Een kanotocht in Zweden met de hond

Op vakantie naar Scandinavië met je hond!

Geplaatst door Daniëlle Kuil op woensdag 22 maart 2023

Gaat jouw hond deze zomer mee met een kanotocht om te genieten van de Zweedse natuur? Of wandel je straks samen door de prachtige omgeving van Noorwegen? Veel vakantieadressen in Scandinavië verwelkomen jou en je trouwe viervoeter(s) met alle liefde. Hierdoor hoeft jouw maatje niet thuis te blijven en maak je samen herinneringen voor het leven. Wij hebben de fijnste rondreizen met de hond door Scandinavië op een rijtje gezet.

1. Neem je hond mee op familievakantie naar Zweden

Zweden is bij uitstek een vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen. Samen beleef je het Zweedse buitenleven, maak je een kampvuur om marshmallows te roosteren en zwem je heerlijk in een van de Zweedse meren. Bij deze rondreis is jouw hond welkom in alle accomodaties én doet jouw viervoeter mee met alle activiteiten die op het programma staan. Laat je hond lekker rondrennen in de buitenlucht en wandel samen langs alle populaire plekjes van de provincie Dalarna, hoe gezellig klinkt dat! Dus vergeet je wandelschoenen niet in te pakken, want samen met jouw viervoeter ga je de nodige kilometers afleggen in het prachtige Zweden!

Kinderen die met hun hond aan het spelen zijn in Zweden (Scherenkust)

2. Verken met jouw maatje het spectaculaire Noorwegen: rondreis Frida

De rondreis Frida is de perfecte introductiereis om Noorwegen te leren kennen. Je verblijft in ontzettend leuke plaatsjes zoals Vrådal, de olympische plaats Lillehammer en het hart van het fjordengebied Kaupanger. Vanuit deze plaatsen maak je verschillende uitstapjes naar diverse hoogtepunten van Noorwegen waarbij de hond gewoon meekan! Neem foto’s van je hond op de hoogste berg van Zuid-Noorwegen, de Gaustatoppen of ga samen zwemmen bij een van de baaien van de Arnafjord. Hoe bijzonder is het om Noorwegen samen met jouw geliefde huisdier te ontdekken?

Wist je dat kleine honden gratis mogen reizen met de trein in Noorwegen? Honden groter dan 40cm mogen mee reizen voor de halve prijs van een kaartje. Ideaal om een keertje de trein te nemen in plaats van de auto!

Wandeling met de hond bij de Lofoten

3. Geniet samen van het mooie Denemarken met rondreis Bente

Wil jij op vakantie naar Denemarken en wil je graag je hond meenemen? Met rondreis Bente verblijf je in fijne vakantieparken, maak je talloze uitstapjes naar de stranden van Stevns Klint, Kopenhagen of de bos- en waterrijke omgeving van Jutland én zijn er leuke activiteiten voor het hele gezin (ook samen met jouw viervoeter)! Wist je dat zelfs in LEGOLAND® honden van harte welkom zijn? En hoe leuk is het om samen met de hond te wandelen in één van de 200 speciaal aangelegde hondenbossen! Laat je hond lekker vrij loslopen of laat je viervoeter spelen met andere honden. Denemarken is het perfecte land voor een actieve vakantie vol met wandelingen en outdoor activiteiten, extra leuk als de hond dus ook mee kan.

Met hond in de natuur in Denemarken

4. Maak een bijzondere reis naar Finland met de hond – rondreis Jussi

Heb jij wel eens gedacht om jouw hond mee te nemen naar het mooie Finland? Met rondreis Jussi ben je aan het juiste adres! Dit is een ontzettend leuke rondreis voor heel het gezin én de hond. Al vanaf het moment dat je voet aan land zet, begint deze heerlijke vakantie. Verblijf tijdens deze reis in een van de vakantiewoningen direct aan het water of in prachtige bossen. Hoe fijn is het om je vakantiehuisje uit te lopen samen met je hond om meteen te genieten van de prachtige omgeving van Finland? Ga kanoën op een van de vele meren of ontspan een dagje op een strand waar honden toegestaan zijn.

Vrouw met de hond samen kijkend naar de zonsondergang in Finalnd

Met je hond op reis door Scandinavië

Het is natuurlijk ontzettend leuk als jouw hond mee kan op vakantie! Lees hier de algemene informatie over jouw vakantie met de hond op onze website.

Ontdek hier onze vakanties die ideaal zijn met de hond. Wij helpen je graag zodat jullie zorgeloos genieten!

Ontdek deze bestemming

Met de e-car
Met de hond
Met de kinderen
8.1
Autorondreis

Arvid met Stena Line

13-, 14- of 17-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Zweden

Populairste gezinsreis door Zweden

Aanbieding
Met de hond
Met de kinderen
Voor het eerst
8.1
Autorondreis

Bente

11- of 12-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Denemarken

Inclusief entreetickets LEGOLAND® voor 1 dag

Voucher t.w.v. DKK 75 voor café Ribe

Aanbieding
Met de hond
Met de kinderen
8.1
Autorondreis

Frida met Stena Line

13-, 14- of 17-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Noorwegen

De beste introductiereis voor Noorwegen

€ 100 korting per boeking

Met de hond
Met de kinderen
8.2
Autorondreis

Jussi

16-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Finland

Tienduizenden meren en uitgestrekte bossen

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit