Met de elektrische auto, Duke's Pass, Loch Lomond, Schotland

Met de elektrische auto geniet je nog meer op de bestemmingen

Geplaatst door Daniëlle Kuil op donderdag 26 oktober 2023

Veel van onze bestemmingen in Noordwest-Europa zijn ideaal voor een vakantie met de elektrische auto. Je bent er zo vanuit Nederland, er zijn voldoende laadpalen en met de elektrische auto geniet je nog meer van de rust op onze mooie groene bestemmingen.

In gesprek met een ervaren elektrische autorijder

In Nederland hebben steeds meer mensen een elektrische auto en dus gaan ook steeds meer vakantiegangers daarmee op reis. Wij zijn benieuwd naar de ervaringen van een ervaren elektrische autorijder die al naar Noorwegen, Zweden, Denemarken, Schotland, Engeland én Ierland is geweest!

Raymond rijdt sinds 2013 in een volledig elektrische auto en heeft meer landen in Europa met een stekkerauto gezien dan met een benzine auto. Dé persoon dus om meer te vertellen over zijn belevenissen.

Op weg naar de Noordkaap met de elektrische auto, Noord-Noorwegen

Kies je nu met een elektrische auto anders je vakantiebestemming?

Nee hoor, wij kiezen de vakantiebestemming net zoals iedereen dat doet: omdat je er graag heen wilt. Tuurlijk kijk je met overnachtingen wel eens of er ook een laadpaal bij de accommodatie zit, want dat is soms toch wel handig. Ik ben zelfs naar de Noordkaap geweest en dat is natuurlijk echt een avontuur. Daar is maar één hotel met één laadpunt. Dus dat wil je van tevoren geregeld hebben, anders duurt je vakantie misschien wat langer dan gepland.

Hoe bereid je je voor op een vakantie met een elektrische auto?

Tijdens onze eerste reis in 2014 heb ik de winter gebruikt om te weten waar de laadpalen stonden tijdens onze autorondreis naar Engeland en Ierland en welke laadpassen we precies nodig hadden in deze landen. Soms heb je wel een laadpas of app nodig als je niet bij een Tesla laadpunt gaat laden. Tegenwoordig met het goede laadnetwerk in Europa bereid ik mezelf veel minder voor. Ik heb natuurlijk ook geluk met het Tesla Supercharger-netwerk. Maar gelukkig timmeren FastNed en Ionity goed aan de weg om een Europees netwerk aan te leggen. Gemiddeld zitten de laadpunten van Tesla zo’n 100 km uit elkaar vandaan, dus ik heb geen angst om ergens leeg te komen te staan.

Links rijden in Ierland langs de Wild Atlantic Way

Heb je nog spannende laadmomenten beleefd?

Jazeker! Tijdens onze reis door Noord-Noorwegen zijn we over alle eilandjes gereden. Op deze eilanden heb je dan soms maar één laadpaal. Dan heb ik natuurlijk wel uitgezocht welk pasje ik daarvoor nodig heb, maar op een moment moest ik echt laden en toen stond er net een andere auto aan die enige laadpaal. Dan is het wel even spannend wanneer deze persoon weer terugkomt, want je kan niet even bellen. Wij hadden geluk! Na een half uurtje was de laadpaal weer vrij.

Heb je nog tips voor elektrische auto rijders en hun vakantie?

Het is gewoon doen zeg ik altijd. Je moet het gewoon doen.

Wat wordt je volgende trip?

IJsland! En dat wordt nog een heel avontuur met de elektrische auto, want je kan daar alleen als IJslander opladen. Alhoewel ik heb begrepen dat dat net veranderd is, zo zie je maar weer de ontwikkelingen gaan snel.

Lees ook de algemene informatie over het rijden met een elektrische auto op onze bestemmingen: 
Denemarken - Noorwegen - Schotland - Engeland - Duitsland - Zweden

Rijden met de elektrische auto in Noorwegen

Ontdek deze bestemming

Met de e-car
Met z'n tweeën
Rustig reistempo
8.2
Autorondreis

Braveheart Hotels

11-daagse autorondreis langs hotels

Schotland

Reis met je (elektrische) auto naar de Schotse Hooglanden

Met de e-car
Met de kinderen
7.6
Autorondreis

Nils

17-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Zweden

Rustig reistempo door Midden-Zweden

Met de e-car
Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.0
Autorondreis

Mads

14-daagse autorondreis langs hotels

Denemarken

Populairste hotelreis van Buro Scanbrit

Aanbieding
Met de e-car
Voor het eerst
8.1
Autorondreis

Knut

13- of 17- daagse autorondreis langs hotels

Noorwegen

Populairste hotelrondreis met de (elektrische) auto

€ 100 korting per boeking

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit