Op avontuur door Zweden met Pippi Langkous

Geplaatst door Daniëlle Kuil op dinsdag 29 november 2022

Vakantie zal ik hebben, zo luidt de welbekende uitspraak van Pippi Langkous. Net als Pippi’s papa begin je jouw reis door als een echte zeerover de zee over te steken. Dit keer niet naar Taka-Tukaland, maar naar het thuisland van het altijd vrolijke goedgemutste meisje met de bekende vlechten. Ga mee op avontuur door Zweden in de voetsporen van Pippi Langkous!

Kattekwaad in Astrid Lindgrens Värld

Bij een reis door Zweden mag een bezoek aan Villa Kakelbont natuurlijk niet ontbreken. Ontdek spelenderwijs alle bekende plekjes uit het leven van Pippi Langkous. Tijdens de shows die hier worden opgevoerd kunnen de kleinsten hun fantasie helemaal de vrije loop laten gaan, en ook voor de ouders komen er vast en zeker leuke herinneringen boven drijven.

De deuren van Villa Kakelbont staan na de show wagenwijd open om het huis van Pippi zélf te ontdekken. Ga op de foto met Pippi, Tommy en Annika en misschien kom je zelfs Meneer Nilsson nog wel tegen! Pas wel op je hoofd, want voor je het weet komt er een pannenkoek van het plafond vallen.

Speel zelf de hoofdrol in Filmbyn

In het interactieve museum Filmbyn vind je onder andere Pippi’s keuken, zing je mee met de leukste muziek en worden klassieke filmpjes getoond. Als klap op de vuurpijl neem je ook nog eens je eigen videoclip op! Je vindt in Filmbyn niet alleen Pippi, ook de andere verhalen van Astrid Lindgren komen uitgebreid aan bod.

Ga ook op zoek naar Pippi Langkous op Gotland, en bezoek de filmlocaties!

Ontdek deze bestemming

Met de kinderen
Rustig reistempo
7.8
Autorondreis

Ronja

18-daagse autorondreis langs kampeerhutten

Zweden

Complete gezinsreis met rustig reistempo

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit