Dronning Louises Brug in Kopenhagen. Photo credit: Abdellah Ihadian

7 tips voor nazomeren in Denemarken

Geplaatst door Carla Hazenberg op maandag 18 juli 2022

In de nazomer met de kinderen op pad, of nog even met z’n tweeën er tussenuit? Half augustus is het hoogseizoen in Denemarken al voorbij. De prijzen liggen dan lager en het is rustiger in de vakantiegebieden. Lees snel onze zeven tips voor een zorgeloze vakantie naar Denemarken in de nazomer.

1.       Zoek de kust op

Denemarken heeft meer dan 7000 kilometer kustlijn. Er is altijd wel een rustig strandje te vinden. Bonus: aan het einde van de zomer is het zeewater warmer. Koers bijvoorbeeld naar Jutland waar Søndervig Strand tot beste strand van Denemarken gekozen werd. Met rondreis Jens kom je erlangs.

Strandhuisjes op het Løkken Strand. Photo credit: Daniel Brandt Andersen

2.       Maak een rondreis met het hele gezin

Roadtrippen is altijd leuk en vanwege de rust heb je in het naseizoen het ultieme vrijheidsgevoel. Rondreis Silje voert langs leuke dorpjes, heerlijke stranden, musea en langs Legoland: leuk voor het hele gezin.  
3.       Ga eilandhoppen

Rondreis Mads voert over schiereiland Jutland en de eilanden Funen en Seeland. Je slaapt in kleinschalige, charmante hotels met karakter. 


4.       Zie waanzinnige zandsculpturen

Nog tot en met oktober kun je in Søndervig, Ringkøbing, spectaculaire zandkunstwerken zien tijdens het jaarlijkse Zandsculptuurfestival. Elk beeld kost minstens 60 uur handwerk om te maken.

5.       Ga op citytrip in Kopenhagen (mét de kids)

Een stedentrip met kinderen niet leuk? Kopenhagen wel! Laat je inspireren door onze tips . Reken maar dat ze na een dag nog niet weg willen. Dat het kan zonder een grote hap te nemen uit het vakantiebudget lees je hier.

Den Blå Planet in Kastrup, vlakbij de luchthaven van Kopenhagen

6.       Proef de Deense keuken

De Deense keuken is hip en happening. Gravad lax (gemarineerde zalm) en smørrebrød (belegd roggebrood) van goede kwaliteit vind je door heel Denemarken. Ook op culinair gebied staat Denemarken bovenaan. Er zijn momenteel 28 sterrenrestaurants met in totaal bijna 40 Michelinsterren. Noma is daarvan misschien wel het bekendste restaurant ter wereld.

7.       Ontdek kunst en cultuur 

De Denen zijn altijd goed geweest in iets op een eenvoudige manier aantrekkelijk maken. Of je nu door historische stadjes loopt, een restaurant bezoekt of één van de vele kunstmusea in het land ontdekt: het is altijd aangenaam voor het oog. Bezoek bijvoorbeeld het Kunsten Museum of Modern Art in Aalborg. Voor wie juist liever (verder) het verleden induikt: tijdens rondreis Mette

Denemarken is een heerlijke bestemming voor een nazomerreis met het hele gezin of voor even met z’n tweeën er tussenuit.

Bekijk ons aanbod naar Denemarken. Wij hebben de leukste familievakanties en rondreizen voor je samengesteld zodat je zorgeloos op reis gaat.

Århus

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit