord - een zijarm van de legendarische Sognefjord - wacht op je. Ervaar de schoonheid van de Noorse fjorden als nooit tevoren. Stap aan boord van de Flåm Banen, Europa's steilste spoorweg, en laat je meevoeren vanuit Myrdal naar Flåm. Maar dat is nog niet alles! Deze excursie neemt je ook mee op een RIB-boottocht door de Aurlandsfjord en Nærøyfjord.

Bereid je voor op spectaculaire uitzichten van majestueuze bergen, indrukwekkende watervallen en groene valleien. En voor de avonturiers onder ons is er zelfs de mogelijkheid om in een kajak te stappen en zelf door de betoverende fjorden te peddelen. Wat je ook kiest, één ding is zeker: de Flåm Banen excursie belooft een heerlijk avontuur te worden!

Copyright: Sverre Hjornevik

Noorwegen: ontdek de fjorden

Als je de fjorden van Noorwegen wilt verkennen, mag een Noorse fjorden excursie niet ontbreken op je lijst. Dit land staat bekend om zijn indrukwekkende fjordenlandschap, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Tijdens diverse excursies geniet je van adembenemende uitzichten op steile kliffen, kristalhelder water en Noorse dorpjes langs de fjorden. Kies ervoor om een boottocht te maken en de fjorden van dichtbij te bewonderen of maak een wandeling langs de fjorden én geniet optimaal van de Noorse natuur.

Ga mee op rondvaart en vaar vanuit Bergen naar het spectaculaire fjordlandschap of ga aan boord van een cruiseferry en verken de Geirangerfjord.

Koppel geniet van het uitzicht op Geirangerfjord

Denemarken: met het gezin naar Billund Lalandia!

Voor een leuke excursie is Billund Lalandia in Denemarken een geweldige optie. Lalandia is een indoor waterpark en speelparadijs dat plezier biedt voor jong en oud. Met glijbanen, zwembaden, speeltoestellen en nog veel meer, is er genoeg te doen om de hele dag bezig te zijn. Kinderen vermaken zich in de waterspeeltuin of bij de waterglijbanen, terwijl ouders ontspannen in de sauna of genieten van een heerlijke maaltijd in het restaurant. Billund Lalandia is de perfecte plek om samen met het hele gezin plezier te hebben en onvergetelijke herinneringen te creëren.

Lalandia Rødby

Denemarken: op avontuur in LEGOLAND® Billund

Stap in de wondere wereld van LEGOLAND® in Billund Denemarken voor een geweldige dag vol plezier! Legoland is dé ultieme attractie in Denemarken en trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. Hier kom je in een omgeving vol attracties en shows die allemaal gebaseerd zijn op de beroemde Lego-bouwstenen. Begeef je in een wereld vol avontuur terwijl je geniet van achtbanen, waterattracties en interactieve speelgebieden. En voor volwassenen: jullie zijn ook welkom om jullie meesterlijke Lego-creaties te maken en samen te genieten van diverse shows. Dus kom langs en laat je fantasie de vrije loop in deze Lego-wereld.

LEGOLAND® Billund

Zweden: elanden en beren spotten

Maak je klaar voor een avontuur in het prachtige Zweden, een land dat bekend staat om zijn uitgestrekte bossen en adembenemende natuur. En wat is er nu spannender dan het spotten van elanden en beren? Deze excursies zijn absoluut hoogtepunten van een bezoek aan Zweden.

In Lofsdalen krijg je de kans om beren, wolven en vossen te spotten vanuit een authentieke wildernishut. Of ga op pad met een ervaren gids en ontdek alles over de levensstijl en gewoonten van elanden, beren en zelfs wilde zwijnen rondom Stockholm. Tijdens deze avonturen geniet je samen met je medereizigers van een heerlijke traditionele Zweedse maaltijd midden in de natuur. En als de zon ondergaat, vertrek je weer naar Stockholm, met onvergetelijke herinneringen in je bagage.

Een beer in het water

Zweden: het klimparcours bij Idre Fjäll

Beleef een avontuur vol klimmen en klauteren bij het hoogteparcours, gelegen tussen de hoge bomen in Idre Fjäll. Er zijn speciaal voor zowel de durfallen als de kleine avonturiers diverse parcours uitgezet. Balanceer op touwen, klim door tunnels en trotseer een uitdagend spinnenweb.

Durf jij de hoogte in te gaan en je grenzen te verleggen? Voel de sensatie van het overwinnen van obstakels en de voldoening van elke succesvolle stap vooruit.

Klimparcours in de bomen Idre Fjäll

Finland: wandelingen in Salla Reindeer Park

Als je op zoek bent naar een unieke excursie, dan is een bezoek aan het Salla Reindeer Park in Finland een aanrader. In dit park maak je kennis met de Sami-cultuur en leer je meer over het leven van rendierherders. Maak schitterende wandelingen door de Lapse Wildernis: kies voor een wandeling langs het meer Tuohenlusikka, door het moerasgebied én neem de tijd om rendieren te spotten.

Salla Reindeer Park

Finland: Sauna Village Himos

De Finse sauna vormt een essentieel onderdeel van de rijke Finse cultuur. Dit eeuwenoude ritueel heeft zelfs de erkenning gekregen die het verdient, aangezien het in 2020 werd opgenomen op de prestigieuze UNESCO-lijst van immaterieel cultureel erfgoed. Dus, hoog tijd om zelf te ervaren wat een echte Finse sauna te bieden heeft!

Maak je klaar voor een onvergetelijke ervaring in de Sauna Village, gelegen op zo'n 6 km afstand van het mooie Himos. Hier vind je naar schatting 's werelds grootste verzameling rooksauna's. Het is een adembenemende plek, gelegen aan de baai van het prachtige Päijänne-meer. In dit idyllische decor worden de historische sauna's met zorg gerestaureerd, gebruikmakend van traditionele gereedschappen en methoden die door de tijd heen bewaard zijn gebleven.

Treed in de voetsporen van Finse saunaliefhebbers en dompel jezelf onder in de verkwikkende traditie. Neem een verfrissende duik in het meer, ontspan en geniet van de betoverende zomeravond die zich voor je uitstrekt.

Himos Holiday Center

IJsland: snorkelen in Thingvellir Nationaal Park

IJsland staat bekend om zijn adembenemende landschappen en unieke geologische kenmerken. Een geweldige excursie in IJsland is het snorkelen in Thingvellir Nationaal Park. Geniet van een unieke snorkelervaring in deze UNESCO-werelderfgoedlocatie tussen de continentale platen. Ontdek de prachtige onderwaterwereld van IJsland terwijl je zwemt in de kristalheldere wateren van de Silfra-kloof.

Met deze top 10 excursies heb je leuke inspiratie om een onvergetelijke zomer te beleven. Of je nu op zoek bent naar avontuur in de natuur of leuke familieactiviteiten, jouw onvergetelijke zomervakantie staat voor de deur.

Snorkelen in Thingvellir Nationaal Park

Ontdek deze bestemming

Aanbieding
Voor het eerst
8.3
Fly Drive

Bjørnar

15-daagse rondreis langs diverse accommodaties

Zweden, Noorwegen, Finland

Verblijf in rorbuer, de originele vissershuisjes

€ 200 korting per boeking

Aanbieding
Met z'n tweeën
Rustig reistempo
Fly Drive

Katla

15-daagse rondreis langs hotels

IJsland

Ontdek in rustig reistempo spectaculair IJsland

€ 250 korting per boeking

Met de hond
Met de kinderen
8.2
Vakantiewoning

Idre Fjäll

Midden-Zweden, Idre

Midden in een ruig berggebied met veel activiteiten

Met de hond
Met de kinderen
Rustig reistempo
8.2
Autorondreis

Kaj

15-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Denemarken

Leuke parken met kinderactiviteiten

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit