Vakantie Småland

Het rijk van de kinderen

Met een vakantie in Småland maak je kinderen heel erg blij. Pippi Langkous woont namelijk hier, in het attractiepark Astrid Lindgrens Wereld in Vimmerby. Ze woont daar samen met al die andere kinderhelden uit de boeken van Astrid Lindgren. Pippi is slechts een van de vele redenen waarom Småland een favoriete vakantiebestemming is voor veel gezinnen. Trek de dichte bossen in, peddel over de heldere meren en bewonder de prachtige scherenkust. In het plaatsje Gränna aan het Vättern-meer mag je je eigen zuurstokken maken. En hoe leuk is het om oog in oog te staan met een jong elandje? De jongste leden van het gezin stemmen voor een vakantie in Småland.

Pippi, het sterkste meisje ter wereld

Astrid Lindrens Wereld in Vimmerby is leuk voor jong en oud. Jonge acteurs spelen in nagebouwde decors de kinderhelden Pippi, Karlsson van het dak, Ronja de Roversdochter en de gebroeders Leeuwenhart. Elke dag kun je heel veel toneelvoorstellingen en muziekoptredens bijwonen. Ook al zijn ze in het Zweeds, toch vinden de meeste kinderen het allemaal machtig mooi. Kinderen mogen ook zelf lekker spelen in dit ruim opgezette park. Als 1 dag niet genoeg is, blijf je overnachten in een van de vakantiehuisjes.

Handgeblazen glas

Glasriket, het koninkrijk van het kristal, is een regio beroemd om het mooie kleurrijke handgeblazen glas en kristal. In 14 werkplaatsen en studio’s zie je hoe glasblazers het materiaal op ambachtelijke wijze vormen. Elke studio heeft een eigen stijl, dus er is altijd iets bij wat je mooi vindt. Ook is er een glasmuseum, en natuurlijk zijn er genoeg outlets waar je souvenirs kan kopen.

Peddelend door een archipel van 5000 eilanden

In het meest oostelijke deel van Småland ligt het populaire badplaatsje Västervik met een archipel van zo’n 5000 eilanden en riffen in zee. Sommige eilanden zijn niet groter dan een postzegel, andere eilanden zijn kilometers lang en breed en bezaaid met kleine, rode houten huizen. De archipel kun je het beste verkennen per kajak of met de rondvaartboot. Elk eiland heeft zijn eigen charme en karakter. Koop een versgerookt visje op de pier en smikkel het lekker op aan het strand.

Älmhult is IKEA

Het kleine stadje Älmhult is het hoofdkwartier van het grote IKEA. In de weekenden is het hier uitgestorven. Op maandag vullen de parkeerterreinen zich met de auto’s van IKEA-werknemers. Als je in de buurt bent, breng dan een bezoek aan het IKEA-museum. Je komt er achter hoe door en door Zweeds dit bedrijf is. En natuurlijk ga je na afloop Zweedse balletjes eten in het IKEA-restaurant. Absolut!

Populaire Vakanties Småland

Met de hond
Met de kinderen
9.0
Autorondreis

Ragnar

17-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Zweden

Leuke uitstapjes voor de kinderen

Met de hond
Met de kinderen
Autorondreis

Elias

16-daagse rondreis langs vakantiewoningen

Zweden, Denemarken

Combineer Zuid-Zweden en Denemarken

Met de hond
Met de kinderen
7.8
Autorondreis

Ewa

17-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Zweden

Combinatie van natuur en de hoofdstad Stockholm

Met de hond
Met de kinderen
8.0
Vakantiewoning

Isaberg Mountain Resort

Zuid-Zweden, Hestra

Ruime, gezellige vrijstaande vakantiewoningen

Onze vakanties Småland

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen Småland

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit