Winnats Pass, Peak District, Engeland

Roadtrips om nooit te vergeten

Geplaatst door Daniëlle Kuil op dinsdag 27 juli 2021

Voor een roadtrip ergens in Europa kan je mij altijd wakker maken. Helemaal in combinatie met mooie wandelingen door de natuur. Lees snel verder en ontdek mijn favoriete roadtrips in Groot-Brittannië, Ierland en Scandinavië!

1. Geiranger-Trollstigen, Noorwegen

De Geiranger-Trollstigen Nationaal-Toeristische Route is een weg dwars door het westen van Noorwegen. Op de route vind je watervallen, diepe fjorden, steile bergwanden, lieflijke dalen en duizelingwekkende vergezichten. De Trollstigen-bergweg heeft een stijgingspercentage van 9 procent en bestaat uit 11 haarspeldbochten. Het is dus zaak niet alleen naar de indrukwekkende bergtoppen om je heen te kijken, maar ook op de weg te letten.

Lengte: 106 km.

Bijzonderheden: overtochten op de route, plus delen van de route zijn ’s winters gesloten.

De Trollstigen in Noorwegen met een stijgingspercentage van 9% en 11 haarspeldbochten

2. The Wild Atlantic Way, Ierland

“Where land and sea collide. Where untamed beauty abounds”, wordt gezegd van The Wild Atlantic Way in het groene Ierland. De route loopt van Donegal in het noorden van Ierland naar de stad Cork in het zuiden. Wil je de hele weg afleggen, trek er dan minstens twintig dagen voor uit, zeker als je ook nog wat aan sightseeing wilt doen of af en toe de benen wilt strekken tijdens een mooie wandeling. De ingrediënten van deze route: kliffen (waaronder de beroemde Cliffs of Moher), gezellige pubs, door wind geteisterde schiereilanden, kleine haventjes en Ierse plaatsjes en guesthouses.

Lengte: 2500 km.

Cliffs of Moher, westkust Ierland

3. Causeway Coastal Route, Noord-Ierland

De Noord-Ieren zijn gemoedelijk en supervriendelijk, dat ontdek je al snel tijdens een roadtrip door Noord-Ierland. De Causeway Coastal Route, van Belfast naar Londonderry of andersom, is een enorm gevarieerde trip. Je rijdt langs de prachtige Ierse kust, je ontdekt steden en kustdorpjes en rijdt dan weer over bergtoppen! Natuurlijk doe je de Giant’s Causeway aan, een natuurfenomeen van basalten zeskantige pilaren, alsof een reus een voetpad in zee heeft geprobeerd aan te leggen, volg ook zeker langs de route de kleine detours naar het binnenland.

Lengte: 190 km.

Tip: gooi je wandelschoenen in de kofferbak, want er liggen prachtige wandelroutes langs deze tocht.

Giant’s Causeway, Bushmills, Noord-Ierland

4. Margriet Route, Denemarken

De Margriet Route in Denemarken dankt haar naam aan Koningin Margrethe II, die de route in 1991 opende en van wie het wit met gele margrietje haar lievelingsbloem was. De route kronkelt dwars door Denemarken langs meer dan tweehonderd highlights en toeristische attracties, zoals LEGOLAND®, Slot Kronborg in Helsingor, de steden Aarhus en Kopenhagen en diverse (historische) monumenten. De margriet is het symbool van de route, overal langs het traject zie je bruine bordjes met de bekende bloem. Maak een rondreis door Denemarken en geniet van deze prachtige route!

Lengte: 3700 km.

Rijd de Margriet Route in Denemarken

5. Land’s End – John o’Groats, Groot-Brittannië

Geen vaste weg, maar een begrip: de tocht van Land’s End in Cornwall in het uiterste zuidwesten van Groot-Brittannië naar John o’Groats in het noordelijkste deel van Schotland. De tocht werd al op vele manieren uitgevoerd: te voet, op de fiets, op de motor, maar ook te paard, in een rolstoel en rennend. Er zijn verschillende wegen om de route te rijden, afhankelijk van je interesse en van hoeveel tijd je hebt. Aan het begin en het einde staan twee markante bewegwijzeringsborden, vergeet geen foto te maken als herinnering aan deze geweldige roadtrip. 

Wist je dat deze route de beroemdste rallyroute van Groot-Brittannië is? Bij de officiële rally wordt 1500 km. in maar liefst 15 uur gereden! Wil je zelf ook deze roadtrip maken met je eigen oldtimer? Bekijk dan deze rondreis, hierbij rijd je deze route in groepsverband met maximale individuele vrijheid én in een iets rustiger reistempo dan de officiële rally ;). 

Lengte: ruim 1400 km.

Land’s End, Cornwall, Engeland

Ontdek deze bestemming

Rustig reistempo
8.5
Camperhuur

Compleet Ierland

16-daagse camperhuur

Ierland

In eigen tempo al het moois van Ierland verkennen

Met de kinderen
Rustig reistempo
8.0
Autorondreis

Sinead

16-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Ierland

Geweldige routes langs de Wild Atlantic Way

Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.5
Fly Drive

Rorry B&B

15-daagse rondreis langs B&B's

Ierland

Alle Ierse hoogtepunten én inclusief 2 leuke excursies

Actieve vakanties
Met z'n tweeën
8.0
Fly Drive

Summer Adventure Rondom Ålesund

10-daagse actieve rondreis langs hotels

Noorwegen

Verblijf in Ålesund en het noordelijk fjordengebied

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit