GreenKayak

Spring in de kajak voor schonere oceanen

Geplaatst door Daniëlle Kuil op woensdag 17 mei 2023

Ben jij op zoek naar een unieke manier om verschillende steden in Denemarken, Noorwegen of Zweden te verkennen én tegelijkertijd iets goeds te doen voor het milieu, dan is de Green Kayak tour een geweldige optie! Deze toer neemt je mee op een avontuurlijke reis door de wateren in een van de vele steden zoals Kopenhagen of Oslo. Het idee is simpel: huur gratis een kajak voor twee of drie uur inclusief gids en in ruil daarvoor help je mee afval uit het water te vissen! Deel je ervaring met iedereen op sociale media met #GreenKayak

1. De missie van GreenKayak

GreenKayak is een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor een traditionele stadsrondleiding. De organisatie geeft iedereen de kans om op een leuke manier actie te ondernemen tegen de vervuiling van de oceaan en tegelijkertijd de stad te bewonderen! Wist je dat de kajaks zelfs gemaakt zijn van gerecyclede materialen? Sinds 2017 hebben duizenden vrijwilligers met GreenKayaks in de havens, rivieren en meren van Europa gepeddeld en meer dan 80 ton afval verzameld. Doe jij ook mee? Samen peddelen we naar schonere oceanen!

Leuk weetje: in 2020 is GreenKayak uitgeroepen tot een UNESCO Green Citizen-project!

2. Een unieke kijk op verschillende steden

Tijdens een tour met GreenKayak krijg je een prachtig uitzicht op de stad naar keuze vanuit je kajak. Peddel door de grachten van Kopenhagen, de bruisende hoofdstad van Denemarken of geniet tijdens een kajaktocht van de rijke geschiedenis en prachtige architectuur van de stad Aarhus aan de oostkust van Jutland. Reis je daarna door naar Zweden? Dan kan je ook peddelen in Malmö, op slechts een steenworp afstand van de Deense hoofdstad of in Lund, een van de oudste en meest pittoreske steden van Zweden. Je peddelt door de kleine grachten en waterwegen waar je anders nooit zou komen! Onderweg leer je ook meer over de geschiedenis en cultuur van elke stad, dankzij de deskundige gidsen die je begeleiden.

Kopenhagen

3. De impact van GreenKayak

Wat deze tour natuurlijk echt speciaal maakt, is het feit dat je tijdens het kajakken ook bijdraagt aan het milieu! Tijdens het kajakken haal je afval uit het water zoals blikjes, plastic flessen en nog veel meer. Het is een geweldige manier om verschillende steden vanuit een ander perspectief te bekijken en tegelijkertijd iets terug te doen voor de natuur. Meer dan 50.000 vrijwilligers hebben al meegeholpen en samen verzamelden ze meer dan 80.029 kg oceaanafval! In 2022 alleen is er 19.388 kg aan afval opgevist in slechts 5 maanden tijd.

4. De World Cleanup Day 2023

Elke dag is een opruimdag voor GreenKayak maar #WorldCleanupday is een speciale dag! In bijna elk land over de hele wereld verzamelen duizenden mensen zich om afval op te halen uit oceanen, stranden of bossen. Doe jij dit jaar ook mee? Dit jaar wordt de World Cleanup Day in 2023 georganiseerd op zaterdag 16 september!

5. Stap voor stap duurzamer met Greenkayak

Vanaf 2023 werken wij samen met GreenKayak! Wij sponseren een kajak die in Jutland, Denmarken ligt. Stap in de groene kajak en ontdek tijdens jouw vakantie een geweldige stad op een duurzamere manier. Het is een leuke activiteit om een ochtend of middag door te brengen terwijl je actief bezig bent en iets goeds doet voor onze planeet.

Lees meer over duurzamer op reis!

Ontdek deze bestemming

Met de hond
Met de kinderen
Voor het eerst
8.1
Autorondreis

Bente

11- of 12-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Denemarken

Inclusief entreetickets LEGOLAND® voor 1 dag

Met de kinderen
Voor het eerst
7.8
Autorondreis

Bernt

17-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Zweden, Noorwegen

Afwisselende familiereis door Zweden en Noorwegen

Met z'n tweeën
8.4
Autorondreis

Ebba

13-daagse autorondreis langs bijzondere hotels

Zweden

Sfeervolle herrgård hotels aan het water

Met z'n tweeën
Rustig reistempo
Autorondreis

Bodil

17-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Noorwegen, Denemarken

Via Denemarken naar het mooie Noorwegen

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit