Photo Credits: Niclas Jessen

Top 10 attracties in Denemarken

Geplaatst door Carla Hazenberg op woensdag 08 november 2023

Denemarken is trots op haar verleden en op het heden. Maar er is meer om trots op te zijn! De Denen hebben kinderen in hun hart gesloten en dat zie je terug in de hoeveelheid attracties en bezienswaardigheden die voor jonge kinderen toegankelijk zijn. Wij hebben de 10 leukste attracties in Denemarken voor je op een rij gezet.

1. Randers Regenwoud, Jutland

In de wereld van Randers Regenwoud gaan kinderen op verkenning in de regenwouden van Zuid-Amerika, Azië en Afrika. Hier zijn meer dan 250 diersoorten en 450 verschillende tropische planten. Ga naar de Afrikaanse Grot waar verschillende nachtdieren leven, of waag een bezoek aan de Slangentempel. Bedek je oren voor het gebrul van de Gibbonaapjes in het Aziatische woud. Buiten is er een speelplaats en een kinderboerderij.

Ga op verkenning in Randers Regenwoud in Randers

2. Fårup Sommerland, Jutland

Eén van de grootste pretparken van Denemarken is Fårup Sommerland, gelegen in het noorden van Jutland. Naast een aantal spannende achtbanen is er ook een groot waterpark. De nieuwste achtbaan, De Orkaan, gaat zowel boven als onder water. Er zijn ook genoeg attracties voor de kleinere kinderen, zoals de Rode Baron, waar ze in kleine vliegtuigjes rondvliegen.

Ga mee naar water- en attractiepark Fårup Sommerland in Blokhus

3. Givskud Zoo, Funen

Ga op safari met je eigen auto en zie giraffen, zebra’s en antilopen van dichtbij in Givskud Zoo. Volg de safariroute en verken het territorium van de leeuwen. Onderweg kan je de auto parkeren en wandelen langs de apen. Tijdens een rit met de safaribus leer je van alles over de dieren. In het dinosauruspark zie je wel meer dan 40 levensgrote dinosaurussen. En willen de kinderen zelf klimmen en klauteren? Dan is een bezoek aan de grote speeltuin zeker een aanrader!

Ontmoet de dinosaurussen in het dinosauruspark van Givskud Zoo in Give

4. Den Gamble By, Jutland

In dit openluchtmuseum, gelegen in Århus, zijn 75 historische huizen uit 20 verschillende steden samengebracht. Zo staat er een fietsfabriek uit Viborg, een theater, een apotheek en een school uit Keterminde. Ook is de Mier, de stoel van Arne Jacobsen, in het stadhuis te bezichtigen.

Openluchtmuseum Den Gamble By in Århus

5. Slot Egeskov, Funen

Dit 450 jaar oude slot is de best bewaarde burcht van Europa. Slot Egeskov is gebouwd op eikenhouten palen, waar het ook de naam Egeskov (eikenbos) aan te danken heeft. Dit sprookjeskasteel met torens, 66 kamers en zalen, metersdikke muren, een slotgracht en een ophaalbrug kan je ook van binnen bewonderen. Daarnaast is er een oude kruidenierswinkel, smederij en een oud poppenhuis. Rond het slot kan je verdwalen in het doolhof of je verwonderen over de bijzondere selectie oude auto’s.

Picknicken bij Slot Egeskov in Kværndrup

6. Slot Frederiksborg, Seeland

Ongeveer 35 km ten noorden van Kopenhagen ligt Slot Frederiksborg. Het kasteel is gebouwd op drie eilanden en werd na de brand in 1859 opnieuw opgebouwd. In 1884 was de restauratie voltooid en sindsdien door menig bezoeker bewonderd. De zalen zijn mooi gedecoreerd en laten je een deel van de Deense geschiedenis zien. Wandel door de prachtige barokke tuinen en geniet van het mooie uitzicht op het kasteel.

Slot Frederiksborg in Hillerød, nabij Kopenhagen

7. Vikingsschepenmuseum, Seeland

In dit museum in Roskilde leer je alles over de Vikingen. In het museum liggen 5 originele Vikingsschepen die zijn gevonden in de Roskilde Fjord. Voor kinderen is er van alles te doen: kleed je om als een Viking en schrijf je naam in Rune. Ook leuk is de werkplaats buiten, waar Vikingsschepen worden gebouwd. De werklui staan klaar om al je vragen te beantwoorden! En ga onder begeleiding een stuk over het fjord zeilen met een écht Vikingsschip.

Vikingschepen bij het Vikingeskibsmuseet in Roskilde

8. Geo Center, Møn

Reis door de tijd en leer op een interactieve manier meer over de geschiedenis van de kliffen, prehistorische zeemonsters en fossielen in het GeoCenter. Bekijk de 3D-film over dinosaurussen. Met een gids kan je fossielen gaan zoeken op het strand aan de voet van de 128 meter hoge klif. Je kan ook gaan mountainbiken of op klimavontuur tussen de toppen van de bomen. Er is genoeg te doen en te beleven. Gelukkig is het entreeticket een heel seizoen geldig, dus je kan altijd nog een dag terugkomen.

Ga naar het geologisch museum GeoCenter in Borre, gelegen op de top van de krijtrotsen van Møns Klint

9. Knuthenborg Safaripark, Lolland

Beleef de wildernis van de diverse continenten. Met eigen auto rijd je door het park en spot je kamelen en bizons is het Amerikaanse deel, neushoorns en giraffen in de Afrikaanse savanne. Spannend wordt het in het Azië continent, waar de tijgers en leeuwen rondlopen. Naast het safaripark ligt de speeltuin Limpopo-land. Beklim de Kilimanjaro en glij naar beneden, maak een wilde boottocht in de Congo Splash, klim, klauter en vermaak je met de waterattracties.

Pas op: overstekend wild bij Knuthenborg Safaripark in Maribo

10. WOW Parken

De belevenisparken in Skjern en Billund staan vol met avontuur. Ren samen over hangbruggen, kruip door tunnels en ontdek de geheime ruimtes. En vind je de uitgang van het doolhof? Pauzes zijn hier net zo leuk; picknick in het bos met een broodje of grill je marshmallows boven het vuur. Een dag in een WOW Park is sowieso een dag vol frisse lucht én echt (weer even) kind zijn. 

Ontdek alle vakanties naar Denemarken van Buro Scanbrit.

WOW Belevenispark

Ontdek deze bestemming

Met de hond
Met de kinderen
Voor het eerst
8.1
Autorondreis

Bente

11- of 12-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Denemarken

Inclusief entreetickets LEGOLAND® voor 1 dag

Met de kinderen
8.2
Autorondreis

Kato

17-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Zweden, Noorwegen, Denemarken

Scandinavië in een notendop

Met z'n tweeën
Rustig reistempo
8.1
Autorondreis

Torsten

9-daagse autorondreis langs hotels

Denemarken

Aantrekkelijk geprijsde reis

Met de e-car
Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.0
Autorondreis

Mads

14-daagse autorondreis langs hotels

Denemarken

Populairste hotelreis van Buro Scanbrit

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit