Op avontuur door Zweden met Pippi Langkous

Geplaatst door Daniëlle Kuil op donderdag 25 augustus 2022

Vakantie zal ik hebben, zo luidt de welbekende uitspraak van Pippi Langkous. Net als Pippi’s papa begin je jouw reis door als een echte zeerover de zee over te steken. Dit keer niet naar Taka-Tukaland, maar naar het thuisland van het altijd vrolijke goedgemutste meisje met de bekende vlechten. Ga mee op avontuur door Zweden in de voetsporen van Pippi Langkous!

Kattekwaad in Astrid Lindgrens Värld

Bij een reis door Zweden mag een bezoek aan Villa Kakelbont natuurlijk niet ontbreken. In Astrid Lindgrens Park in Vimmerby ontdek je al spelenderwijs alle bekende plekjes uit het leven van Pippi Langkous. Tijdens de shows die hier worden opgevoerd kunnen de kleinsten hun fantasie helemaal de vrije loop laten gaan, en ook voor de ouders komen er vast en zeker leuke herinneringen boven drijven.

De deuren van Villa Kakelbont staan na de show wagenwijd open om het huis van Pippi zélf te ontdekken. Ga op de foto met Pippi, Tommy en Annika en misschien kom je zelfs Meneer Nilsson nog wel tegen! Pas wel op je hoofd, want voor je het weet komt er een pannenkoek van het plafond vallen.

Speel zelf de hoofdrol in Filmbyn

Een bezoek aan Astrid Lindgrens Park en Pippi Langkous combineer je uiteraard met een verblijf in Lilla, Lilla Staden, het kleine, kleine dorp. Het dorpje en de camping staan vol vrolijk gekleurde huisjes en hutjes, net als een echt Zweeds dorpje! Van hieruit ga je op weg naar het volgende avontuur, net buiten Vimmerby: je gaat zelf de hoofdrol spelen in een Pippi film!

In het interactieve museum Filmbyn vind je onder andere Pippi’s keuken, zing je mee met de leukste muziek en worden klassieke filmpjes getoond. Als klap op de vuurpijl neem je ook nog eens je eigen videoclip op! Je vindt in Filmbyn en Astrid Lindgrens Park niet alleen Pippi, ook de andere verhalen van Astrid Lindgren komen uitgebreid aan bod.

Bezoek het geboortehuis van Astrid Lindgren

De beroemde schrijfster van de Pippi Langkous verhalen zelf wordt tijdens jouw Zweedse avontuur ook niet vergeten. Heel Vimmerby ademt Astrid Lindgren, de beroemdste inwoonster van dit gezellige dorp. Ze groeide hier op op de boerderij Näs. Het geboortehuis van Astrid Lindgren is zeker het bezoeken waard. Hier reis je terug naar de tijd dat Astrid Lindgren hier woonde, bezoek je een tentoonstelling, en slenter je door de prachtige tuinen. Na afloop begrijp je volledig waar Astrid Lindgren haar inspiratie voor de populaire verhalen vandaan heeft gehaald! 

Ga ook op zoek naar Pippi Langkous op Gotland, en bezoek de filmlocaties!

Ontdek deze bestemming

Met de kinderen
Rustig reistempo
8.2
Autorondreis

Ronja

18-daagse autorondreis langs kampeerhutten

Zweden

Logeren bij Pippi Langkous

Met de kinderen
8.0
Kampeerhut

Astrid Lindgrens Gästboende Cabins

Zuid-Zweden, Vimmerby

Mooie gerenoveerde kampeerhutten in jaren 1900-stijl

Met de kinderen
Vakantiewoning

Astrid Lindgrens Gästboende

Zuid-Zweden, Vimmerby

Mooie gerenoveerde huisjes in jaren 1900-stijl

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit